TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

TEAMDALARNA.COM

Kategori:

Hörrni kära läsare!
Vi har tagit beslutet att byta bloggportal från blogg.se till wordpress.com p.g.a. att vi vill ha en "nystart" för bloggen och för att wordpress ger oss lite mer möjligheter än blogg.se.
Så framöver så får ni alltså följa oss på


/ Amanda & Janina















TEAMDALARNA.WORDPRESS.SE

Kategori:

Hörrni kära läsare!
Vi har tagit beslutet att byta bloggportal från blogg.se till wordpress.com p.g.a. att vi vill ha en "nystart" för bloggen och för att wordpress ger oss lite mer möjligheter än blogg.se.
Så framöver så får ni alltså följa oss på


/ Amanda & Janina















TEAMDALARNA.WORDPRESS.SE

Kategori:

Hörrni kära läsare!
Jag och Amanda har tagIt beslutet att byta bloggportal från blogg.se till Wordpress pga. att vi vill ha en "nystart" för bloggen och för att wordpress ger oss lite mer möjligheter än blogg.se.
Så framöver så får ni alltså följa oss på

















TEAMDALARNA.WORDPRESS.SE

Kategori:

Hörrni kära läsare!
Jag och Amanda har tagIt beslutet att byta bloggportal från blogg.se till Wordpress pga. att vi vill ha en "nystart" för bloggen och för att wordpress ger oss lite mer möjligheter än blogg.se.
Så framöver så får ni alltså följa oss på


TEAMDALARNA.WORDPRESS.SE















TEAMDALARNA.WORDPRESS.SE

Kategori:

Hörrni kära läsare!
Jag och Amanda har tagot beslutet att byta bloggportal från blogg.se till Wordpress pga. att vi vill ha en "nystart" för bloggen och för att wordpress ger oss lite mer möjligheter än blogg.se.
Så framöver så får ni alltså följa oss på


TEAMDALARNA.WORDPRESS.SE

Detta är alltså vad jag letar efter...

Kategori: Amandas inlägg

Ett kombinationsbett.
349:- på HÖÖKS så ni förstår varför jag vill vara säker på att det funkar innan man köper ett va? Det är några kronor för endast ett bett liksom, haha!

Ser ni förresten hur fin bloggen börjar bli?
Janina är i fulla muggar med att fixa & pula med design & header. Jag tror det kommer bli awsome när det är klart! :)



dripande blöt!

Kategori: Amandas inlägg

Jag och Natta skulle hämta hästarna och ut och rida medans det var uppehåll, men precis när vi hämtade Flash & Rico så började det spöregna, så vi blev dyngsura.. Nu har ställt in hästarna så dom får äta lite och vila lite, och bli torra innan vi faktiskt ska ut i regnet med grabbarna. Regn eller icke, men de ska motioneras.. Rico ska skos klockan 15 så innan det ska vi hinna, för då kommer Ina hit :) 

Någon mer tvättäkta hästtjej/kille som ger sig ut i regnet och rider?

Typ sådär blöta är vi allihopa.. Bild från google!




hope you won't drive to far

Kategori: Amandas inlägg


Summeeer where did you go?

nu säger jag, katten och datorn godnatt

Kategori: Amandas inlägg

Min fina älskling fick en välförtjänt vilodag idag, imorgon blir det en skogstur och sen tänkte jag trimma lite i paddocken i Backa. Det blir hacket imorgon också, funderar på att pröva ett kombintaionsträns på honom då han funkar kanon på hackamore men blir ganska stark så då kan ett bett sitta fint till korrigering. Vi får la se!
 Finns det någon som har ett i närheten som jag får pröva så hojta gärna till :)

Imorgon hoppas vi på att det kommer en design till bloggen, Janina sitter och pular på den just nu :)

God natt kära läsare!

KOM IHÅG, VI GÖR GÄRNA BLOGLOVINBYTEN OM NI VILL! Bara att kommentera!! :)




Vem fasiken tycker detta är fint då?!

Kategori: Övrigt

Stackars ponny och stackars barn som får bära det här ;o haha inte ens lite gulligt.. 



När ska detta få ett slut?

Kategori: Nyheter



Ingalill Vantunen i Vikarbyn blev nedslagen i måndags kväll i närheten av sitt hus när hon var ute och gick med hunden.

