TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

MIN BÄSTA VÄN

Kategori: Amandas inlägg


jag skulle kunna sitta och skriva 1000 A4-sidor om hur mycket jag älskar dig min vän,

du är min allra bästa vän, jag är så glad att jag har dig.
du får mig att le i dom jobbigaste stunderna, du får mig att kämpa vidare - det är för dig jag kämpar.
det spelar ingen roll om du inte kan hoppa 1.20, sålänge jag känner hur du kämpar för att göra mig lycklig.
du vill alltid mitt bästa, och du vill alltid göra bra ifrån dig - och när du gjort något du trodde du inte skulle klara syns det så väl på ditt uttryck hur nöjd du är, du visar med hela kroppen.
du kämpar för att du vill, du är inte byggd för att hoppa - men ändå kämpar du till det sista.

du är bäst, och du är bäst precis som du är.
jag älskar dig för den du är, det var därför du satte din plats i mitt hjärta första gången jag satt på din rygg.
jag minns den dagen så väl, tack så otroligt mycket anita hedin för att du hjälpte oss finna varandra. vi är dig evigt tacksamma, vi var som handen i handsken du och jag rasmus- som gjorda för varandra.

Jag kommer att älska dig tills dagen då döden skiljer oss åt, och jag kommer att älska dig i graven och i mitt andra liv. du kommer förevigt att ha den speciella plats i mitt hjärta som ingen annan fyrbent varelse kan ta.

min bästa vän i hela hela världen, tillsammans klättrar vi vidare i våran egna lilla stege.





kärlek till ER!

Kategori: Amandas inlägg

åh vad vi blir lyckliga när besöks-statistiken bara ökar och ökar.
ge oss gärna tips på vad vi kan blogga om, ifall ni tycker vi blir tråkiga & enformiga! :)

rubrik typ

Kategori: Amandas inlägg

är så nöjd över att jag bytt praktikplats, och det känns tråkigt att skolan är slut om en och en halv vecka. idag har jag ridit en hingst, kört en sådan samt kört ett sto.
imorgon ska jag rida dressyr på Anna Anderssons Hilma, sen efter det ska massa hästar köras, skojjigt!

Nu drar jag till travet, licens-lopp på banan ikväll som jag ska kika på! Efter det ska jag till Rasmus, det är hoppträning ikväll. Ska dock bara vara med på uppvärmningen och kanske bara ta nåt skutt eftersom han gick hoppning både lördag-söndag, samt är det dubbelpass hoppning-dressyr 2 timmar imorgon.

Glöm inte rösta på vår blogg!!


Dagens ridpass

Kategori: Janinas inlägg




                         




Har varit väldigt kvavt och varmt ute i dag, och jag hörde att det skulle bli åska och regn fram mot kvällen. Jag hann precis komma in på stallplanen efter dagens ridpass och sen började det regna. Haha, snacka om flyt! ;)

Hur som helst, red lite på banan idag igen och jobbade vidare på känslan vi hade igår. Mycket framåt-tänk och aktivering av bakbenen. Red i ungefär 30 minuter tills jag kände mig nöjd sen avslutade jag med att skritta några varv runt travbanan på långa tyglar.

Blev inga rid bilder idag heller eftersom Emelie var sjuk så jag var i stallet helt själv.

 

 


Idag efter ridpasset











Kom igen nu kära läsare !

Kategori:



Glöm inte att hjälpa oss att rösta fram våran blogg - Teamdalarna - till Darnas bästa bloggare 2011! :D

Klicka här för att komma till röstningen - klicka på "RÖSTA HÄR" längst upp på sidan, klicka sedan i Teamdalarna för att rösta på oss !



TACK TILL ALLA ER SOM HAR RÖSTAT HITILLS ! ♥























Nyklippt!

