TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

på väg till studentkryssning, vi hörs på onsdag!

Kategori: Ej hästrelaterat

Hard work!

Kategori: Ej hästrelaterat

Ätit och tagit en dusch, nu håller jag på att fixa lite innan jag börjar jobba kl 21.45 på Bowlingen här i Rättvik. Club Epic med Benji of Sweden idag, kommer nog bli rätt grymt! :) Hälsar från Amanda också (på eget initiativ i och för sig men) Hon jobbar på Ljungbergs sportbar i Mora ikväll, sen i morgon jobbar hon på Donken. Så jag har Flashen i morgon, mocka och fixa mat.

Ha det bra så hörs vi sen!



Friluftsdagen

Kategori:

Genomköraren som jag hade i Onsdags på friluftsdagen gick ganska bra faktiskt.
Började med att skritta bort till travet till 10 för att bocka av att jag varit där och suttit på hästen. Sen skrittade jag tillbaka till ridhuset igen och började jobba lite i skritt. Ställde och böjde, öppnor, slutor och skänkelvikningar innan jag gick över till trav och jobbade på ett liknande sätt där. När jag sedan gick över till galopp, och hade jobbat henne i 30-40 minuter så var bromsen ur funktion. Var bara att gå tillbaka till skritt och göra skritt - halt - skritt - halt. När det fungerade så övergick jag till trav, samma sak där trav - halt - trav - halt. Och tillsist i galoppen. Mellan övergångarna i alla gångarter så börjde jag mycket på volter och kollade så att hon lyssnade fram och tillbaka samtidigt som hon kunde böja sig i hela kroppen och ta styrning. Dessutom så jobbade jag lite på det vi gjorde förra trosdagen när det var dressyr, alltså att jobba ihop alla gångarter så att hästen gick korta, korta, korta steg, så att de hamnde lite mer på baken och satte under sig på ett sätt som gör att man så småningom kan närma sig samling.
I galoppen så red jag mycket på en volt med tagen bakdel, typ sluta alltså, samtidigt som jag gjorde halter och övergångar till skritt och trav när det förstnämnda fungerade bra. Det arbetssättet fungerade i alla fall väldigt bra på damen och näe jag började trava av efter ca en och en halv timme i ridhuset så hade jag en ganska trött ponny, men som jobbade på bra och avlsappnat. Doch tog hon inte lika mycket stöd på vänster som på höger tygel, (det sitter nog kvar sedan jag hade ont i ena skulderbladets muskelatur i ca 2,5 år. Drog under den tiden på mig själv en ovana att rida med längre vänster tygel och itne hålla lika starkt stöd i den som i den högra.) och så gick hon lite som en banan i vänster varv. Förut gick hon som en banan i båda varven och nu är det bara en och dessutom inte lika mycket som förut, så det går ju frammåt.

Någon som har tips om hur man jobbar bort dessa problem?

Jag är över jag nöjd med ridpasset, även om hon tjurade ur någon gång, hon är ju trots allt en märr ;) När jag travade av var bakbenen mer aktiva och hon kändes trevlig och lätt i handen.


Som ni ser så har jag fortfarande kvar vanan att ha längre vänstertygel och dessutom hålla vänster hand/arm längre bak.


Vi är ju vana nu...

Kategori:

..Med att det aldrig riktigt blir som man tänkt sig. Dagen plan var att ta en mysig barbacka tur med Tequila och jogga slaggprodukterna, från de senaste två dagarnas ganska krävande pass, ur henne. Men när det är vinterns första nakna barbacka tur och hon hade gått två dagar i ridhus, det var fint väder med strålande sol och hon hade lite vårkänslor. Inte alltid lätt att få det som man vill då. Jag tänkte mig nämligen lugn trav i en lång, låg, rund och avslappnad form. Det var inte Tequilas plan kan jag säga. Hon galopperade hellre jätte, jätte, jätte kort galopp än att trava. Vilket är jobbigast liksom? Men å andra sidan kan jag inte klandra henne, hon har ju trots allt vårkänslor, haha! Det blev lite studs och hopp och luftsprång också. Så jag får nog vara glad för det lilla hon travade lugnt och avslappnat (vilket var sista tio metrarna hem ungefär).

Men hon är då go min lilla dam i alla fall! :)


Det är nog inte bara vi människor som längtar till sommaren och värmen i solen.

Medlemsfest!

Kategori:

Nyss hemkommen från middag årsmöte och lekar i Jarlstugan med ett härligt gäng från Rättviksridklubb. Det var riktigt trevligt och många glada skartt blev det. Tacos bjöds och lekarna gjorde verkligen sitt.
Det delades även ut lite hederspriser. Lisa From blev årets tävlingsryttare och Mats Eriksson blev årets eldsjäl. Dessutom Så blev fyra stycken föräldrar utsedda till årets KBB (kör, bär, betalar) Med motiveringen; "För sitt engagemang som ponnyförälder." Detta fick Ullis Larsson, Viktoria Hagman, Mats Eriksson och min egen pappa-Björn Hammarskjöld!
Så pappa, du har ett diplom att hämta ut i Rättvik! Eller ja, jag kanske kan komma till Mora med det. (Men det ska skrivas under först.)

Jag var i samma lag som Frida, Hanna och Susanne. Vi kom på en delad andra plats eller något? efter 3-kamp. Först flytta hela laget från ena ändan av rummet till det andra med hjälp av tre plankor. Sen var det springa slalom samtidigt som man knep fast en gurka mellan benen. Sista grenen var "doppa i flaskan" vi hade någon form av stor metallögla, fastknuten i ett skärp som vi hade runt midjan och utan händer skulle lyckas doppa i flaskan. Det var en tipspromenad också, där priset var en gratis ridlektion för Anna eller Ina, Hanna vann den! Mycket kul alltihopa!




Dagens hoppträning

Kategori: Träningstips/ridövningar

Började med att värma upp fritt i alla gångarter. Jag valde att jobba på att försöka få henne att böja sig och lyssna på bromsen, man andra ord, en hel del halter och volter där jag förböjde lite grann. Skritt - Halt, när det fungerade Trav - halt och sedan galopp - halt, varierade lite andra övergångar också, för att hon skulle lyssna tillbaka, vilket hon inte alltid gör.
Vi började med att hoppa fram på linjen med en volt mellan första och andra och sedan en volt mellan tredje och fjärde hindret. Sen hoppade vi de tre första hindrena i följd, lade en volt åt varje håll på tredje hindret (så 3a hoppades 3 gånger totalt) och sedan fotsatte på fjärde hindret. Skritten mellan alla omgångar så fick vi fokusera på att lossa åt sidorna och hal - ryggning. Bra för att få hästarna lyhörda för hjälperna.
Vi avslutade med att hoppa alla fyra hinder i följd, med 2 galoppspårång mellan varje hinder. Fokus här låg på att få till 2 jämna språng mellan alla hinder. Hon blev lite ivrig eftersom det blir jobbigare för henne att behålla de runda galoppsprången när det blev mer "storhäst galopp" eftersom vi hoppade på stor häst avstånd, bra att öva inför tävlingar. Så jag gjorde några halvhalter emellan omgångarna för de tog inte riktigt till att börja med. Men vi avlsutade med sista hindret på ca 110, de andra lite lägre hela tiden till första som var lägst. Och sista vändan kändes hon riktigt bra, hon backade av och vi fick en bra känsla.

Hon var faktiskt väldigt fin överlag över hela träningen så jag ä jätte nöjd, känns som om det går framåt nu!


Dagens övning, fyrkombination på diagonalen med 2 galoppbommar före och ett "160 hinder" (läs bom på marken) efter för att vi skulle fortsätta rida även när linjen var slut. 

Ups and downs...

Kategori:

sitter med en muntlig redovisning i Svenska om Bröderna Grimm och ska snart börja sätta fart mot stallet. Klockan 5 är det nämligen hoppträning för Ina som gäller.


Amanda skrev så här på sin facebook tidigare i morse:
Klockan 03.30 inatt lämnade han oss, min mammas och hennes bröders far, min och mina syskons morfar. Vila förevigt i frid och utan smärta, vi älskar dig ♥

Har full förståelse för att hon kammer ha det tugnt ett tag framöver och det märks när hon har energi till att blogga igen. Under tiden så får ni stå ut med mig.
Varma tankar går i alla fall till Amanda och hennes nära och kära.

Fullt upp

Kategori: Ej hästrelaterat

Amanda har inte möjlighet att blogga de närmaste dagarna som vi alla vet. Jag råkar dessutom ha en väldigt körig vecka så här innan sportlovet. Så jag kan inte lova att jag kan uppdatera så mycket jag heller, men jag lovar att göra mitt bästa. På torsdag har jag ett prov och träning och på fredag har jag ett till prov plus en muntlig redovisning och där emellan har jag lite andra uppgifter som måste in innan lovet. Men några inlägg om dagen kommer det upp i alla fall!

Nu får vi verkligen verkligen hoppas att Amandas morfar repar sig!


Det vet du Amanda, att du har stödet från mig och alla nära och kära runt omkring. Och alla läsare röstås också!
Kram

our dear

Kategori: Ej hästrelaterat

Nu är jag, min syster och mor på väg till Sthlm, morfar ligger på sjukhus och har blivit opererad. Läget ser inte så bra ut.
Hörs om några dagar igen, jag kommer inte att blogga nu ett par dagar och jag hoppas ni förstår.
Saga & Vicki ska ta hand om Flashen, tusen tack bästa ni.


Bästa mamma <3

Between one friend and an other

Kategori:

Tycker att det verkar som om den här flickan och hennes ponny har en väldigt fin relation tillsammans. Tänk om man kunde göra sådant liksom?




Igår var det skogsridning igen

Kategori:

Och jag har friluftsdag idag, så ska ta en rejäl genomkörare i dressyr för damen tänkte jag. För 10 skulle man pricka av sig med häst på travet och 12 är det lunch sen. Däremellan så för man göra vad man vill, och hon behöver en genomkörare så tänkte passa på när ridhuset är ledigt och jag har iprincip hela dagen på mig.
Så igår "förberedde" jag henne när vi var ute i skogen, började med öppna och lite sluta i skritt och trav innan jag tog lite öppna i galopp. Red bort till springkällan och tillbaka, tog några volter på en gräsplätt vid knutsboholkorset och längst upp på vängplanen vid springkällan. hon var lite sp taggad hela ridturen, men ändå ganska fin. På volten vid gräsplätten så var hon lite tokig så fick ju ändra taktik och fortsätta på vägen istället. På vägen hem så mötte vi på en skoter också, och fjantan började med att studsa på tvären och göra ett luftsprång innan jag kunde styra in henne till sidan av vägen så att skotern kunde komma förbi.
Men resten av hemvägen skötte hon sig hyfsat bra efter att ha samlat ihop sig lite efter skotermötet.