Överfallet är ett i en rad händelser som drabbat Ingalill och hennes familj. Vid två tillfällen har familjens hästar knivskurits, kameraövervakningen i stallet har saboterats vid tre tillfällen och det är andra gången Ingalill blivit nedslagen.

 
 

Relaterat

DETTA HAR HÄNT

2008 blir en av familjens hästar skurna i bakdelen vid hästens könsdelar.

2009 blir Ingalill nedslagen i hönshuset och förd till sjukhus får vård.

2010 blir två av familjens hästar skurna på liknande sätt.

Vid ett tillfälle bryter sig någon in i familjens stall, glömmer en handske och polisen säkrar DNA.

Mystiska bilar och personer har synts runt familjens gård.

Måndag kväll, elfte juni, Ingalill blir nedslagen i närheten av hemmet.

 

– Vi är beredda att göra vad som helst för att få stopp på det här, säger Ingalill Vantunen.

Trådarna till en av hästhagarna var avklippta i somras och hästarna hade smitit ut, men sedan det sista tillfället då två av familjens hästar blivit skurna i bakdelen har det varit relativt lugnt omkring Ingalill Vantunens gård mitt i Vikarbyn. Men i slutet av april började det hända märkliga saker igen. Inte bara familjen utan även andra bybor iakttog mystiska bilar och personer runt Ingalills gård.

Vid tre tillfällen var trådarna till kameraövervakningen familjen har i stallet avklippta. Förra veckan syntes en misstänkt person vid flera tillfällen intill gården.

– Vid midnatt söndag, måndag, tisdag och så natten till onsdagen då vi i familjen bestämt oss att bevaka gården.

På natten placerade familjemedlemmarna ut sig på gården. Ingalill gömde sig på gården och hennes dotter gömde sig i en buske.

– Min dotter fick då höra två mansröster utanför häcken. De måste ha förstått att vi var i närheten och försvann från platsen.

– I måndags när jag kom ut från grannens hus såg jag en lång, smal mansperson som stod vid vår gård. Han vände och gick därifrån när jag kom, berättar Ingalill.

Men Ingalill bestämde sig för att ta en runda med hunden. Hon såg ingenting och hörde ingenting heller förrän hunden börjar skälla och samtidigt slår någon Ingalill över nacken och axeln så hon faller omkull.

– Det hände i närheten av vår gård. Jag föll på gräset intill vägen, men jag hann inte se vem personen var.

Dagen efter har Ingalill ont i nacken och axeln, men hon har inga synliga sår. Händelsen är polisanmäld, men Ingalill mår mycket dåligt och är livrädd.

– Jag tänker hela tiden: vem är bakom mig. Det är frustrerande att man vet vem man har att göra med . En eventuell misstänkt finns. Vi planerar att själva fånga personen. Jag tror det går. Vi orkar inte med det här längre. Vi är beredda att göra vad som helst för att få stopp det här, säger Ingalill Persson Vantunen.




Detta är ju helt absurt! Stackars Ingalill och hennes familj, lider verkligen med dem.. 
Hoppas de får tag på gärningsmannen/männen! 

 

NYA BLOGG.SE !!!!

Kategori: Ej hästrelaterat

YEY!!! Loggade in på bloggen och tänkte skriva ännu ett av mina tråkiga inlägg om ingenting, men så WOW vilken överraskning jag fick! :D 
Jag skickade in en intresseanmälan för att vara en testkanin till det nya blogg.se för några dagar sen, och vi fick vara det! Fy fan vad grymt! såhär ser det ut för er som inte har det än :)

Framsidan "översikt" - här kan du skriva "snabbinlägg" och se besöksstatestiken direkt! AWSOME


"Kommentarer"


"Arkiv"



"Skriv inlägg"
Du kan här ladda upp bilder direkt från arkivet som finns till höger på sidan,
Du kan skapa taggar så att läsarna kan skriva in ord i sökrutan och på så sätt hitta mycket lättare det denne letar efter.
Du kan skriva in din position så att läsaren ser vart i världen du befinner dig, (min visade dock att jag var i Borlänge när jag var hemma i Backa så tror inte den funkar så bra, haha!)
Du kan tillåta eller icke tillåta kommentarer.
Du kan skriva tidsinställda och välja när inläggen ska publiceras. (Nu, om en timme, 3 timmar, 6 timmar, imorgon, om en vecka är inställda och lätta att klicka på, samt att du kan klicka in precis datum och tid.)
Du väljer kategori, och du kan skapa ny kategori direkt och BÄST AV ALLT publicera inläggen i flera kategorier, SOM JAG LÄNGTAT! 
 