Kategori: Janinas inlägg




Efter jag hade ridit igår så hade jag några timmar på mig i stallet innan jag skulle kvällsfodra alla hästar (jag hade insläppet) så jag pysslade med Nalle under tiden jag väntade på att det var dags att ta in alla hästar. Ryktade igenom han ordentligt, smörjde hovarna, trimmade svansen lite och tog i tu med hans vildvuxna man. Nalle älskar att bli ompysslad. Han stog och halvsov medans jag gjorde han fin lillepojken :)




Nalles man innan klippningen




Nalles man efter klippningen



Eller ja, klippa och klippa kanske jag inte ska säga. Eftersom jag egentligen "skär" av manen med en speciell mankniv. Ni vet säkert vad jag menar? Tycker att det är både enklare och snyggare än om man skulle klippa manen med en sax. Rycka den går ju också men det gör så ont i fingrarna efter ett tag, så mankniv tycker jag själv bäst som att använda!














Gårdagens ridpass

Kategori: Janinas inlägg




Nalle har haft en välförtjänt vecka med vila och fått gått och beta i lugn och ro. Igår var det slut på vilan för honom,och vi körde igång med ett lätt dressyrpass. Krävde inte mycket av han mer än att vi jobbade med att få igång ordentlig bakbensaktivitet, sedan mest basic med mycket volter i traven och tempoväxlingar för att få han uppmärksam. Avslutade med att rulla på i en stadig galopp på volt i båda varven.

I början av passet fick jag ingen bra känsla alls då han var så fruktansvärt pigg och bara rusade på framåt, och det kändes som att jag inte fick någon kontakt alls med honom. Men istället för att sitta och bromsa in honom så vände jag hans energi till något positivt itsället och jobbade med att få igång han i riktigt ökad trav på långsidorna och jobba ihop honom ordentligt på kortsidorna. Jag varvade det med stora volter och att sedan rida snett igenom i ökad trav och korta ihop honom på fyrkantspåret. Efter en stund lossnade det och han trampade på ordentligt med bakbenen och hade en stadig trav och svarade för både förhållningar och ökningar. Galoppen funkade klockrent rakt igenom!

Emelie och hennes lilla islandshäst var med och red med oss! alltid mysigt med sällskap :) önskar att jag hade tagit med kameran så ni hade fått sett lite bilder. Men ska rida med henne i eftermiddag igen så då åker kameran med.










tummen upp

Kategori: Amandas inlägg






Rasmus på "kortbete"

Kategori: Amandas inlägg


Igår red jag upp Rasmus till Backa där han ska gå några dagar & nätter på bete med Victoria & Saga Hagman's hästar. Hans trivs som handen i handsken med Ricco (natta berg's häst) och Mico (saga's nya ponny). Idag red jag & Natta tillsammans ut i skogen en lugnare tur och hade det mysigt i solen - dessutom bytte vi häst för ovanlighetens skull!




film från helgens träning

Kategori: Amandas inlägg

I helgen hade vi Team-träning, söndagens träning var en "träningstävling".
Vi gick banan tillsammans med vår tränare Linda, sen red vi fram i och hoppade fram i ridhuset och dom som ville fick hjälp och tips, sen red vi ut på utebanan en och en och hoppade. Första gången jag hoppade banan gick det inte så bra, men andra gången gick det kanonfint, hoppade 1 m.

Rasmus behöver liksom få vakna till och förstå hur han ska göra, därför behöver jag alltid på tävling hoppa en förklass så att han förstår hur han ska göra - han har inte vanan att vara ute och tävla.

Tips, stäng av ljudet på youtube för det blåser väldigt mycket ;)
 


Linda berömde mig för det jobbet jag har gjort med Rasmus om man jämför från första träningen i januari - käns kul att höra! Tusen tack Linda - du har absolut stärkt både mitt & Rasmus självförtroende genom dom här träningarna vi haft tillsammans!



skitig dag på travet

Kategori: Amandas inlägg

vill man ha gratis peeling - börja köra travhästar på banan när det har regnat!



har förövrigt nytt APU-plats så jag är hos Leif Witasp dom här två sista veckorna.
idag körde jag två hästar - ett stop & en hingst.
Vi körde fyra bakvarv på stora banan för uppvärmning , sen över till rakbanan och körde 6-8 intervaller. Skojigt!