Bildminne;

Kategori: Amandas inlägg



Hästpojken Petrus med Igor Tabac, 25 maj 2010
bra tider

Dagens hästlektion

Kategori:

Har ju stallektion på tisdagar för er som har missat det. Idag var det dressyr för Anita som stod på schemat. Hade Elektra, samma som jag hade sist när vi hade markarbete. Hon är en riktigt trevlig häst den där faktiskt. Det gick riktigt bra idag med henne. Jag och Janice fick börja med att skritta och trava en vända ute innan vi gick in i körhuset. Började med lite skänkelvikningar och öppna/sluta i skritt innan jag gick över till trav. Öppna/sluta och volter även där. Hon kändes lätt i munnen och ganska frammåt. Även om man måste hjälpa henne mycket mer i vänster varv än i höger. Detsamma gällde galoppen även om det tog liite längre tid att få henne lätt i handen där. Gjorde lite slutor i galoppen också. I galoppen måste man verkligen stötta yttersidan i vänstervarv, annars sjuter hon ut bogen och blir lite obalanserad och går inte i hundra korrekt form. Men sånt går ju att stärka upp! Gjorde lite byten också, hon var lite efter med bak, men när jag hjälpte henne och själv gjorde rätt så blev det ju ganska bra det med!
Nej, jag gillar Elektra jag, en härlig häst, hon arbetar gärna men med en touch av fuxmärr om man kan uttrycka det så, haha!


Här kommer en blid på Elektra med hennes förra ägare Johanna.

Travskolans nykomling

Kategori:

Petit har lämnat travskolan, idag kom det en ny femårig kallblodsvalack dit. Alvin B.R, hur söt och go som helst!

Gabbis i våran klass var hos tränaren som Alvin kommer ifrån, på sin praktik så det är även hon som har ridit in honom! Det var nog ett kärt återseende för henne :)



my heart stoped for a minute

Kategori: Amandas inlägg

När jag kom till stallet idag var grabben inte alls som han brukar, han var orolig och trampade runt i stallgången och stod och skakade. När jag fråga Ina vad det kunde vara  så var det fösrta som slog henne kolik. När jag släppte in Flash i boxen igen så gick han runt och nosa i backen som att hans skulle lägga sig ner, då tog jag ut honom i hans hage och han följde mig som ett lamm, han liksom gick "på" mig och var nära mig hela tiden, ville inte att jag skulle lämna honom ur sikte. typ som att han sa "hjälp mig, det gör ont!", och sen släppte jag honom i stora valackhagen och då galopperade han runt och runt flera varv och plev jättepigg så jag tänkte väl att det inte var något speciellt och tog in honom i boxen igen. Direkt när han kom in så la han sig ner och då gick jag till Ina på en gång och hon sa att då VAR det kolik, sen lyssnade vi på Flashens tarmljud och det var helt tyst. Så det var bara att traska bort till kliniken och dejta Björn igen.

Flash hade grovtarmsförstoppning så han fick medicin, och på vägen hem igen var han sitt vanliga jag. Lika pigg och glad som vanligt.
Jag tog på mig hjälmen och hoppade upp barbacka och var ute och skrittade i skogen i ca 45 minuter så han fick röra på sig, och han var helt som vanligt igen.
Ina skulle hålla koll på honom vid kvällsfodringen och skulle höra av sig om det var något, vilket var klockan 20 och hon har inte hört av sig än, så jag tror att han mår bra nu igen :)

Lycklig slut va?
Glad att jag upptäckte det här tidigare så det inte hade gått längre!


Flashen på kliniken idag.




Patrik Kittel - Intervju

Kategori: Nyheter

Skogen

Kategori:

Senaste två dagarna så har jag fokuserat på att försöka få henne att jobba ordentligt även i galoppen ute i skogen. Hon har en tendens att köra upp huvudet och studsa upp i luften när man tar henne i munnen. Det känns lite som om hon är tvådelad liksom, borde slita rätt rejält på henne också, förutom att det är välidigt obekvämt för mig och förmodligen ganska underhalsbyggande. Vilket hon varken gör i skritt eller trav, där fungerar det som det ska. Men skogstur blev det idag med med andra ord. Det gick faktiskt bättre än igår, hon blev lydigare lite tidigare. Lite mera avslappnad tidigare. Så det blev bättre efterhand. Framsteg. Men det tar ju lite jobb att få fram sånt, det är en envis dam jag har att göra med och en vana för henne bryter man inte så lätt. Det där när man ställer lite krav tycker hon inte alltid är jätte roligt så.
Efter galoppen så får jag lov att lugna ner henne lite också, i alla fall efter man har galopperat ganska "länge". Brukar använda mig avv öppnor och slutor åt båda hållen så att man kommer åt henne istället för att bara slita och dra. Tvärningen bromsar rätt så bra nämligen, plus att hon får något att koncentrera sig på.


Tur att hon är söt i alla fall min lilla tant :)

Börjar det lukta.. Vår?

Kategori:

Ska alldeles strax bort till klubben och fixa Tequila. Idag blir andra dagen i rad som jag beger mig mot stallet i bara långkalsonger och ridbyxor istället för långkalsonger och täckbyxor. Om det känns som om våren börjar närma sig? Jaa, lite i alla fall då! Igår var jag dessutom utan jacka, vilket kanske var lite väl vågat men, haha.
Tequila har ju börjat fälla för ett tag sen också, ett säkert vårtecken! Dessutom så märks det verkligen tydligt att dagarna blir längre och längre. Nu för tiden är det ju nästan ljust fortfarande kl 18 på kvällen. Helt okej!


Än är det ju ett tag till dess, men nu börjar jag längta till sommar och sol kan jag säga!

Fy Malin..

Kategori:

Dålig uppdatering senaste tiden.. Nästa vecka blir kanske lite bättre, men har haft fullt upp. Men jag ska bättra mig! Det är som sagt lite mycket nu bara..

Tequila fick en vilodag igår för jag kom tillbaka från mora så sent så det var redan nattat i stallet. Idag var vi ute på en tur i skogen, pigg ponny med mycket galopp.

Väldigt konstigt inlägg, känner att det är dags att sova nu. Godnatt kära läsare! Vi hörs i morgon med en Malin som förhoppningsvis är lite mer klar i huvudet. Tack för att ni står ut med mig! ;)



She ran away in her dreams

Kategori: Ej hästrelaterat

Nu är det sängdags. Har varit alldeles för lite sömn senaste månaderna, har otorligt svårt att somna på nätterna.
Det kallas ångest.
Men lite skön musik i lurarna eller en uttjatad film så går det oftast ganska bra att somna.
Tystnaden äter upp mig från insidan.
Vi alla bär vår yttre sköld.

Sov gott kära läsare!
Vi hörs imorgon.




Här är det då två söta grabbar i Tims säng som inte har nå problem alls med att sova bort hela dagarna,
Varulv & Shrek, sötstrutar!

Like an hero, come and save me

Kategori: Amandas inlägg

Hade ju stallet idag, Matilda tog utsläppet då jag inte kunde ta mig till Mora så tidigt. Somnade förövrigt sex i morse, tuff natt på jobbet! :)
Jag fixade resten, dvs mocka halva stallet(Matlida gjorde andra halvan) sen fixa jag lunchfodring, packade alla höpåsarna, fodrade havre & hösilage i boxarna, släppte in dom & kvällsfodrade.
Stor eloge till Er, Anna & Ina, som sliter och kämpar med det där vareviga dag - ni är så fantastiska!

Sen fick sig Flashen en liten barbackatur med hackamore idag, tog hedslundsvändan, han kändes jättefin och den ökade traven satt PERFEKT och han gick jättebra med hack - det är absolut något jag fortsätta rida han på. Jag är ett stort fan av bettlösa träns sålänge man andvänder det och rider med det på rätt sätt!





Äta äta.. Han är hungrig som en liten b-ponny det matvraket!



Vi är kändisar på Hemköp!

Kategori:

Ni som vart in på Hemköp i Rättvik ser nu oss därmera :)
Tack Göran för att du ville ställa ut bilderna på oss! KRAM PÅ DIG



up and down

Kategori:

haha det är så kul, statistiken går verkligen ner på helgerna men sen tillbaka till sin gamla kurva på söndagen, är det så för er läsare som har bloggar också?

Härligt att ni följer oss i alla fall,
underlätta för er själva via att följ våran blogg med bloglovin! :)


Hudiksvalls ridklubb hade ovälkommet besök inatt

Kategori: Nyheter

Hudiksvalls ridklubb hade ovälkomna gäster i natt.
Någon eller några tog sig in i stallet och klippte av svansar och pannluggar på flera tävlingshästar. – Det är djurplågeri, säger Annette Frestadius, vars familj äger två av de drabbade hästarna. Vid morgonfodringen tidigt i morse upptäcktes att en ponny saknade lugg. I hörnet av boxen låg delar av svansen.

In till roten

När stalltjejerna började undersöka hästarna upptäckte de att fem hästar blivit av med man och svans. Vissa av dem hade svansen avklippt ända in till svansroten.

Majoriteten av hästarna ägs av 13-åriga tjejer som tävlar dressyr på väldigt hög nivå.

– Det är förödande eftersom i dressyr bedöms hästens utseende, säger Annette Frestadius, vars döttrars två tävlingshästar attackerats i natt.

– Framförallt är det djurplågeri. Hästarna behöver sina svansar för att vifta bort flugor.

Utreds av polis

Händelsen har anmälts och utreds nu av polisen i Gävle. Initialt utreds ärendet inte som djurplågeri.

– Vi rubricerar ärendet som skadegörelse. Någon har skadat egendomen eftersom djur inte är personer. Vi antar att hästarna inte har lidit, säger länsvakthavande Christian Lundback.

Annette Frestadius konstaterar att samtliga hästar som utsatts för attacken tävlar i dressyr på hög nivå.

– Det är väldigt konstigt att just dessa hästar blivit utsatta, eftersom de står utspridda i stallet. Man kan inte låta bli att tro att det är genomtänkt.

 

Fotnot: Vet du mer om händelsen? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

 

 

 


Stackars hästar, och stackars flickor!

Undra vem som gör sånt här? Vilken idioti.. Det måste ju vara någon som är svartsjuk på flickorna i fråga och inte vill att det ska gå bra för dom ute på tävlingsbanorna.. Hoppas i alla fall att dom hittar boven/bovarna!

 

 

Team träning dag 1 (11/2-12)

Kategori: Träningstips/ridövningar

Så här såg övnignen ut.

Vi började med att värma upp med lite skänkelvikningar, volter och temporegleringar i båda varven som flöt på i en evighetsövning. Detta för att få hästarna lösgjorda och avspända, samt för att de skulle lyssa på "grundhjälperna" Alltså, Gas, broms och styrning. Här kändes hon helt okej, ville inte riktigt flytta skänkelvikning till en början, men det löste sig.
Det var markarbete den här dahen och vi började med den röda 8:an. Här hade vi lite svårt att byta galopp när jajg ville att vi skulle, berodde mest på mig, dåliga vägar då och då och lite obalans samt överambiton (dessutom håller sig damen gärna i vänste galopp hela tiden, det är ju den starkare av hennes galopper). Vi red även hindrena på diagonalen där det var 15 meter mellan varje, alltså 4 galoppsprång. Här hade vi lite svårt att få inte fyra st på ett bra sätt. jag är rätt dålig på att hålla igång galoppen i svängarna. dessutom har hon itne riktigt styrkan för att kunna hålla rundhet i en lite större galopp. Men det får vi jobba på nu till storhäst banorna!
Vi avslutade med att lägga ihop övningarna till en liten "bana" (Blå linje) Här kändes det bra och jag  kände att vi avslutade på ett bra sätt.