 
Här kommer det bästa! 
"drag och släpp-funktion på bilder direkt från datorn. Du slipper alltså ladda upp alla bilder en och en utan kan nu lägga till fleeera bilder SAMTIDIGT! HUR AWSOME?!
Jag lovar er flera bilder hädanefter! Detta underlättar sjukt mycket.


Oh my lord, jag är i extas, kommer aldrig vilja släppa datorn efter det här. 
TACK BLOGG.SE, jag är överlycklig! 
 
 
 
 
 
 

@ work, bloggar ikväll

Kategori: Ej hästrelaterat

Tagga!

Kategori: Amandas inlägg

Ikväll är det hoppträning, har nyss tagit in Flash så han får äta lite och torka - världens regn..
Bloggar efter träningen och berättar hur det gick! (Tänkte pröva hoppa med hackamore idag!)
.

Uppvärmningsövning

Kategori: Träningstips/ridövningar

Svårighetsgrad: Bas

Lösgörande "meditation" för häst och ryttare

Det här är en lösgörande och lugnande övning - både för häst och ryttare. Ridvägens konstruktion är sådan att man kan "jogga" runt i den varv efter varv, med automatiska riktningsbyten. Eftersom övningen är så repetitiv fungerar den nästan som meditation för en stressad häst.


Rid i exempelvis vänster varv, lägg en 15-metersvolt mitt på kortsidan och rid därefter en noggrann hörnpassering. När du närmar dig mitten på långsidan lägger du en volt tillbaka, rider en hörnpassering i det nya varvet och lägger återigen en 15-metersvolt på kortsidan. Rid igenom nästa hörn och lägg en volt tillbaka i mitten på långsidan. Upprepa samma sak ytterligare några varv.
Rids i trav
Den här övningen kan man rida i trav, antingen med lättridning (glöm inte att byta sittben!) eller nedsittning, i ungefär 10-15 minuter. Rider du längre än så riskerar du dels att hästen blir uttråkad, dels att den blir trött eller slarvig så att de böjda spåren börjar slita på senor, leder och ligament.
Den här typen av ridövning passar bra att lägga in efter den allra första uppvärmningen men innan det verkliga arbetspasset kommer igång. Den är lösgörande och alla de upprepade men förutsägbara svängarna lugnar ner en lite stressad häst (eller ryttare!).
Gärna rund i formen
Syftet med övningen är att häst och ryttare ska mjukna och slappna av, så rid den i ett lugnt tempo utan någon direkt press. Hästen får gärna vara lite låg och rund i formen, utan att ramla ner på bogarna.
Efter cirka tio minuter är förhoppningsvis både du och hästen koncentrerade, avslappnade och redo att ta er an dagens utmaningar!

Minnen kommer och går

Kategori: Rasmus

Sitter och rensar bilder på bloggen, och det är svårare än vad jag trodde.
Alla tider från Rasmus, alla bilder kommer upp och varje bild har ett minne. Ett minne jag kan le åt. Fan vad jag saknar honom, jag vill uppleva sommaren 2011 igen och om jag fick det skulle jag göra det på ett helt annat sätt. Jag vill uppleva Rasmus och jag igen. Jag vill ha min bästa vän här bredvid mig i resten av mitt liv.
Tänk sådan tur vi hade när Rasmus fick sin nya ägare, ingen kunde tagit bättre hand om honom än Johanna. En sådan fantastisk häst kom till en lika varmhjärtad människa. Tack Johanna, du anar inte hur mycket det betyder.
Rasmus, en häst jag kommer att älska till graven, en häst som gett mig mer kärlek än någon annan varelse.
.

Hingstsläpp i Böle

Kategori: Filmklipp

Grattis Johanna & Rasmus!