Hingsten Don Civil



mobilkvalité, men men - hästen är sjukt snygg och springer väldigt fint! :)


GLÖM INTE RÖSTA PÅ VÅRAN BLOGG!

Dalarnas bästa bloggare 2011

Kategori:







Våran blogg - Teamdalarna, är utagen som en av 20 finalister som man kan rösta fram till Dalarnas bästa blogg 2011!!! :D
Nu behöver vi alltså eran hjälp att rösta fram våran blogg.


Detta gör ni genom att klicka - HÄR - för att se alla finalister. Klicka sedan på porträtten på din favoritblogg för att gå in och läsa om personerna bakom bloggen - rösta sedan på er favoritblogg.
Ni kan även klicka er in via länken som finns högst upp i menyn här i våran blogg.



  







 -
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TEAMDALARNAS BIDRAG -

Klicka er in och rösta på oss! SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA ♥




 

 




säger bara: blogg.se -.-

Kategori: Amandas inlägg

kul att jag skrev världens inlägg om dagens ridtur & sen bara klickas blogg.se bort bara sådär, sen fanns inte inlägget sparat i utkast. varför i hela fridens namn sparas inte inläggen i utkastet?!

jaja, rasmus var i alla vall ohyggligt pigg idag i skogen och jag önskar jag hade tagit jaktstången istället för hackamoret så kanske jag skulle haft en liten suck att säga till om, men icke!
men, det var kul och rasmus fick springa av sig bäst han ville, och jag antar att han behövde det. flera sånahär turer? -jatack! 

efter en välförtjänad dusch och stretching släppte jag rasmus & joe i lektionshästarnas gräshage och dom blev otroligt lyckliga av att se gräs i oändligheter! -MAAAAAT!!!!



 dom blir nog aningen missnöjda imorgonbitti när dom får gå ut i sandhagen igen ;)


skomakarN

Kategori: Amandas inlägg






Idag kom efterlängtade Carro och skodde Rasmus, han blev så fin i fötterna så :)


se vad jag hittade!

Kategori: Amandas inlägg

Kul att man har en gammal skolhäst, då kan man hitta lite bilder på sin häst på facebook!
Här hittade jag en bild på Rasmus & Emelie Gustavsson (som i år går ut 3:an) när hon gick i ettan! ;)



Om det är någon från skolan som läsen bloggen och har bilder på Rasmus tar jag gärna emot dom på mailen! [email protected]

Snygg matchning!

Kategori: Hiss/Diss









Jag har fått lite som en "bloggmani" jag sitter och kollar kanske 10 olika bloggar varje dag! Jättekul att kolla andras hästbloggar, för hästvärlden har verkligen otroligt många bloggar!
Just Danai's blogg är en jag fastnade för, dessutom har hon en sjukt snygg matchning på sin utrustning!

Danai är min DAGENS HISS!

Klicka på bildena för att komma till hennes blogg

 

 

Provridning

Kategori: Amandas inlägg

På tisdag på hoppträningen ska jag provrida en D-ponny , det ska bli otroligt spännande, längtar jättemycket! :)
Och nästa helg ska jag och Malin försöka klämma in en provridning på hennes B-ponnyer, intensivt här!!


Lucy E2 & Josefin Mases

Förslag på bloggar!

Kategori:




Kom igen nu! Ge oss förslag på bloggar att läsa! hästblogg eller inte spelar ingen roll. Vi vill ha massor av förslag nu tack ! tipsa gärna om just din egen blogg om du har någon.