Fick beröm av Linda för att hon verkade mycket mer avlappnad. Och det märker jag faktiskt själv. Efter vintervilan som hon hade så har det kännts lite som om hon "landat" Hon känns stadigare och mer avslappnad i arbetet, lite som om poletten helt enkelt trillat ned. Skönt! Så jag var nöjd med lördagens träning.

Run Forrest, run!

Kategori:

Min syster kom hem från Norge inatt. Hon är tydligen hemma för vinterlov(?) en vecka. Tydligen passar dom på att fixa lite i fabriken undertiden. Men hon släpade ut mig på en springtur med hundarna tidigare idag, så vi har varit lite nyttiga. Dessutom har jag mockat och fixat i nästan hela stallet åt mamma. Lite kan hon ju faktiskt få för att hon har tvättat åt mig hela dagen! Nu ska jag och Karin iväg och hämta barnen i Selbäck, och jag tänkte försöka kolla hur det går med huset för dom också.


Jag och min syster, så där normala som bara vi kan vara..

you know the bed feels warmer

Kategori: Ej hästrelaterat

Åh, vad jag älskar min häst.

Nu ska jag åka till Mora, jobbar 15-19 på Donken, sen 22-04 på Ljungbergs, sen klockan 7 imorgonbitti måste jag vara tillbaka i Rättvik på klubben för då har jag utsläpp med Matlida, elelr vi hart stallet hela dagen, ousch vad jobbigt!

Blir ganska dött från min sida från och med nu på bloggen fram tills söndag efetrmiddag,
KRAM PÅ ER LÄSARE och hoppas helgen blir kanon :)

donkendonken! :)



nu;

Kategori: Amandas inlägg

ner till klubben och pussa på min favorit som har en välförtjänt vilodag!



How to engage your horses back

Kategori: Träningstips/ridövningar

lärorik & enkel video!

love will be hearts, and hearts will be faking

Kategori: Amandas inlägg

Samma visa varje dag, nästan i alla fall. Flashen var väldigt hoppig och framåt idag när vi var ut i skogen, så fort jag tog i honom började han studsa och galoppera på stället, var ute i skogen inte mer än 20 minuter för jag ville inte att han skulle hålla på så - veterinären sa att han inte fick galoppera förrens efter en månad (idag har det gått två veckor!!)
Red honom i paddocken i 20 minuter, ville inte avsluta med den känslan vi hade i skogen. Han var väldigt lösgjord och fin(för att vara Flash då, haha!) och jobbade på fint i lång och låg form.




Svar på tal; Astrid

Kategori: Frågor & Svar

Astrid Olsson om Dags att växa upp Amanda..:
Varför ska han äta så mycket havre? :)


Såhär är det, Ina räknar ut foderstater till alla privathästarna om ägarna vill det. Hon tar hjälp via en sida som jag tyvärr inte vet namnet på(kan ta reda på om någon vill!), där man skriver i vilket träningsläge samt hull som hästen har, protein & energivärde på grovfodret och i det här fallet - havret. Sen räknar datorn ut hur mycket havre och hur många kg grovfoder man ska forda sin häst med, helt perfekt för den som är osäker!





Screaming out your name

Kategori: Ej hästrelaterat

Just nu håller jag att packa ihop lite smutstvätt (mammsen ska få en fin liten present när jag kommer hem, hehe ;) och lite andra välbehövliga saker och laddar för att ta bilen hem till Mora över natten. Tvättmaskinen i lägenheten fungerar inte riktigt som den ska, så då få jag åka hem och tvätta för tillfället. Men det löser sig säkert snart. Olle får följa med också. Men vet inte om hon får följa med till Rättvik igen sen. Men det märks hur det blir. Datron följer i alla fall med och eventullet någon läxa.



One of us is gonna die young

Kategori:

Dagens ridning blev en skogstur i det härliga vädret med fortsatt arbete från lektionen igår (som jag ska berätta mer om sen) att få henne att både skritta, trava och galoppera riktigt riktigt långsamt. Det blir en utmaning i skogen när hon är så pigg och glad. Men hon var faktiskt rätt duktig. Lite väl pigg kanske, men man kan ju inte få allting på en och samma gång. Dessutom försökte jag emellan åt att få henne att jobba frammåt nedåt så att hon verkligen får upp ryggen. Väldigt bra för styrkans och rörlighetensskull! Även då skötte hon sig rätt hyfsat. På vägen hem så fick vi sällskap av en nordis från springkällan till vägkorset uppe i backen ovanför Springällansstall, Hängde ni med där? Olle var med hela tiden också och sprang nöjd runt i snön!
Även om hon är pigg så lyssnar hon faktiskt ganska bra, vilket är en nyhet för mig när jag rider i skogen. Men det är ju en positiv sådan!



All on the dance

Kategori: Ej hästrelaterat

Ikväll är vi lediga brudar, vi dissar "pluggefterskolan" för en kväll för att umgås med våra kära vänner i Leksand. Malin är allas vår chaufför ikväll, bra som sjutton!
Såhär fina ser vi ut ikväll, lediga och välmående :)


Ha en bra torsdagkväll kära läsare!
Kram från Amanda & Malin



"Sometimes people with the worst pasts, can create the best futures"

Kategori: Ej hästrelaterat



Måndagens och tisdagens aktiviteter

Kategori:

Måndag: Så följde jag med Amanda och Saga ut i skoen på en lugn skritt och travtur. Jag red barbacka som vanligt och hon var faktiskt riktigt fin min dam! Hon är ju en riktig tävlings individ och ska ligga först alltid, även om det bara är en cykel som är sällskap och inte en annan häst, haha. Dessutom så brukar bromsen bara finnas i handen och inte i sätet (där jag vill att den ska vara men), speciellt ute i skogen. Men Hon var faktiskt förvånansvärt lugn! Jag kunde vara helt stilla och stadig i handen, hon höll sig i en trevlig form och vi låg precis jämsides med Amanda och Flash i ett jämt tempo i trav. Det har nog aldrig hänt förut! Nöjd tjej? Oh ja! Duktig ponny, det är så härligt för det går frammåt hela tiden. Bästa ponny!

Tisdag: Började skolan vid 7 eftersom jaag hade morgon APU i skolstallet. Fixa mockning, utsläpp och foder. Efter det så hade vi lite skogskörning. jag hede ett halvblod som heter Marina och vi körde lite timmer. Det är faktiskt svårare än man tror, men väldigt kul! Sen var det lunch innan hästlektion (teoretisk) slutade med att jag och Madde, läraren satt och pratade om alltmöjligt innan min matte började, trevligt, trevligt. Tequila fick sig en välförtjänt vilodag. Gick hårt hela helgen och vaccinerad med lite reaktion tidigare i förra veckan.

Förresten vill ni ha inlägg om Teamträningarna i helgen så får ni säga till!



Playing with the snow, in the snow

Kategori: Amandas inlägg

Idag trodde jag ju att jag skulle gå länge i skolan - men ack vilken tur jag hade, slutade 11-12 ungefär så gick bort till Flashen. Kände mig rätt opepp på att rida och så hade Saga två timmars lunch så hon hade rätt tråkigt, då kom jag med snilleblixten att "tolka in" Flash.
Så vi rotade i dom dammiga hyllorna på klubben och hittade två jättefina tolkselar, vi smörjde upp den ena och sen sadlade vi på honom och kasta på selen, inga som helst problem.

Började med att Saga hoppade upp och red Flashen(första gången hon satt på honom), och sen kopplade jag på tömmarna/handtagen i selen och gick bakom honom, sen släpade jag skidorna i marken så de lät lite, han tyckte det var rätt obehagligt i början men han lugnade ner sig väldigt fort när jag och Saga pratade lugnande med honom, sen så fortsatte vi längs Springkällevägen och jag började lägga min egen vikt i tömmarna så han började "dra mig", om ni förstår. Sen efter vi gått så en stund så ställde jag mig på skidorna och WOALLA! En inkörd häst, nästan i alla fall! :)

Vi skrittade bra länge sen började vi trava och han var såå duktig! Han kommer nog bli en kanonbra tolkningshäst, han njöt verkligen och tyckte det var superskoj att tolka och få jobba med andra muskler! Han tyckte nog dessutom det var kul med en ny ryttare på ryggen också :)


Saga älskade min gamla hjälm, haha eller inte.. Det var jätteovanligt att se henne på en sån stooor häst när hon bara rider sina småttingar, men erkänn att hon ser bra ut på F? Hon red i alla fall honom jäkligt bra!! BÄSTA <3





Oj vilket jobbigt inlägg det här blev, men jaja  - Jag kan nu börja tolka min häst!
Nudu Evelina finns det inga undanflykter längre :D


Dags att växa upp Amanda..

Kategori: Amandas inlägg

Så länge varade dom uuurgulliga gidisburkarna,
haha det kändes faktiskt lite fånigt ;)

Köpte i alla fall två nya burkar igår, lite mer stilrena - lite bättre hållbarhet.


För er som är nyfikna är Flash foderstat såhär:

Hösilage
Frukost: 3 kg
Lunch: 3 kg
Kväll: 5 kg

Kraft
Frukost: 1 morot, 1 knäckebröd, 1 dl havre + ½ dl miner
Kväll: 1 morot, 1 knäckebröd, 1 dl havre + ½ dl miner

När han är klar med "igångsättningen" och han är i full träning kommer jag succesivt att öka till 2 liter havre. (Det är förresten vad Tequila äter, haha!)

We all just wanna be a big rock star..

Kategori:

Idag så satte jag på mig en hjälm och tog Tequila med tillhörande grimma och grimmskaft samt hund och skrittade bort till travet. Först så körde jag T en sväng. Känns som om det är dags att dra igång konditionsträningen lagom till tävlingssäsongen börjar. Hon har ju inte sprungit i vagnen på ett tag men hon var pigg och glad och verkade rätt nöjd efteråt. Dessutom så blev hon skodd också. Medans jag hjälpte Kajsa, Sandra och Christian med lite små saker så fick damen torka och slå om skorna. Två flugor i en smäll eller vad man ska kalla det. Fick dessutom åka ner till BeCa och köpa nya snösulor åt henne, de hon hade var för slitna så det var inget att ha längre. Men 78:- för alla 4 är ju rätt överkommligt. När vi var klara så tog jag hjälm, grimma, grimmsakft, häst och hund och skrittade tillbaka till Ridklubben. Haha, Quilan var superpigg på vägen hem, trots ett halv rejält körpass innan. Hon var pigg och glad i vagnen också, lyssande ganska bra trots att hon var superpigg för att det var ett tag sedan jag körde henne. Men hon sköter sig ändå faktiskt :)



plugghest?