Kategori: Rasmus

Rasmus och Johanna har tävlat hopptävling idag, dom kom tvåa! Grattis bästa ni, är så glad för eran skull!!

on the road

Kategori: Amandas inlägg

Nu är la familia hagman och jag på väg till gustavs för kusin john fyller 8 så det är lite kalas :)



I planned a picnic on the moon

Kategori: Amandas inlägg

Red ut med Saga & Natta idag, nu är det verkligen sommarvärme ute - superhärligt! Flashi var taggad som sjutton och det vart några bocksprång och nån bakutspark, han är ju inte van att rida med sällskap så det var väl extra skoj idag! Trots busigheten lyssnade han ändå på mig så jag är supernöjd. Red på hacket idag också, fin hest!

my last temptaion

Kategori: Amandas inlägg

Med min nya mysiga playlist "pianopower"rullandes så säger jag godnatt. hoppas ni redan sover så gott kära läsare! haft en toppenlördag hemma och myst framför en bra film.i soffan av bra sällskap som vicki, tim, hundarna & katterna :) här.bjuder jag er på lite av min härliga chillmusik, sov gott! (amandavikner@spotify om ni vill subscribe ;)

första kvällsturen på sommarledigheten

Kategori: Amandas inlägg

Red ut en kvällstur idag, skrittade ner till den där ängen där vi tog foto med Göran i vintras, försökte göra ett gott försök att dressyra lite men icke sa min lille pojk som hellre ville studsa uppåt än att vara samarbetsvillig, han var riktigt piggelin! ;)
Red med hackamore idag och när vi travade av började han söka sig lite framåt nedåt, så det kändes ganska bra idag trots allt studsande innan han började slappna av.
Min nya Lami-cell hjälm fick ta premiärturen idag och den var riktigt skön faktiskt! Likeit!
.

Team Dalarnas framtid - avslöjandet

Kategori: Är du ny läsare? - klicka här

Hej kära bloggläsare!
Jag kände att jag fick lov att ta tag i den här bloggen nu, jag tycker om den sjukt mycket och jag vill sträva efter att få ett stort utbud av läsare.
Malin och Louise kommer inte längre att blogga på TeamDalarna - detta för att jag vill satsa och det var bara jag som brann för att satsa. Louise återgår till sin gamla blogg http://lollohs.com/ så att där hittar ni henne nu. Malin får ni följa på facebook eller tjata på na att hon ska skaffa en egen blogg om ni är nyfikna vad som händer i hennes liv!
.
Här på Team Dalarna kommer jag, Amanda, att fortsätta blogga och min underbara vän Michaela Långberg kommer att vara med. För en vecka sedan åkte Mickis till England till fälttävlansryttare för att jobba.
Mickis kommer fixa ett inlägg med information om henne.
.
A big suprise är även att Janina och hennes åring kommer också att blogga med oss igen! Vi välkomnar tillbaka vår saknade Janina, det ska bli fantastiskt att få följa Janina och Kenneths utveckling tillsammans!
.
Nu kommer jag och Janina köra en fet rensning av bilder och inlägg på bloggen så det blir rätt nytt och fräscht till våran kommande nystart. Janina kommer att göra en ny och fräsch design till oss. De kommande dygnen kommer det alltså att vara lite stökigt på bloggen för vi jobbar på att får till det absolut största bästa som kommer hända Team Dalarna!
Vi ursäktar röran men vi jobbar på så fort som möjligt på att få ordning på det hela :)
.
Malin Hammarskjöld & Louise Jareholm, vi tackar er för eran tid med oss på bloggen!! lovehugs to you girls!


right now

Kategori: Amandas inlägg

Är på jobbet/ridklubben och har haft knatteridning & mockat stallet. Eftersom det bara var en knatte idag så hinner stalltjejerna rida, dom är här och hjälper mig varje lördag. Ska ha lite lektion.för dom nu

 

Dagen D är kommen

Kategori: Ej hästrelaterat

Studenten..
Tre hela år har gått och jag har fått så många fina underbara vänner. Tre underbara år. Jises vad fort tiden har gått! Idag tar vi allihopa studenten och återgår till våra antingen gamla eller helt nya liv, men några erfarenheter och lite kunskap rikare. Tack alla underbara människor för tiden jag fått med er, ni är guld värda!




mange makers levererar

Kategori: Ej hästrelaterat



Var i Leksand igår på Mange Makers, och jag haffade dom direkt när dom kom in i där för att ta denna sjukt snygga idolbilden! Haha, hellyeah!
Nu ska jag städa mitt rum, men först ska jag flytta på Flash & Rico så dom får gå i gräshagen hos Bibbi ett par timmar :)



mitt livs kärlek!