Vem vet, vi kanske får en ny favoritblogg att läsa? ;)











Gårdagen i stallet

Kategori: Janinas inlägg




Lite bilder från när jag var i stallet igår.
Hade en riktig pyssel & mys stund med lillkillen. Ryktade igenom han ordentligt, klippte svansen, smörjde hovarna och han åt morötter. Jag älskar dom där stunderna man känner att man har all tid i världen och man kan stå och borsta och mysa med sin älskling i all evighet och ingen stör. Till sist när jag skulle sätta igång och trimma manen på honom så ringde Simon och ville att jag skulle följa med han till Falun på en gång och hämta nå utemöbler. Så jag hann aldrig fixa den nåt så tänkte ta itu med den imorgon istället.







Min fina vän ♥


Måste verkligen se till att få med mig någon som fotar/filmar när jag rider osv. så det blir lite mer sånt. Har fått önskemål om ridfilmer men det är lite svårt att fota eller filma när jag oftast rider själv. Får börja tvinga med Simon igen tror jag ;) hehe...













Ni läsare är bäst!

Kategori: Janinas inlägg




Som sagt så slog vi ju förra besöksrekordet ännu en gång! Ni anar inte hur roligt det är att så pass många faktiskt läser våran blogg, och vi vill ha många fler kommentarer !!! kritik, åsikter, synpunkter, förslag på bloggar att läsa, jaa vad som helst :) det är bra för oss som bloggar att få lite kommentarer angående saker, samtidigt som att vi blir mer motiverade till att uppdatera mera - vilket i sin tur gör att ni läsare får mer roliga inlägg att läsa!
Kom gärna med förslag på fler hästbloggar/andra bloggar som vi kan kika in på! det är alltid roligt att hitta nya läsvärda bloggar.















Bilder från tisdagens hoppträning

Kategori: Amandas inlägg

Hoppträning för Annica Bood, träningen var som under tävlingslika förhållanden,
vi red fram enskilt på utebanan, Hoppade bana, analyserade ritten tilsammans för att sedan hoppa den igen.

Rasmus skötte sig utmärkt och min ridning kändes kanon.
Bilderna är från filmen därför dom är så "pixliga" eller vad man ska säga.











dressyr i fredags

Kategori: Amandas inlägg



Dagens planer

Kategori: Amandas inlägg

Idag ska jag hålla en hopplektion för Annie på Rasmus, ska träna avstånd och att få upp rätt tempo :)


Bild från förra tisdagens träning på mig & Rasmus :)

Besöksrekord, igen!

Kategori:

Igår våra kära läsare hjälpte ni oss att slå besöksrekord igen! TUSEN TACK! En kommentar då och då skulle absolut inte skada, det är ju endå rätt många som läser bloggen :)

älska schabraken

Kategori: Amandas inlägg






Dom här sverigeschbraken faller mig verkligen i smaken.

Nu ska jag sova, imorgon åker jag till Rättvik och pussar på min prins, ska ha hopp-/dressyrlektion för Annie på honom, hon får välja själv vad hon vill göra :) känne inte att jag kan rida än, är förtfarande lite förkyld.

Annie har inte heller sagt något om att han tappat någon sko så tydligen kan jag sätta skon ordentligt också när jag skor , haha! Får se hur mycket Carro skrattar på onsdag när hon kommer och ska sko då, det ska bli skönt att få på nya skor på grabben äntligen :)


Sjukling

Kategori: Amandas inlägg

Har varit förkyld hela helgen, även idag så världensbästannnie har tagit hand om min bästa fyrbenta vän.
idag hade hon ridit ut i skogen med malin hammarskjöld samt tagit några hopp på terrängbanan, rasmus älskar terränghoppning!! sen hade hon duchat honom och efetr det tagit en långpromenad ute i skogen så han skulle torka. gulle dig annie, du är bäst min vän!!

nu fick jag jag en fin bild på facebook från annie från idag :)


Rasmus gigantiska öron fick inte plats på bilden, haha :)


Jag älskar er två! Mina absolut bästa vänner - fångade på en underbar bild!!