Kategori: Amandas inlägg

Nu har jag lämnat in två skolarbeten nu ikväll, känns som man är på rätt på bana nu. Eller ja, med lite hjälp av Petrus som är här på besök.
Imorgon har jag APU på travet så slutar rätt sent, drar till Flashen direkt efter det så kommer hem rätt sent imorgon, alltså blir det rätt dött från min sida då.

Blir en liten bild på Saga & Dun från en fälttävlan i somras, här i Mantorp.



Lagar mat!

Kategori: Ej hästrelaterat

Härjar i köket och lagar mig lite mat. Har varit hungrig sen jag var i stallet (kom där ifrån för nogån timme sen) men har inte lagat mat förens nu i alla fall. Varför? Jo, för att jag gav mig fan på att skriva en laborationsrapport och lämna in innan jag belönade mig själv med att fixa mat och äta lite. Tokhungrig som jag är så, hör och häpna, fungerade det faktiskt. Så sen blir det att sätta sig med lite svenska innan jag belönar mig själv med något annat. Förmodligen lite glass, en dusch, sömn, lite bloggande eller bara planlöst surfande, kanske blir det alltihopa. Det märks helt enkelt sen vad det blir för belöning. Lite mer.. Spännande så? Ja, jag vet inte. Men nu är i alla fall maten klar, dags att smälla i sig den så jag kan ta itu med nästa läxa i högen!



your'e my greatest

Kategori: Amandas inlägg




Longerade Flashen idag lite, har så mycket att göra i skolan så måste plugga plugga plugga som en tok nu.
Han tyckte det var rätt kul faktiskt och efter tjugo minuter/halvtimme så blev han avspänd och sökte sig neråt och frustade, så då avslutade jag :)
Fina prinsgubbe <3

Ett kärt bildminne

Kategori: Rasmus

Leksands Ridklubb, 7 maj 2011

Min fantastiska Rasmus, du var såå duktig den här dagen <3




This is just the beginning

Kategori: Amandas inlägg



Bästa polarna, F & N, i hagen för någon vecka sen - sötstrutarna!

Har en såndär lång dag i skolan idag, så om Saga orkar fick hon rida F så hinner jag hem och göra ett skolarbete kanske. Ligger efter så sjukt mycket just nu, kommer aldrig hinna klart innan studenten om jag inte skärper mig.


Hörs när jag kommer hem från skolan i eftermiddag, hoppas ni alla har en toppen dag :)


Happy valentines day

Kategori: Ej hästrelaterat

En dag precis som alla andra, lika som varje år.
Alla myser med sina kära pojkvänner (dom som har såklart!) och alla andra sitter här och tycker synd om sig själv.
Undra varför världens skapare kom på en sån här "hjärtedag", förstå hur många deprimerade människor det sitter här ute i sofforna idag.
Hoppas i alla fall att ni kära läsare har haft en jättefin alla hjärtans dag.
Jag bjöds på en underbar middag här hemma, så jag, Saga, Vicki & Tim(Odd & Putte är Laxsjön på arbete) käkade trerätters middag, efetr det blev det godis och soffmys till lite bra TVprogram och härliga skratt åt lilla Sagas härliga uttryck hon kan spruta ur sig.
Haft en helt okej valentines day, för er som var intresserade av att veta :)


Önskar att du kunde vara med och dela min vardag med mig,
min kära pappa.
Hoppas din alla hjärtans dag var bra också.
Jag älskar dig.




I think that you and I belong

Kategori: Amandas inlägg




Dagens dressyrträning dårå:
I blrjan var han väldigt knacklig och  snubblig, men sen blev han mycket böttre mot slutet när han blev mjukare och rundare i kroppen. Jag försökte rida så försiktigt och lugnt som möjligt och jag är faktiskt nöjd men vad vi kunde åstadkomma idag med tanke på att jag aldrig har tränat honom honom förut.
Red i en hlavtimme ungefär och han jobbade fint i en lång och låg form i slutet.
Min fina häst, vi kommer bli så bra




Kolik!

Kategori:

Våran lilla Loppan (Mor till Roffe, Redhot lollipop) som vi har haft i över 15 år nu har haft rejäl kolik ända sen igår. Det är lite på bättringsvägen, men inte bra. Usch vad orolig man blir. Jag har vuxit upp med den där ponnyn.. Blir det inte bättre till i morgon så får nog mor och far köra henne till kliniken och så får de hälla i henne lite olja genom sondning. (Inas tips, den kvinnan kan nog nästan allt!) Något måste ju gå att göra, hon är ju faktiskt bara 21 i år. dartmoorponnyer blir lastgammla, typ 30. Så hon ska ha några år kvar enligt mina beräkningar. Alltså måste hon väl bli bättre?
Okej, lite rörigt inlägg, men gar inte hundra koll eftersom jag inte är hemma i mora och vet exakt vad som händer. Men mamma hade hittat henne blöt och rullandes i hagen igår vid lunchfodringen och tagit in henne och då bara skakade hon. Veterinären har kommit i omgångar och gett henne lite kramplösande men det blir inte riktigt bra i alla fall :/ Får se hur det här utvecklas..


Finaste Loppan <3 (Älskar mobilkvalité)

Min fina älskade vän,

Kategori: Amandas inlägg

Red Flashi i Ridhuset idag, eftersom Saga har praktik där så filmade hon mig och F! Så filmer kommer upp senare ikväll, då berättar jag även hur det gick :)




Svar på tal; rean

Kategori: Frågor & Svar

Kloka ord.

Kategori: Amandas inlägg

Johanna och Rasmus om Tomorrow is a new day:
För ett tag sedan hörde jag på P1 att det bästa för Sverige är maskrosbarnen. De barn som inte haft det så lätt i livet lär sig att kämpa för sin tillvaro, blir mer ansvarstagande än andra och kan driva sig själva lite längre. Maskrosbarnen har två val - antingen blir man som sina föräldrar eller så blir man tvärtom.
Att genomlida svåra saker i livet och att uppleva orättvisa händelser är oerhört påfrestande men det som är påfrestande är också stärkande. Det kan komma något positivt ur det. Som Lisa Nilsson sjunger i Himlen runt hörnet "Nån där uppe måste ha sett mig och tänkt att nu så är det väl ändå hennes tur". Din tur kommer också att komma när du kan ta med dig dina erfarenheter och göra något bra av dem. Du kommer att skapa värderingar andra inte visste fanns och behandla dina medmänniskor som ingen trodde var möjligt. Lev i nuet och uppskatta det du har dina vänner, din familj och Flashen, sörj inte över det du inte har! Kram från Johanna och Rasmus.




Tack Johanna för dom fina orden, du är en underbar människa.


Bara för att jag älskar bilden på den klokaste & snällaste hästen i världen.


Forskare protesterar mot hårt spända nosgrimmor

Kategori: Nyheter





Forskarsammanslutningen ISES, The International Society for Equitation Science, har som syfte att underlätta forskning om träning av hästar och om relationen mellan häst och ryttare. Nyligen skickade ISES ut en skrivelse där man tar upp frågan om hårt spända nosgrimmor.

Hästen är det enda djuret som tävlar i OS. Trots det anser ISES att dess välfärd kan ifrågasättas, i alla fall om den nuvarande trenden tillåts fortsätta.
- Vissa nosgrimmor designas för att kunna spännas så hårt att de begränsar nästan alla normala käk- och tungrörelser. Det här är en ganska ny innovation när det gäller design av träns och kandar. För fyrtio år sedan var nosgrimmor i stor utsträckning en estetisk del av tränset snarare än en funktionell, menar man.
Enligt ISES handlar användningen av för hårt spända nosgrimmor om att ryttarna vill undvika att få poängavdrag för exempelvis en gapande mun på tävling. Dessa ryttare maskerar enligt organisationen dålig träning, på hästens bekostnad.
 
Nedsatt blodflöde
Färsk forskning har visat att hästar som rids med en för hårt spänd nosgrimma kan lida av psykisk stress, de kan drabbas av nedsatt blodflöde och kan få skador, till exempel en deformerad nosrygg. Det gäller även om nosgrimman är vadderad. 
- ISES har lagt märke till att det på senare år har skett en ökning av nosgrimmor på marknaden som är till för att effektivt maskera symtom på att hästen känner obehag av ridningen, skriver man. 
Organisationen menar att skälet för ryttarna att spänna nosgrimman för hårt är dressyrreglerna - som straffar tecken på obehag såsom gapande munnar eller tungor som sticker ut. Tanken med reglerna är att främja bra träning och kvaliteter som harmoni, lätthet och acceptans av bettet. Men väldigt tighta nosgrimmor kan hindra hästen från att visa att den inte trivs. Enligt ISES försvårar helt enkelt de för hårt spända nosgrimmorna domarnas jobb.
 
 
ISES lägger i sin skrivelse fram två rekommendationer:

• En återgång till praxisen att två fingrar enkelt ska få plats under nosgrimman när den är spänd, som kontroll av att den inte sitter för hårt. Det ger hästen en chans att uttrycka obehag, eller att söka lindring från tryck från bettet.
 
• Att stewards på tävling, för rättvisans och för objektivitetens skull, ska använda ett standardiserat måttverktyg som motsvarar två vuxna fingrar. Måttet ska enkelt kunna placeras mellan nosryggen och nosgrimman. Detta skulle kunna ske i samband med den bettkontroll som redan görs på många tävlingar

Tomorrow is a new day

Kategori: Amandas inlägg

Glöm bort bekymmerna, imorgon kommer nya.

Nu är det dags att inta sovläge, alldeles för sent.
Imorgon blir det nog fasiken att rida lite i ridhuset, lite start och stop övningar, rygga, lydningslövningar, att jobba med sätet framförallt och tänka på min sits hela tiden, samt att hela tiden hålla koll på min vänsterhand som spökar med att köra "handväskestilen".
Lägger kanske ut lite bommar han får jobba med så han får länga på stegen, han är så kort i travstegen och det är inget dressyrdomarna gillar, inte jag heller som vill ha långa och avslappnade travsteg och inte de här korta hetsiga ponnystegen. Det är bara träna träna träna.
Självklart blir det ju att rida RAKT FRAM och inte hålla på med volter. Det skulle jag börja med efter en månad och det har gått en och en halv vecka nu, (förstå hur fort tiden går?!)

Jaja vi får se vilket humör vi är på imorgon, sov gott kära läsare, vi hörs under morgondagen! :)



En liten hyllning till er

Kategori:

Vi har märkt att statistiken går ner över helgerna, kanske för att våran uppdatering är sämre då eller för att ni läsare har annat för er då?
Men det är skönt att vi aldrig behöver bli oroliga då vi vet att vi kommer alltid få tillbaka er igen när veckorna startar, ni skulle bara veta vilken trygghet det är.
Ville bara tacka er för att ni följer oss och för att ni faktiskt kollar våran blogg varje dag.
Det är kul att ni lägger ner eran tid, tusen tack för att ni finns och för att ni pushar oss till att blogga mera varje dag, det gör oss större och starkare.