Kategori: Amandas inlägg

Flash har fått vila sebän tävlingen, jag kände såhär "studentvecka en gång i livet!" så jag har njutit med mina vänner. Han har gått i hagen och myst med Rico och haft det kanon, så han.klagar inte ;) har dock saknat honom otroligt mycket, så idag tog jag mig i kragen och hade en Flash&Amanda dag, så mysigt! Träffade en.hundmänniska i skogen när vi red och hon sa att min.häst var jättefin och hon vart typ kär, hihi! I backa så träffade vi tre barn på vägen som stod och klappade på honom, så han har fått otroligt myckerät uppmärksamhet idag, klad hest! KLAD MATTE! Jag älskar verkligen min häst, han är mitt allt.

livsnjutarna

Kategori: Amandas inlägg

janinas nya bebis

Kategori: Amandas inlägg

Pratade nyss med janina i telefon, och hon har köpt en ettårig hingstpojke! Halvblodskorsning, söt va?!

nuså!

Kategori: Ej hästrelaterat

förändringar kommer att ske på teamdalarna

Kategori:

Jag har lite planer för den här bloggen. Jag vill satsa stenhårt på teamdalarna och som det verkar så är det bara jag. Jag vill att den här bloggen ska bli något stort! Det kommer att bli väldigt drastiska förändringar här inom kort, vi får se hur reaktionerna blir.. /Amanda

stiernhööksgymnasiets avgångselever 2012 - trav

Kategori: Amandas inlägg

Idag är det V5 på Dalatravet Rättvik, och vi avgångselever från stiernhöök ska "tackas av" och vi alla ska leda en varsin defilering! :D

one thing you don't know about me

Kategori: Ej hästrelaterat

En sak som ni kanske inte visste om mig..?
- Har varit, säkert ett av världens största tokio hotel fans! haha
Lyssnade jämt på dom förut, och när de hade konsert i Sverige så köade vi i 6 dagar eller något sånt..
Det var i mars och super kallt ute, men var man besatt så var man!
En super fin bild på mig från när tv4 var där och spelade in till nyheterna.
Lyckades vakna och kollade upp, såklart stod dom där med kameran i fejjan på mig då, oerhört vacker syn dom lär fått! ;)

Lite bilder ifrån konserten också. Lyssnar inte så mycket på dom längre, men tycker fortfarande om dom!
Är dock inte lika besatt längre ;)



Sjung om studentens lyckliga dag!

Kategori: Ej hästrelaterat

Idag är det mösspåtagning, känns ju inte annat än skrämmande och fantastiskt!

Video från dagens tävling

Kategori: Amanda tävlar

Min bästa pojke, jag är så stolt över honom! <3

SÅ JÄVLA VÄRDIG VINNARE!!!!

Kategori: Ej hästrelaterat

HANNA JOHANSSON!!!

fixar och trixar åt er :)

Kategori: Amandas inlägg

Sitter just nu med en film från dagen, hoppas ni blir nöjda när den väl kommer in! :D
.
.

nöjd hästägare!!

Kategori: Amanda tävlar

Nu sitter vi i bilen på vägen hem, och jag är hur nöjd som helst! Vi var felfria i första klassen och fick en vit rosett. Han var jättefin och lydig. I andra klassen så kändes både han och jag ganska trötta och den ritten var inte alls lika fin och harmonisk som den första, så vi fick ett.nerslag på 5e hindret. Rent allmänt är jag jättenöjd med min prins, han har varit exemplarisk idag! Filmer och bilder kommer upp senare under dagen! :D

on the road again

Kategori: Amanda tävlar

Nu har vi kommit en bit på väg, så nu är vi på väg till Älvdalen! Jag är sjuukt taggad, hoppas Flashi också är det! :D

Ni har väl inte missat?!

Kategori:

Två kungar fyller år idag, för det första så fyller min allra bästa vän i hela världen år idag - Ellinore Hillring!
Min älskade flicka blir hela 18 år, GRATTIS ÄLSKLINGFLICKAN MIN <3

Sommaren 2008, bästa sommaren.




Sedan har vi värstettan Rolf Göran Bengtsson, som fyller hela 50 år!
STORT GRATTIS!!



Hur lär man hästen att få en bättre hoppteknik?

Kategori: Träningstips/ridövningar

Hur lär man hästen en bättre hoppteknik?


Hej!