Galiba

Kategori: Amandas inlägg









när jag tänker tillbaka och när jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden
- har jag nu insett att det inte fanns någonting jag kunde göra.

jag saknar dig min fina vita arab,
ibland saknar jag dig så det gör ont i hjärtat.

vila i frid min vackra vän,
hoppas du galopperar utan smärta och människor på dom evigt gröna ängarna ♥

stallet nu!

Kategori: Janinas inlägg



Nu ska jag bege mig ner i stallet och mocka och fixa. Nalle ska även få sig en ordentlig omgång med ryktborsten, ska fixa manen också eftersom den växt som sjutton på den senaste tiden! mys stund med min skruttishäst står alltså på schemat ikväll! :) Sen hem igen och plugga resten av kvällen, sista inlämningen ska in nu! Sista skoldagen imorgon, sen börjar mitt "sommarlov" - WOHOOOOOO! :D











Day Tripper "Dixie"

Kategori: Janinas inlägg



Här är alltså familjens nya lilla bäbis! :) Day Tripper eller "Dixie" som hon kallas är född 2010 - och är alltså bara 1 år gammal.




Dixie är en korsning mellan islandshäst och varmblod (!) alltså en väldigt rolig korsning. Vi har ju Lattjo sedan tidigare och han är korsning mellan fjording och knabstrup, så det är lite roligt att vi har fått ännu en häst med lite udda korsning i familjen.

Dixie är som sagt född år 2010, och hennes pappa är islandshäst, ca. 140 cm hög och har 4 gångarter. Mamman är varmblodstravare, är 148 cm och har även passgång som gångart. Det är möjligt att även Dixie kommer att passa i framtiden, då dom har märkt att hon någon form av 4:e gångart när hon busar runt i hagen. Dom tror även att det kanske t.om. går att plocka fram tölt hos henne.

Dixie har väldigt lugnt temperament och är otroligt lätt att hantera på alla sätt! En riktig pärla helt enkelt, och jag tror att hon kommer skänka våran familj och allra helst min mamma mycket glädje framöver :)


















Är hon inte en underbar liten varelse ? :D



















Nya hästen

Kategori: Janinas inlägg




Som ni vet så var ju min familj neröver i landet och hämtade hem mammas nya häst igår. Jag stannade hemma och agerade häst och husvakt hela dagen.. haha, nej men jag hade ett viktigt möte på förmiddagen som jag var tvungen att gå på, så jag kunde tyvärr inte följa med dom.

Resan dit och hem hade gått bra, och jag fick vänta med stor spänning ända tills sent på kvällen då dom äntligen kom hem. Kan lova er att jag höll på att spricka av nyfikenhet på hur hästen såg ut i verkligheten (bara sett den på bild och film innan). Gud vilken sötnos det var! trevlig att hantera och supercharmig.

Ni är säkert också nyfikna på att veta mer om den och se bilder antar jag ? ska lägga in lite bilder imorgon när jag hittat kamerasladden, samt berätta lite mer om henne :)














Tävlingstopp från Kingsland

Kategori: Vi tipsar!




Skulle inte tacka nej till denna tävlingstopp "Montana Riviera" från Kingsland.







Älskar att den har snygga detaljer i form av pärlemor knappar i nacken!

Här hittar ni den.















Vilka är ni som läser våran blogg?

Kategori: Janinas inlägg



Förresten! Måste bara säga att det är väldigt roligt att så många nya läsare har hittat hit! Slog besöksrekordet här om dagen. 


Nu vill ju vi veta, - vilka är ni? Hur hittade ni hit? och vad får er att läsa våran blogg ? :D hade varit kul att veta lite vad vi har för olika läsare.



Puss på alla er, både gamla och nya läsare!




