Många kramar till er - våra fantastiska läsare,
från Amanda & Flash, Malin & Tequila


Let me be who I am

Kategori: Ej hästrelaterat

Många människor bryr sig för mycket om många andra.
Jag är en sån ungdom som, liksom många andra, har fått erfara saker man inte borde vid den här åldern.
Många människor dömer mig, precis som dom dömer andra, men jag tycker det är så fel. Om ni hade vetat hur hela min livsuppväxt har varit hade ni inte dömt mig på samma sätt. Det är mindre nu än vad det har varit, men jag har haft turbulenta upplevelser och många som sagt sager som inte stämmer med verkligheten.

Innan du dömer mig, ta på dig mina skor, gå på samma gator som jag gått på.
Bearbeta förlusten av människor jag har förlorat.
Orka med alla känslor och alla händelser jag erfarit.
Snubbla på alla stenar jag snubblat på.
Torka alla tårar som fallit från min kind.
Res dig alltid upp igen, alltid.. Och välj precis samma väg som jag gjorde.
- Efter allt detta, kan du döma mig eller mitt liv.


Den texten är så värdefull, och säger så mycket saker på bara ett par meningar. Men den är så sann.

Vet inte riktigt varför jag skrev detta nu, men jag tycker det är tråkigt med alla människor som lägger ner för mycket tid på att engagera sig i andras val här i livet.

Ta vara på det du har, och njut av varje dag du lever. En dag kan allt rasa, jag har varit där och fått lov att bygga upp mina murar, om och om igen.
Var stolt över den du är, det finns bara en som du.


Det är till stor del varför jag gjorde dessa tatueringar.
Och ja, den är felstavad - bara för att ni ska bry er lite mer :)



TÄVLING PÅ GÅNG!

Kategori: Tävling på bloggen

När vi var ute och red idag funderade jag och Malin på om vi skulle starta tävlingar här på bloggen.
Vi kanske kan ha en typ sådär en gång i veckan? Vinnaren får en länkning på våran blogg till att börja med, sen får vi se hur långt vi kan gå! ;)

Vad ska tävlingarna handla om? Hjälp oss att brainstorma!



Klubbtävlingen igår!

Kategori:


En dubbelnolla och en tredje plats blev det, Duktig ponny! :D Vann gjorde Madde på Pazzan coh tvåa kom Janice på Medica.
Jätte nöjd med Tequilan faktiskt. Vi fick hoppa en meter med storhästarna fast att vi är ponny, men jag är ju för gammal och vi ska ändå tävla som storhästar i år, så kunde ju lika gärna börja på en klubbtävling. Hon kändes fin och vi hade ett bra flyt. Hittade inte riktigt flytet som jag vill ha i omhoppningen dock, men å andra sidan har vi inte ridit omhoppning på x antal månader, har ju bara tävlat fälttävlan nästan. När det väl har varit hoppning så har vi av en eller annan anledning inte ridit omhoppning/omhoppninhssävngar. Dessutom var hon super taggad så hon gick mer uppåt än lyssnade tillbaka m.m. när jag tog i tygeln. Men är som sagt jättenöjd med min bästa! Superkul hade vi och omhoppning är alltid lika kul! Dessutom så hde jag trots allt en bra känsla! Duktiga ponny!

I don't want the world too change

Kategori: Amandas inlägg



Hade plander på att rida ut med Saga och Micos idag, sen när jag kom till stallet så var Malin där också så hon och Quilan hängde med, hur mysigt som helst!
Red på pelhamstången och Flashen var verkligen huur fin som helst idag, han jobbade på jättebra och travade riktigt ordentligt idag.
Det blir bättre och bättre för varje dag, min fina gubbe - det ska bli såå kul att de vart vi kan ta oss i framtiden!



Efter ridningen så smörjde jag in leder och knän med arnica och sen strechade jag honom och kollade brodden, fick byta ut en bara så det kändes skönt!
Myste i stallgången i typ 1 timme efter ridturen, Bushi njöt riktigt mycket :)





Länsstyrelsen kritiserar hästägare

Kategori: Nyheter

Dalarnas Tidningar 12 februari 2012



ÄLVDALEN

En hästägare i en Älvdalsby får hår kritik av länsstyrelsen som kräver att hästarna får vistas ute i större hagar varje dag.

Relaterat

Det var efter en anmälan som länsstyrelsen i januari gjorde en tillsyn på gården i en av Älvdalens många byar.

Man konstaterade att ett par av hästarna visserligen får gå ute, men i alldeles för små hagar för att de ska kunna röra sig naturligt. Två andra hästar, som inhyses i ett annat stall fick inte gå ute alls.

Hästägaren har svarat att hästarna som var inhysta i ett annat stall hade blivit skrämda av skotrar och var omöjliga att hålla i hage nu. Hästarna i hemmastallet hade blivit utsatta för vargatack - en så svårt att den fick avlivas - och de hästarna vågade man inte släppa ut för långt från gården nu.

Dessa förklaringar hjälpte dock inte. Länsstyrelsen beslutade med stöd av 26 paragrafen i djurskyddslagen att förelägga hästägaren att omedelbart se till att samtliga hästar får vara ute i hage varje dag.

Senast i augusti måste samtliga hagar som används till hästarna vara så stora och utformade att hästarna kan röra sig fritt i sina naturliga gångarter.

Beslutet gäller även om det överklagas till förvaltningsdomstolen. Länsstyrelsen kommer att följa upp att beslutet efterlevs.

 


one life beyond the mistory

Kategori: Amandas inlägg

Kom aldrig iväg med niobussen, somnade inte förrens 6 i lördags natt/söndag morgon så vaknade kl 13, jäkligt skönt & välbehövligt. Det är väldigt sällan jag är ledig så när jag väl är det är låååång sovmornar för min del. tog halv tre bussen till Rättvik, när jag kom hit så följde jag med Saga & Vicki ner till körhallen. Saga & Micos skulle ha dressyrträning men det blev inget då tränaren var hemma med sjukt barn, dock så red hon runt och trimmade lite dressyr själv, sen lite "frihetsdressyr" efter det. DUKTIGA!!





Sen släppte dom av mig på klubben efter det och så grejade jag till Flashen, vid halv sju stack vi ut på en barbackatur, red med bettlöst, och vi var ute i sisådär 50 minuter. Supermysigt!



Skicklighet eller bara ren tur?

Kategori:


Bra jobbat här säger jag bara. Och en otroligt snäll häst!

Buisy day

Kategori:

(Tidsinställt inlägg)

Idag är en ganska fullspäckad dag. Klockan stog på 06.30 i morse och träningen börjar 08.30. Brukar räkna med en halv timme att skritta till körhuset för att slippa stressa. Tränignen håller på till 10.00. Då bär det av tillbaka till klubben för att hjälpa till på klubbtävlingen innan vi startar 100cm (sista klassen) Så känns som om det blir en lång dag i stallet idag. Läxor? Vad är det?

Hihi, ska bli super kul med en "tävling" är nämligen så grymt tävlingssugen just nu. Tur att jag och Tequila laddar för en säsong för storhäst. Annars vet jag itne var jag hade gjort av min abstines.


Jag och Tequila Gymnasie DM-mästare 2010

Just be true to who you are

Kategori: Amandas inlägg

Har jobbat på Ljungbergs inatt, 21.30-04 jobbade jag. Somnar aldrig innan 5 på morgonen när jag jobbat.
Bussen tillbaka till Rättvik går 09 så då blir det att dra iväg till klubben på en gång och assistera på klubbtävlingen som Ina har arrangerat idag, 80 starter - hur kul som helst! :)
Flashen ska väl få sig en tur i skogen idag igen, fina hästgubbe!



It's gonna take a life too drag me away from you

Kategori: Flash Point



Du och jag,
vi har hela vårat liv framför oss.
Framtiden står precis framför våra fötter.
Jag tänker aldrig svika dig, jag tänker stå vid din sida tills den dagen jag dör.
Min allra första allra egna häst, a foreverlong friendship.


You make my days

Kategori: Amandas inlägg

For ju iväg till stallet vid tio. Fixade morgon mockningen och mockade åt Tequila, samt fyllde hönätet och fixade matburkarna. Sen ställde jag i ordning lite inför träningen till kvällen. Tog in Tequila och skruvade lite brodd också. dom började bli så vassa så bytte ut hälften igår och andra hälften idag. Dom blir ju så jäklans vassa när de blir slitna och nu när hon blir så pass tuktad i hagen och jagad från höhögarna så har hon lättre för små rispor overallt och har hittat någon då och då senaste veckan. Lika bra att ta lite trubbigare brodd med andra ord. :)
Sen var jag hem och bytte och packade lite kläder innan jag for ut till Vikarbyn för att lämna bilen, blev bjuden på pizza, kollade lite film och åkte mot träningen. Så fick behålla bilen ett tag till Haha!
Nu ska jag ta en dusch innan ni får en uppdatering om träningen.


Jag, Tequila och syster Karin innan vi skulle iväg och tolka för två vintrar sen.

President's Jack Sparrow

Kategori:

Älskar Gal's ridning, han rider så fint och enkelt.
Tänk att han kan få vilken häst han än sitter upp på att gå som sin Totilas.
Det här är hans nya häst efter Totilas, om ni missat det! :)




This is what you can call true happiness!

Kategori: Är du ny läsare? - klicka här

Vi, med våra bästa vänner.
Kärlek & glädje <3




Oh, I swear to you that I'll be there for you

Kategori: Amandas inlägg

Red ut med Mickis idag igen, det gick jättebra. Flashen kändes fin! Hade på kandarstången och han går verkligen som en klocka med den.

Min fina guldpojke, jag älskar dig!

Fighting his own war

Kategori: Amandas inlägg

Idag är det som sagt första Team-träningen.
Usch vad konstigt det kommer kännas att inte vara med när allting drar igång nu efter årskiftet.
Jag har ju som sagt hoppat ur teamet, men funderar väldigt starkt på att gå med igen om det finns plats om typ sådär två månader när Flashen är hoppbar igen. Annars har jag funderingar på att ansöka att gå med i fälttävlanssatsningen som Uffe ska starta. Det hade varit väldigt kul - då får man ju alla dicipliner att träna på. Fast då måste jag verkligen ta körkort då dom flesta terrängträningarna kommer hålla till i Leksand, skärpning nu Amanda!

Jag saknar teamet, älskade att vara med där. Det var sådan bra sammanhållning.


Jag och Rasmus på en Lindaträning med teamet i mars 2011



Mystur på byn

Kategori:

Jag och Hanna Niron (Våran chafför till Skåne) Var ute på en mysig skrittur med Tequila och Hilding nere på byn igår. Runt industriområdena via järnvägen hem. Tog väl kanske en timme drygt. Pratade massor, så kul att få höra alla historier hon har på lager om både hästar och tävlingar. Tequilan var pigg och glad och jag var nöjd med sällskapet. Fast tequilan tyckte nog att det var en lite tråkig tur, för det var ju bara skritt. Men idag blir det lite mer. För idag är det årets först Team träning med Team Hästliv! Ska bli riktigt kul faktiskt!