Jag har en fyraårig fullblodsvalack som är startad i häcklöp - och jag undrar hur du ser på att skola om en häckhäst till hoppning eller fälttävlan? Han har haft en fin teknik i hoppningen, men som tyvärr har försämrats sedan han började tränas på häckar. Finns det några bra övningar som tränar hästen att börja hoppa mer uppåt än framåt och få lite mer respekt för hinderna?

Mvh Jannicke

Anita Sandes svar:

Hej!

Jag skulle börja med att longera hästen över bommar och hinder, så att den lär sig att själv hitta sin ben. Ha den eventuellt lite inspänd så att det blir svårare för den att löpa iväg. Ha ungefär 2-3 meter mellan bommarna, börja med två bommar och öka sedan antalet vartefter det fungerar.

Sätt gärna stöd på yttersidan så att bommarna kommer upp lite i ytterkant. Lägg också bommar på marken innanför de upphöjda bommarna, så att hästen inte kan rusa in i mitten mot dig. När hästen gör detta enkelt kan du efter hand lägga upp bommarna till små hinder.

Tänk på att det tar tid att lära hästen detta, om du inte är van vid att longera måste du ta hjälp av någon som kan. Det kan nämligen bli mycket svårt att bromsa hästen om den rusar iväg, men du får inte bromsa för mycket eller för lite. Hästen måste gå över bommarna lugnt.

När det fungerar med longeringen gör du samma sak under ryttare. Passa så att du inte bromsar hästen för mycket om den löper iväg, den måste få slå ned bommarna så att den lär sig att hitta sina ben. Bommarna får gärna ha lite vikt i sig.

Lycka till!
/Anita



Jag tycker det här var en kanonbra idé, absolut något jag kommer jobba på!


en sådan fin vän ♥

Kategori: Ej hästrelaterat



jag älskar dig malin,
vi, oss, du & jag ♥

feel like home again

Kategori: Amandas inlägg

Jenny har nattat hästarna och hon sa att Flashi såg hemmastadd och lugn ut, och han verkade gilla sin snygga boxgranne Saga. (hihi lillasyster - hon har lika fina namn som du!)
Jag fick pussas på lilla Joe också, det var ett kärt återseende, gud så jag har saknat honom. UNDERBARA ♥

Imorgon bär det av från Selja till stallet 06.30 så ska jag och mor släppa ut hästarna, sen lastar vi grabben och åker mot Älvdalen. Just nu är jag sjukt sliten och trött efter gårdagen så det blir att gå och lägga sig nu snart. 
TAGGA TÄVLING IMORGON DÅÅ!! :D




NPH09 ♥

Kategori: Ej hästrelaterat



Nästan hela klassen,
mina underbara flickor. Jag tycker så mycket om er!! ♥



yesterdays

Kategori: Ej hästrelaterat

sören charmören

Kategori: Amandas inlägg

Nu är vi på väg till Mora, Flash är nyduschad och fin, redo för tävling imorgon!

min balfrisyr by michaela långberg

Kategori: Ej hästrelaterat

Sitter nere på Annas hud, hår och naglar, Mickis pojkväns systrar äger det här så hon fick låna en stol, perfekt! Håret är klart, snart ska jag bli sminkad :) nöjd som sjutton med håret! //Amanda

TAGGA SÖNDAG !!! :D

Kategori: Amanda tävlar

jag är så nervös inför imorgon..

Kategori: Ej hästrelaterat

bal imorgon!
Sitter uppe nu och känner mig inte alls nå pepp, så ska det inte behöva kännas :o
Upp vid 8-9 någon gång och packa allt, sen rida Flash, sen åka ner till Rättvik vid 12 och dejta mickis som ska fixa mitt hår osv, min syster kommer runt 15 och ska sminka, sen kommerr Rickard med lite gott att dricka och sen är det limon som anländer med mina underbara vänner i den redan, hem till Rickard och hämtar upp oss två, sen cruisa lite i Rättvik innan vi anländer till Lerdalshöjden 17.30, sen är det bal som gäller!
SÅ SJUKT NERVÖS, tror jag kommer dö. Jag har inte ens testat min balklänning med alla grejor till, den är i Mora och blev klar igår kväll..
-
Nu ska jag bortsta tänderna, sen försöka sova, heja heja!!
Blir tyvärr dålig uppdatering imorgon alltså som ni förstår..
KRAM PÅ ER UNDERBARA LÄSARE!!