Idag kommer nya hästen!

Kategori: Janinas inlägg




Tidigt imorse rullade familjen och hästtransporten ut från gården. Idag är det nämligen dags att hämta hem familjens nya häst, eller mammas kanske man ska säga eftersom det är hon som köpt den. Tyvärr kunde inte jag följa med eftersom jag själv ska ut på egna äventyr nu på förmiddagen, hehe! Ska bli jättespännande när mamma och dom kommer hem ikväll!

Eftersom vi nu tar hem den nya hästen,och vi bara har två boxar i vårat stall hemma på gården - så har jag och Nalle bestämt oss för att flytta ner i det stallet han stog i innan. Blir inte så stor skillnad direkt eftersom det stallet ligger ungefär 5-10 minuter från mig bara och det känns helt okej.

Nej nu lär jag sätta fart och skutta in i duschen, för nu är det inte långt kvar tills jag ska iväg på mitt lilla "äventyr"... :D vi hörs senare i eftermiddag/kväll kära bloggläsare! ♥














Malung imorgon

Kategori: Amandas inlägg

Imorgon ska jag följa med Saga & Dunet till Malung och kolla när hon tävlar DIV 1 i dressyr! Det ska bli otroligt spännande!!
Efter det släpper dom av mig i Mora och Saga & Natta skulle fixa till Rasmus imorgon, jättesnällt verkligen!! Btw så tog Natta hand om Rasmus hela förra helgen nrä jag var i Mora och jobbade, tusen tusen tack!! :)

Imorgon blir det upp klockan 05.15, så nu ska jag borsta tänderna och försöka sova. Bloggar imorgon när jag kommer hem från Malung!
Nattinatti kära läsare.



Kvällsdressyr

Kategori: Amandas inlägg

Idag cyklade jag till affären vid 17, köpte skorna, cyklade till stallet, hämtade häst från hagen å sen var det bara att så vackert att slå på den där dojjan på höger bak, det gick väldigt bra faktiskt! jag tycker det är kul att sko, synd bara att det gör så ont i ryggen.
Efter det mockade jag och greja och vid halv åtta började jag sadla och sen red jag lite dressyr i paddocken. Jag tränade gallopombyten, förvänd galopp och sidvärtesövningar i både trav och galopp. Min grabbb han kan om han vill! Han kändes väldigt fin och jag mycket nöjd! :)




bild från i vintras, redigerad av annie

Till stallet

Kategori: Amandas inlägg

Nu tar jag cykeln och drar iväg till stallet, fast först förbi Siljans Hästsportbutik och köper skor, grabben drog av sig höger bak igår i skogen, min lilla klantis! Ja så det är bara att banka på höger bak idag, tror absolut jag ska bli hovslagare, det här är ju bara ödet!






Tack kära sambo Annie för det fina gästinlägget, du är bra gullig du vännen! :) älskar dig min bästa vän

Gästbloggning ala Annie

Kategori: Ej hästrelaterat

Tänkte bara berätta för er alla hur underbar människa min fina Sambo (Amanda) är.

vill alltid alla väl.
Hon finns alltid där när man behöver henne.
Bättre person får man leta länge efter,
är så skönt att bo med henne.
Vet att jag alltid har någon jag kan prata med om allt.
och dessutom någon jag kan umgås med,
rida ut med och ha trevligt med.


Everything I do I do it for you.


Amanda!
Jag älskar dig :)

PUUUUSSS // SAMBO!