Nu bär det av till Ridklubben för morgonmockning som stallvakt!




Då de inte pratar, är det tur att de har uppmärksamma människor runt sig!

Kategori:

Liten uppdatering om Tequilas hälsostatus då då. Tur att Anna och Ina är så vakna på hästarna som de faktiskt är! Dom håller koll på om något är fel och man kan alltid prata och diskutera olika saker med dom. Tummen upp på det! Anledningen till att hon inte kan få ner huvudet ordentligt är förmodligen för att hon är lite öm i halsmuskeln sen vaccinationen. Ni vet ju själva hur man kan bli av sånt. Så hon fick hönät i boxen att äta ur inatt så hon slipper äta så mycket från backen. Måste ju underlätta lite för min prinsessa! Benet var mindre "svullet" (om man nu ens kan kalla det svullet) idag. Jag gissar på att det också har med vaccineringen att göra. Hon fick ju stelkramp och det var ju trots allt tre år sedan och fick det senast. Oj, syftnignsfel där, men menar alltså vaccinet inte själva sjukdomen, haha. Ringde och pratade med Björn (Veterinären som vaccinerade) och undrade om det kunde vara så och han höll mycket väl med mig samt tipsade om hönätet.



we're going down the runaway

Kategori: Amandas inlägg

Efter en förmiddag på travet och körde snabbjobb med klockträning så gick jag bort till klubben och gjorde iordning åt Bushi, sen red vi ut med Mickis och Wranac, han kändes fin och pigg.
Lite överpigg. Lite dryg. Lite studsig. Men han är go ändå, min lilla gofis.



bild från gårdagen




Träning ger färdighet

Kategori: Amandas inlägg

Mitt internet dog igår, så typiskt! Det har börjat krångla på kvällarna, don't ask me why..

 

Jadu Malin, tror avstånden mellan räcke & oxer var 17,5 m och mellan mur & räcke 25 m, om jag minns rätt!

Red Nevada igår, tredje gången i rad jag rider henne.
Orkar inte förklara hur det kändes i detalj eftersom det är häst jag inte tränar kontinuerligt.
Efter många om och men hade jag kontrollen över henne och sista gången jag red banan kändes det helt okej i alla fall.
Nevada är en sån häst som bara kan dra iväg när hon ser hinder framför sig, och det hjälper inte att ta henen i munnen utan man måste lära sig att rida henne med säte & skänklar och ha den största delen av kontakten däremellan och försöka ha handen så stilla som möjligt.

Såhär såg banan ut från läktaren:



Nej, nu får tiden ta och gå jääkligt fort så jag får ta Flashen på träningarna ist, längtar så jag spricker!!

Ibland vore det bra om dom kunde prata..

Kategori:

(Tidsinställt inlägg)

Ja, i förrgår var Tequila pytte, pytte, lite tjock i ett bakben runt kotan, det som hon har ett litet sår på på hasen sen Zamina var på henne. Dock var det liite tjockare igår. Så på träningen så lindade jag henne bak för att ge lite extra stöd och skydd. Efter träningen var det i princip normalt, i och för sig brukar ju svullnader gå ner vid arbete och bandage. Men tror inte att det är något direkt allvarligt. Det är ingen rörelsestörning eller värme i benet, det är bara några milimeter grövre precis ovanför kotan på ena benet. Annars är det ingenting som syns, känns eller märks på annat sätt. Men man blir ju lite orolig.. Nej, jag skulle Aldrig riskera något och rida och träna om det verkligen var något som var fel, förmodligen är hon bara lite gallig.

Dessutom har Ina och Anna tyckt senaste veckan att hon har verkat väldigt störd på Täckena. Hon går som en get och när hon ska äta så liksom tar hon ned huvudet bit för bit och liksom "hackar" ned huvudet lite grann. Typ som om hon har ont någonstans och måste ta en bit i taget för att strecha ut musklerna så att hon når ner till marken. Så vi beslutade att hon skulle få stå naken i natt och kolla om det blev någon skillnad med bara ett täcke ute. Men när jag ställde in henne i boxen (naken) efter träningen så gjorde hon så där med huvudet när hon skulle äta (för hon får alltid en tuss hö i boxen efter att jag ridit), det är svårt att förklara, men det verkar typ som om hon har träningsvärk i överlinjen eller något och måste ta bit för bit för att kunna ta ned huvudet. Jag kände igenom ryggen och hon ömmade inte ett dugg. Så det verkar ju inte som om hon har ont i ryggen och det är därför hon inte kan röra sig som vanligt. Jag sa till Ina om det så hon vet om det och kan hålla ett öga på henne i dag så får vi se om någon av oss blir något klokare på det hela. Men oj, vad det skulle underlätta om dessa djur kunde prata ibland...


Lyckliga tjejer!

Hoppträningen

Kategori:

Dagens övning var bana med titthinder och fokus på antalet galoppsprång på några relaterade avstånd. (Tyvärr kommer jag inte ihåg hur långa distanserna var, men har vi tur så kanske Amanda vet?) Vi började på linjen med vattenmattan, räcket och oxern, där skulle vi först ha 5 galoppsprång mellan hindrena, sedan när Ina höjde lite så blev det 4 - 4. Efter det så red vi på en åtta mellan vattenmattan och räcket från muren utan att hoppa muren om ni förstår? Och rullade på lite där. Vi avslutade med att rulla lite på en evighetsbana 2-3 varv i några omgångar. På slutet låg banan på runt 90 med oxern på kanske 110-115? Jag är riktigt nöjd med dagnes träning. Hon var lättjobbad och slappnade av bra. Kändes som om jag generellt sett hade bra flyt och bra känsla mellan hindrena med trevliga språng. Dessutom så kändes det som om jag hade henne med mig ordentligt nästan hela tiden. Hon var fin helt enkelt! Jag red också bra. Nöjd Malin!


Åter igen en vacker paint skapelse från mig. Den här gången är det på den avslutande banan som man kunde rulla på och få en hel del språng i kroppen.

Mot köket!

Kategori:

Slocknade vid halv nio igår så blev varken läxor eller bloggning, men så kan det bli ibland!
Just hemkommen från träningen och ser nya designen! Supersnyggt tycker jag! Tack Janina!
Ska äta lite mat sen berättar jag om träningen tänkte jag.

puh,

Kategori: Flash Point

Har suttit senaste timmen med att fixa Flashens pärm,
ni vet - det är viktigt att hålla koll på alla papper!

Det är lite jobb, men när allt väl är på plats är det så sjukt skönt ska ni veta.
Att ha 100 % koll på vartenda litet öre som försvinner, samt varenda pappersbit som man har!












Nu blir det ner på klubben - dags för hoppträning!



I will never give up

Kategori: Amandas inlägg

Efter en hel förmiddag på travet med teori om travhästens träning, om maxpuls och mjölksyregräns och så vidare gick jag bort till min fina grabb och mockade och gjorde fint i boxen, packade maten och allt de där vardagliga you know, sen tog jag honom från hagen och borstade och sen fort vi ut i den skinande solen.

Blev en tur i skogen och han var jäääättepigg - från och med nu utesluter jag vilodagar om jag har möjlighet att rida varje dag! (Vilket jag har om jag inte måste till Mora och jobba, få smöra lite för Sagis dom dagarna så kanske hon kan rida grabben)
Provade att rida med remontnosgrimma idag (Ja nosgrimmor kan göra stor förändring) och han funkade ganska bra på det, så jag ska ta och köpa en remontnosgrimma då jag lånade klubbens.




it looks better and better

Kategori: Amandas inlägg

Fy sjutton vad skönt och komma in på bloggen och så är det helt nytt & fräsht på den! Känns såå bra! Tyckte verkligen det var tråkigt att komma in mitt i vintern och så var det "sommar-tema", men det här blir skitbra - janina är så grym på det här! vår egna fantastiska designer







F
lash tyckte nog det var väldigt tråkigt att jag åkte så fort efte att jag kom till honom. Han blir så socialsjuk nu när han står inne så pass många timmar i boxen. Hoppas dom här månaderna går fort och att sommaren kommer med en rusande fart så Flashi kan få flytta upp till Backa så fort som möjligt, då blir han nog mycket emr lätthanterlig :)







åhhhh underbara janina!!

Kategori:

Ser här också att Pullan håller på med den nya designen!
SNYGGT BRUDEN!! :D

Antar att den är klar när jag kommer hem från stallet så det blir awsome att se hela resultatet då! :D



Namnskyltar

Kategori: Amandas inlägg

Har inte varit hos Flashen än idag, han ska få vila idag.
Jag sitter och håller på med namnskyltar till T & F's boxar,
så här ser dom ut :)

Nu ska jag bara skriva ut dom sen byta om och sen åker jag, Vicki & Saga ner till Bushi och fixar i ordning åt honom.






Why did I let it get to me, without any reason?

Kategori:

Kom just hem, var och handlade lite efter skolan så nu blir det lite nytta! Har ju bara en lektion på onsdagar, så slutar 10.00. Janice skulle till klubben efter vi slutat så jag liftade med henne dit och packade mat och borstade/pussade/tvättade lite på Tequila innan jag gick till skolan och åt långlunch. Kristina hade mockat och Tequila är ju nyvaccinerad samt att vi har träning imorgon och på lördag-söndag, så hon får en vilodag. Rätt konstigt att vata klar i stallet redan innan lunch! Så nu blir det lite mat och läxor, hemma hos karln tror jag. Dags att skaffa egen bil känner jag.
Väldigt osammanhängande inlägg känner jag, men så kan det väl bli ibland?

aja, höres senare!


Äter vass i dammen hemma i hagen :)

JumpClub Nyhetsbrev Februari 2012

Kategori: Nyheter


Någon mer än mig som får detta mail varje månad? Tycker verkligen det är toppen! :)


 

 

Till Jumpclub.se

JumpClub Nyhetsbrev Februari 2012


Eftermiddagarna börjar bli ljusare och solen tittar fram igen. Nu är det hög tid att komma igång med träningen för att vara väl förberedd till tävlingssäsongen. 


Boka Kristihimmelfärdshelgen!
Den 17-20 maj blir det en riktig hästfest på Rekasta med fyra dagar fullmatade med tävlingar. Dessutom blir det intressanta miniseminarium för ryttare, föräldrar och andra intresserade. Läs mer på www.jumpclub.se.

JumpClub "on tour" till Billdals ridklubb
Den 12-13 mars ger sig Lotta och Sylve ut "on tour" och den här gången går resan till Billdals ridklubb. Måndagen den 12 mars kl 18.30 blir det öppen clinic och tisdagen den 13 mars är det kurs för instruktörer/tränare. Mer info finns på www.jumpclub.se. Sylve ger en clinic med efterföljande frågestund på Husaby Hästklinik tisdagen den 21 februari - läs mer här!.