Besöksrekord

Kategori:

TACK läsare! IGÅR SLOG VI BESÖKSREKORDET! :D

Stallplats i sommar

Kategori: Amandas inlägg

Jenny hade fullt i sommar så Rasmus kunde inte stå där han tidigare har stått när vi har varit i Mora, men i sommar komemr han stå i ett stall som är fem minuters promenad hemifrån mig, jätteskönt! Jag kommer ha ett helt stall med ca 6-8 boxar för mig själv, haha! Kanske kommer jag få låna en av Malin Hammarskjölds dartmoorponnysar som sällskap och samtidigt rida till den för försäljning, ska bli skoj! Såklart måste Mamma Helena Hammarsköld godkänna våran geniala idé annars måste jag hitta en annan ponny att ha som sällskapshäst till Rasmus , hoppas det inte blir så svårt :)

Ska fixa bilder på stallet så fort som möjligt!



Dagens HISS

Kategori: Hiss/Diss



Idag vill jag hissa den nya skvallerbloggen, en blogg som tar fram riktig fakta istället för ren skit. Jag är inte negativ till någon blogg faktiskt (förutom Kissie) , men det är kul att se lite rent faktum av skvaller.



Rosa utrustning kan vara riktigt snyggt!

Kategori: Vi tipsar!

 



Jag vet att det finns delade meningar om rosa utrustning till häst och ryttare - men det kan faktiskt vara riktigt snyggt!





Gillade dessa saker skarpt!
HÄR hittar ni allting.















Dålig uppdatering + veterinärbesök

Kategori: Janinas inlägg




Har lite dåligt med saker att skriva om för tillfället ! Vi har släppt ut hästarna på lite lätt bete så dom går glatt och betar just nu.

Igår var veterinären här och skulle raspa tänderna på Lattjo. Han har haft en vass "pigg" på en av tänderna bak i munnen, som har gjort att han har haft lite svårt att tugga maten ordentligt och man har känt väldigt tydligt när man ridit honom att han kännt obehag i munnen. Så igår var det alltså dags att fixa det! Veterinären hittade ytterligare två tänder som han behövde fixa till, så det visade sig att det inte alls bara var en tand som han/vi trodde från början. Skönt att få det gjort, och veterinären som var här var superduktig och var verkligen professionell.

Det var även dags för både Nalle och Lattjo att få vaccination - så även det är klart nu ! :)





(gammal bild på min lilla pälsboll)


















plans for this day

Kategori: Amandas inlägg

idag ska jag och annie ut å skritta på rasmus, vi hoppar upp barbacka båda två och rider bort till en grön gräsplätt och låter honom beta en timme ungefär sen skrittar vi hem igen. otroligt mysigt i detta väder ska det bli :)


rasmus sommaren -10

tandis

Kategori: Ej hästrelaterat

Har spenderat morgonen hos tandläkaren, jag är bedövad på vänster sida hela vägen upp till örat och ner till halsen vill jag lova. aj aj..
Dock är tandläkaren Jan på Folktandvården i Rättvik helt fansktisk, jag som i vanliga fall är livrädd för tandis tyckte att det gick jättebra. I och för sig bad jag om en väldigt psykologisk tandläkare så jag fick barntandläkaren. Han förklarar hela tiden vad han gör och varför han gör det, och han har en väldigt lugnande röst. Jag ska dit om 4 månader igen för då har det här läkt.





KOM IGEN NU JANINA haru dött eller?!



bloggminnen

Kategori: Amandas inlägg

Fast jag egentligen borde plugga sitter jag här och kollar igenom min & rasmus förra blogg, det finns så många fina minnen där, och jäklar vad jag fick kommentarer på de nbloggen om man jämför med denna - så kom igen nu läsarna, kommentera mera! ;)

Kika in tiden då jag precis tog över Rasmus!!

klicka på bilden, länken öppnas i ett nytt fönster


Bildminne # 2

Kategori: Amandas inlägg

Jimmy rider Rasmus (17 februari 2011)