Kick-off för JumpClubs ponnyryttare
Lördagen den 4 februari arrangerades en speciell kick-off för JumpClubs ponnyryttare och ett 20-tal ryttare deltog tillsammans med föräldrar. Läs mer här!

Gothenburg Horse Show
Tävlingarna i Göteborg är ett säkert vårtecken. I år blir det extra spännande att se våra svenska ryttare och följa deras väg mot OS: JumpClub finns naturligtvis på plats för att följa i Sylves fotspår. Håll utkik på siten!

Sveland har fått ny hemsida!
Sveland Djurförsäkringar har fått en ny hemsida www.sveland.se. Genom att välja omfattning, försäkringsbelopp och självrisker kan du anpassa hästförsäkringen och priset efter just ditt behov och du kan själv räkna ut direkt på siten vad det skulle kosta. Du kan också kontakta Marie Filipsson-Wallén direkt på 070-5509945. Kom ihåg att alla JumpClubs medlemmar har 10% rabatt vid nyteckning!

Lycka till med träningen!
Sylve, Lotta, Jessica och Mari



Start spreading the news!

Kategori:

Har fått svar från Svenska ridsoprtförbundet där jag har mejlat och frågat hurvida man får tävla en ponny som stor häst och sedan ta ner den till ponny under säsongen eller om det bara är möjligt vid årsskifte. Till min stora glädjes skull så kan man vid ryttar- eller ägarbyte, ta ner ponnyn till ponny igen. Glad Malin! För detta betyder nämligen att jag kan tävla henne som stor häst nu i vår utan att behöva oroa mig förr att inte kunna ta ner henne till ponny igen om jag hittar en yngre ryttare efter studenten.


Med andra ord, dags att börja planera årets tävling termin! :D

Så sant som det är sagt.

Kategori:

"Varje gång man åstadkommer något, skaffar man sig en fiende."

 

 

 


(bilden har inget med texten att göra, bara för utfyllnad.)

 

 

Sjung om studentens lyckliga dag..

Kategori: Ej hästrelaterat

Juste!
Hämtade faktiskt ut min studentmössa igår,
Känns så bra att vi tar studenten nu! Slippa dessa jädra plugg. Kommer dock sakna mina älskade kamrater man lärt känna under åren, men de är väl inte sista gången i livet man träffar dom - dessutom finns ju facebook! :)



Hett tips i kylan!

Kategori: Vi tipsar!

Jag känner mig sjuuukt osmidig när jag rider i täckbyxor, hatar det rent utsagt.
Sen en gång när jag red med Mickis så hade hon på sig benvärmare på benen, skitsmart! Och dessutom rätt snyggt!
Och har man inte benvärmare nära till hands så är det ju helt klart så att man "tager det man haver".
BENLINDOR I FLEECE!
k
Värmer jättebra, bästa idén jag kommit på - haha :D



"what could be braver than death?"

Kategori: Amandas inlägg

Sängen ropar, kudden ropar.
Nu ska jag minnsan lyda för en gångs skull.
Helt utmattad efter den här dagen, så nu blir det att lägga mig i sängen och kika på WAR HORSE och sova när den är slut.
Har hört att den filmen ska vara jäkligt bra, så jag tipsar väl er imorgon och ger min synpunkt på den - om ni vill såklart?! :)


Här får ni smakprov på trailern i alla fall!

Sov gott kära läsare, hörs imorgon!





Never stop try to learn

Kategori: Amandas inlägg



När jag kom hem från stallet var jag så uppe i varv och var inte så sugen på att gå "in" och sätta mig.
Jag tog Mimmie & Mindie på en promenad och sen fick dom följa med mig ut i stallet här hemma så började jag mocka och sen mockade jag klart åt alla tre, efetr det gick jag in och hann precis starta datorn så kom Saga hem coh då frågade jag om vi skulle ut och rida (fortfarande upp i varv, hehe..) ooch så stack i ut i stallet på en gång och tog Micos & Dun på en 40 minuters tur, jättemysigt!

Jobbade Dunet så hon tyckte nog jag var lite dryg, och Micos var jättejobbig med Saga eftersom han blir så tävlingsinriktad när han går med sällskap, men Saga är så duktig och vet precis hur hon ska lösa alla situationer så hon får sin galna ponny kontrollerad. Mico är så duktig, och Dunis också.
Saga är helt fantastisk som lyckats forma dessa ponnyer till där dom är idag.
Även fast hon är fyra år yngre än mig kan jag se henne som en förebild ibland inom ridningen, duktiga lillasyster! :)

Är det någon som kan hjälpa mig att få Flash dit jag vill, så är det Saga Hagman - utan tvekan.

'cause baby I told you

Kategori: Amandas inlägg

Red ut i skogen idag som sagt, tog en tur på 50 minuter i skogen och klättrade lite småbackar och pulsade i lite lågsnö som blåst upp.
Kände att han var väldigt fast i vänstersidan och hängde mycket i min vänsterhand, så jag jobbade lite med att runda honom och ställa honom åt vänster medans vi skrittade på rakt spår. Där det blev lite mer ansträngande åt honom fick han skritta på lite lös tygel. Travad lite mer idag än vad jag gjorde igår men fortfarande bara rakt fram och utan krav. Jag gjorde lite start och stop övningar dessutom för att han lyssnar så dåligt på mig, och så ryggade jag även när han blev för stark eller trippig. Jag vägrar ha en häst som går på tårna och trippar hela tiden, och tänker sätta stop på det redan från början genom att göra halt och rygga honom när han gör så.

Han var väldigt nljd efteråt och kändes lös och fin. Strechade lite men han är såå stel vid stretchning så det är absolut något jag måste göra efter varje ridpass!


sötfisen idag så nyfiket undrande om matte hade något godis åt honom i fickorna :)

You make me smile

Kategori:

Efter att jag fixat åt Tequila i stallet så svängde jag förbi travet och hälsade på Kajsa och co, har nog inte pratat med någon av dem sen innan Frankrike tror jag. Så det var ju ett tag sen. Alltid lika trevligt att vara där! Hjälpte dom med något litet småplock, hälsade på hästarna och berättade lite om hur det var i Frankrike. Sen åkte jag vidare till BeCa för att fixa skor och brodd, sen var det hem, byta kläder, hämta skolböcker och åka vidare till lunch på skolan.

Man saknar travet så mycket under vinterhalvåret. Jag är ju nästan bara där på sommrarna. Så på våren när första travdagarna börjar dra igång och man hör högtalarna över halva Rättvik så bilr man bara så sugen på att gå på trav! Det blir ju lite abstinensvarning på det hela liksom! Haha!


Börjar dessutom bli rätt sugen på att rida montélopp, men behöver lite mer muskler för det känner jag, haha, svaag Malin kan jag intyga! Skulle böhöva lite tid över så att jag kunde rida jobb då och då..

We're going up, up, up and up

Kategori: Amandas inlägg


I

Fick bara lov att filma igår när jag red, han var så glad!
Gjorde i och för sig inga sånadär ryck han höll på med när jag filmade , men lycklig häst kan man snacka om :)

Veterinärbesöket

Kategori:

Var ju hos veterinären idag. Det var inga som helst problem. Jag skrittade bort henne till kliniken i grimma och grimmskaft. Det var två sprutor i halsen (influensa och stelkramp). Sen satte han (Björn) in stegen och kände lite på tänderna och ansåg att det inte var något att ta. Det förvånar mig inte så mycket faktiskt. Förra året kollade jag också tänderna vid vaccineringen, innan det hade hon inte blivit kolla på flera år och ändå var det knappt något att ta. Så gissar på att min dam har ganska bra tänder! :)



Zamina hade en dålig dag i går som Tequila fick sota för, så Zamina trängde upp henne i ett hörn och stod och slog. Så Tequila hade fått en massa små rispor, en på ena hasen. En hov på varje sida svansen och en typ under svansen så det var lite rispor vid könet, Tack och lov var det bara ytliga rispor. Men kommer en spark fel där så kan det ju gå jätte illa. Så Björn fick kolla lite där också för säkerhetsskull men det var inget att direkt bry sig i, så det var ju också skönt :) Funderade lite på om det var större risk för infektioner och sånt där, men tydligen inte sa han. Det blir ju såna saker när hästar går ihop, men skulle nog mycket till innan jag faktiskt skulle låta min häst gå själv pga att den blir skadad av hag kompisarna.

Bildminne; Roffe

Kategori: Red Hot Lollypop




Roffe & Rasmus, bästa vänner i somras! :)
(Roffe är Malins familjs underbara ponny som jag fick låna som sällskap, och han är till salu)

Give me wings so I can fly

Kategori: Amandas inlägg



Nu har jag slutat skolan, ska invänta lunch med mina fina vänner sen blir det en promenad bort till klubben och greja i stallet och sen ut och rida på min fisgubbe i skogen.

Igårkväll trotsade vi blåsten och red ut ändå, sadlade på honom sen satte jag på honom vintertäcket över det och sen reflextäcket över den som jag hade över mig, det var jättemysigt!
Första ridturen på typ tre veckor, Flashen var så jädrans fin- han kändes verkligen fräsh! Det var som att sitta på en helt ny häst, tror att han känner sig väldigt "ny" och fräsh också, han är pigg oh glad och busig som sjutton!

Nightmare

Kategori: Rasmus

Drömde en hemsk mardröm inatt.
Rasmus blev tolkad (Vet inte vilka eller vem som var inblandade, jag såg allt från "sidan") och sen trampade han snett och bröt benet, så slaktbilen fick komma på en gång och så sköt dom honom.. :(
Det var så hemskt för jag fick stå på sidan och kunde inte ingripa när jag såg att det höll på att bli snett. Jag fick lov att se på min vän när han ligger helt skräckslagen i snön och en man kommer med ett gevär och Rasmus tittar på honom med sin skräckslagna min och sen PAANG så var min fina vän borta från världens atmosfär.
Usch, det var den jobbigaste och hårdaste drömmen jag haft haft på väldigt länge.
Älskade Rasmus, må du aldrig försvinna <3




mobilblogg; åå vilken bloggabstinens jag har! hörs ikväll, då blire BLOGGA AV! :D

Kategori: Amandas inlägg

Hur gulligt liksom?

Kategori:


Haha, Den enorma ryttaren och dell lilla, lilla hästen! Eller hur var det?

Mycket charmigt i alla fall tycker jag. Och ryttaren ser ut att göra det bra. :)

Life is simple, don't make it complicated!

Kategori:

Ursäkta för den dåliga uppdateringen. Har varit i stallet hela dagen och fixat, har fodringar och in/utsläpp. Kom hem vid 3, toch en dusch och sov till nu. För 21.45 ska jag vara på Bowlingen för jobb. Ska springa runt lite inne innan sen vid tolv och om det blir mycket folk så ska jag gå ut med Janice och sälja lite hamburgare. Känns rätt kallt.
Det var förövrigt -26 när jag var i stallet i morse. IK Jarl sa -22 och senare under dagen -23. Så det kryper tyvärr neråt.. Bara att klä sig varmt känner jag! :)
Nu ska jag försöka stoppa i mig något innan jag blir upphämtad och sjkutsad bort till stallet så jag kan kvällsfodra vi åtta halv nio snåret. Sen är det inte länge innan jag börjar jobba. Så vi hörs väl efter det då..



we were strangers without you

Kategori: Amandas inlägg

Nu har betalat veterinärräkningen, saftigt värre.
På måndag ska fylla i skadeanmälan och skicka in till agria.

Det vart ingen ridning idag, vart bara kallare & kallare ute sen hade Flash & Nawigator tydligen motionerat på som sjutton ute i hagen själva idag hörde jag när jag kom ner till klubben. Dom blev nog lyckliga dom där två!
Var ner och mockade och grejade sen fick han sig en rejäl borstning medans jag väntade på Vicki och Saga som skulle hämta mig. Pussade massor på honom eftersom jag inte kommer frå träffa honom imorgon då jag jobbar sen ska jag på personalmöte med Ljungbergs.
Saga & Vicki ska ta Flashen imorgon, tusen tack bästa ni!! <3

Nu ska jag snart åka till bussen och till Mora. Jobbar natt på Ljungbergs och dag på Donken, fulltupp!
Välbehövligt med en ledig dag idag, såå skönt!

Så ja, vi hörs på måndag eller ikväll innan jag börjar jobba. Puss & kram, ha en bra lördagkväll & en fin söndag.



"allinformationisammainlägg,jagvet!"

feel the heartbeat

Kategori:

WOW vilken fantastiskt hingst, och endast tre år!
Jag är helt såld, tror att det finns några mer som tycker denna herre är helt breathtaking!






standing in the spotlight

Kategori: Amandas inlägg

Vet ni vad jag ska göra idag?
Jag ska trotsa den hemska kylan och ge mig ut på en tur med min älskade fyrbening i det vackra vintervädret - som jag har längtat!
Tror att vi båda kommer vara överlyckliga!
Bara mysa i skogen i kylan, väldigt lugnt och försiktit.
Ska försöka att bara skritta - men som Björn sa så tror jag det blir svårt att få han att inte trava, han sprutar av energi.


Idag blev han ihopsläppt med Nawigator för första gången på två veckor, gissa om dom blev lyckliga!? Dom har stått och myst hela förmiddagen, sötstrutarna, bästa vännerna!



if i should tumble, if i should fall

Kategori: Amandas inlägg

Vad vore jag utan dig?
Du kan vara vrång och jävlig som bara en unghäst kan vara,
men du är så härlig på ditt speciella sätt.
Jag är så glad att jag har dig.
Min vackra Flash Point, my prince charming
I have it all, I have my dream and my everything.



Återbesöksresultat

Kategori: Amandas inlägg

Åh allt gick som på flytande räls,
Först skulle vi skritta fram & tillbaka på gången,
sen trava fram och tillbaka på gången
- Björn sa att det såg bra ut.
Sen gick vi ut och longerade i båda varven ocg då log han och sa att det såg bra.
Sen gick vi in igen och han böjde runt om och sen sa han:
"Aldrig har ett behandlingsresultat varit så bra, den här hästen helt frisk"
Åh jag hade sån lust att hoppa upp i Björns famn och gråta glädjetårar men jag log istället och frågade om han verkligen menade det och hur det skulle bli framöver.



Nu ska Flash skrittas och travas i skogen en månad och sen får jag börjar jobba honom lite på volter och sådär - väldigt försiktigt och långsamt.
Passade även på att vaccinera honom eftersom det var 30 mars 2011 han blev vaccinerad sist. Så nu är det gjort!

Kan verkligen inte förstå att det är sant.
Några tusenlappar senare och min grabb är helt hundra frisk - fy fan vad värt.
Nu är drömmen uppfylld, min häst är frisk, jag kan snart börja träna på riktigt.

Åh, jag är världens lyckligaste människa.



mobilblogg; nu snart får vi veta om flashi är igångsättningsbar! alla håller tummarna :)

Kategori: Amandas inlägg

Dressyrträning

Kategori:

Träning på torsdagar som vanligt. Dressyr var det som gällde idag. Vi började med att värma upp i trav och gick ganska fort över till galopp på order från Ina, när det är så kallt tyckte hon att vi kunde galoppera igång utan större krav ganska snabbt så att vi fick upp värmen ordentligt. Hittade en väldigt bra känsla i början av travet faktiskt. Nöjd ryttare där! Dagens huvudövningar var plockade från FEI:s inledande program för ponny, som Madde och Elin eventuellt ska ut och börja tävla lite på.
Den första övningen var öppna längs med halva långsidan innan man lade en volt vid E respektive B och så reda man sluta in till medellinjen till bokstäverna G/D och så rullade vi på lite så i båda varven. Hon skötte sig hyfsat bra, lite stel i bålen och ville inte riktigt böja där, men det blev bättre efterhand, dessutom var det bättre i vänster varv än i höger varv, men det brukar vara så.
andra övnignen givk ut på att man skulle vända rätt upp i galopp och göra enkal byten, alltså skata av till skritt från galopp och sen fatta ny galopp, (den andra galoppen då då). I början hade hon inte riktigt någon broms, men det blev bättre efter hand. Dessutom var hon mer rakriktad än hon brukar vara på långsidorna när jag kollade i speglarna - Framsteg!
När vi sen travade av så skällde Ina på mina flaxande vader. När jag tog upp hälen lite så att foten gick i kod så blev det mycket bättre på en gång, det är presis som om jag tra massa spjärn i stigbyglarna hela tiden, då blir det ju atomatiskt att benen flaxar. Men det finns alltså något att göra åt det!

Så jag är faktiskt nöjd med dagens träning. Tequila skötte sig rätt bra, och jag också tror jag. Så vad ska jag klaga på? Det finns ju förstås alltid saker att jobba på, men det är en helt annan femma!



And I'll show you how to do

Kategori: Amandas inlägg



Sommaren!
Ååh vad jag vill ha sommar, springa runt i shorts och linne & foppafofflor,
Galoppera barbacka över dom gröna ängarna,
Njuta av att veta hur hästarna njuter av att stå ute dygnet runt på bete.
Åh vad skönt det ska bli när den kommer igen!

I maj någon gång flyttar Flashen upp till Backa och ska gå ut med Mico, Dunet & Cosmic - tror han kommer älska att vara här! :) Rasmus älskade det i alla fall, han har nog aldrig varit så lycklig som han var här i Backa :

"Köpa häst? - Mange bjuder"

Kategori: Amandas inlägg

gärna för mig mange, det här tågar uppåt - haha!

24 timmar kvar, jag är nervös - jättenervös...




Bildminne

Kategori:


Bönderna från Dalarna som inte hade någon koll alls under Lag-SM invignignen i sommras.
Det är utan tvekan en av de bästa helgerna någonsin.
Ett minne för livet att man får chansen att uppleva ett SM tilllsammans med sin bästa vän (Tequila) och massa andra fina vänner. Och alla äventyr vi var med om under den helgen!
Den helgen kommer jag alltid att minnas!

Veterinärbesök

Kategori:

Tänkte fortsätta med linjen på Veterinärbesök. För Tequilas skull då då. Fast inte av samma anledningn som Flash. Tequila ska bara vaccineras och på en vanlig tandkoll. Det där årliga ni vet. Så på tisdag klockan 9 ska vi infinna oss på kliniken. Tyvärr har jag hästlektion då, men det gick inte riktigt att planera in någon annan dag när jag går i skolan så som jag gör. Men tänkte prata med hästlärarna, det borde ju gillas lite grann som hästlektion att vara med vid veterinärbesök också eller? Aja, det märks.


Min vackra flicka

återbesök på fredag

Kategori: Amandas inlägg

Oh jag är så nervös så jag vet inte vart jag ska ta vägen..
På fredag klockan 14 ska jag och Bushi vara på kliniken och då får vi svar på om han blivit bättre eller om han ska behandlas igen och måste stå längre.
Jag hoppas inte på för mycket faktiskt, vill inte bli för besviken om han nu fortfarande skulle vara dålig.



Mitt fina vilddjur, nu må vara bra igen tycker jag så vi kan starta vår kommande framtid :)

we relate to our favorite song

Kategori: Amandas inlägg

Kom till stallet idag runt 18 snåret, åkte hem efter skolan ändå :)
Mockade och greja sen klädde jag på Flashen och tänkte gå en liten kort promenadis, men sen kom jag på att det kan vara smart att gå ner till samhället med honom så han får lite miljöträning och träna huvudet lite när han inte blir det minska fysiskt trött av att bara skritta.
Sen kom jag även på den briljanta idéen att ringa Evve och höra vad hon gör om hon ville följa med oss, så jag och Bushi gick till golfbyn och hämta upp Evve, sen gick vi förbi skolan ner på byn och sen förbi statiol och förbi rättviksskolan och knektplatsen och sen hem, det tog en timme och 15 minuter, så jag är helt slut i benen nu, Flashen verkade också rätt trött och nöjd :) (och hungrig!)

Har motionerat rätt mycket den här veckan och bara gått och gått hit och dit å överallt - känns ganska hurtigt!


Såhär påklädd var grabben idag, det är kallt ute nu - och mörkt!
Kom ihåg att reflexer är den billigaste livförsäkringen och du kan aldrig ha för mycket!!

Tack bästa evis för sällskapet! Du är så bra min fina vän <3

bildminne; hästliv siljan show

Kategori:




Total lycka bland oss alla fyra,
full fart framåt,
och vann rätt överlägset gjorde vi också!
Team ROSA
Amanda Vikner - Mico
Malin Hammarskjöld - Tequila
Team oslagbara ;)

Fasiken vad kul vi hade, ett minne jag aldrig glömmer! :)

Let's all reatch for higher goals

Kategori: Vi tipsar!




Det här må vara den bästa boken jag läst, och absolut värd varenda krona!

This makes life worth living every day

Kategori:



Du är så bra systerliten,
jag älskar dig!
<3

100 timmars rea + fri frakt!

Kategori: Nyheter

check it out! ;)



I wish we could talk, but you say nothing at all

Kategori: Amandas inlägg

Nu är det dags för sängen, aaaalldeles för sent - idag igen!
Usch vad less jag blir på mig själv.
Får sova ikapp på lördag då är jag ledig fam till klockan 21.45 då jag jobbar natt på Ljungbergs och Söndag dag på donken :)

Börjar känna mig krasslig, inte alls okey :(
Det är vl kroppens svar för att straffa mig att jag inte sover och sköter läxorna ordentligt.
(Önskar nästan att jag blev sjuk ett par dagar så jag kudne få vara hemma och ta ikapp lite av de båda ovanstående..)


Har ganska lång dag imorgon i skolan och så drar jag till Flashen direkt efetr skolan så kommer hem sent imorgon så blir inte mycket bloggning under morgondagen, men har hunnit fixa några tidsinställda :)



SOV GOTT!



My feelings for you grows for every day,
my beatyful one <3