Jimmy som går på skolan i sär-klassen älskar hästar. Han bor på internatet och brukar vara med oss på kvällsfika, det känns bra hur man kan göra en människa så glad.
Jimmy sken upp som en sol, tyckte det verkligen var kul! :)
Även min lilla älsklingspojke tyckte det var helt okej att gå runt där med Jimmy på ryggen. 
Rasmus är så speciell, han förstår precis hur han ska göra för att göra en människa lycklig, och när han förstår att han har gjort det så är han själv så otroligt lycklig för att han har lyckats - låt bilderna tala för det jag nyss skrev! Lyckliga pojkar:





rakbanan

Kategori: Amandas inlägg



Idag red jag på rakbanan;
Upp: Travade halva banan i arbetstrav, galopperade andra halvan i arbetsgalopp.
Ner: Galopperade i ökad arbetsgalopp hela vägen ner
Upp: Galopperade på i arbetsgalopp tills jag kände att han tog tag i marken och längde på steget så fick han sträcka ut sig ordentligt och galoppera det tempot han ville.
Ner: Samma som uppåt, ökad galopp i hans tempo utan att jag varken bromsade eller gasade.
Upp: -||-
Ner: Travade av i först kort samlad trav sedan ökad trav med riktigt ordentligt ökad steglängd sadan tillbaka till samlad trav, skrittade hem


bild från rakbanan i vintras.



amanda = hovslagare

Kategori: Amandas inlägg



Igår skulle jag pröva transportskydden jag har köpt , men när Rasmus skulle ta första steget så halka han av förskräckelse på stallgolvet så han drog av sig bakskon, så idag efter praktiken slog jag på den där bakskon - det resulterade bra! jag kände på hoven en kvart - en halvtimme - och en timme efteråt och den va i normaltemperatur så jag hade inte gjort något fel! Jag har funderat tidigare på att utbilda mig till hovslagare om jag har råd & tid efter polishögskolan, tycker det är kul att sko + att jag har tagit tappsko-kompetens i skolan - allt som är kvar är att göra provet och jag gissar på att vi ska göra det i trean.
 På onsdag nästa vecka kommer Carolina och skor Rasmus, det blir kanonbra.


Bild från när Carro skodde honom senaste skoningen.




en vecka utan USB-kabel

Kategori: Amandas inlägg

Jag har sååå många bilder att visa er!

Idag tillexempel så åkte jag och Therese till Sala med två utav travarna på veterinärundersök hos Jörgen Westholm där han har en "privatveterinär" som heter Nicholas De Mitri.
Kathy Knapp blev behandlad i ryggen och bak-kotorna, Noel Palema blev behandlad i bak & framknän.
Jag tog massor av bilder idag men såklart är min USB-kabel i mora, fan så misslyckat..

Jag hade en rätt intressant dag i alla fall , kul att se annat än bara travet :)


Bild från när NPH09 körde inför ponnylicensen, skitigt & roligt!

ordspråk

Kategori: Ej hästrelaterat

"vad vi är gör, hur vi är gör det eller när vi än gör det kommer det alltid finnas någon som hoppas att vi ska misslyckas."

Min privata blogg

Kategori: Ej hästrelaterat



Tänkte bara tala om att jag även tänkt börja blogga på min privata blogg igen {Janinafrid.blogg.se}. Kika in! :D







 



what doesn´t kill you makes you stronger...eller?

Kategori: Janinas inlägg




Ibland kan det vara svårt att få ihop både skola, vardag, hästarna och bloggen på samma gång. Tyvärr är det oftast bloggen som blir bortprioriterad och det resulterar i väldigt liten uppdatering. Men varken jag eller Amanda är mer än människor och det är svårt att försöka få allt gjort samtidigt.

Annars då ? det har hänt en hel del på senaste tiden... Mamma har haft planer på att köpa en ny häst efter att vi tagit bort Wazella. Det verkar nu som att hon hittat en för i helgen åker hon neröver och ska titta på den. Hoppas verkligen att mamma hittar en ny livskamrat - det är hon värd min älskade mamma ♥ Ni ska bara veta hur hon har ställt upp för mig genom åren.

Jag och Nalle kämpar på som vanligt varje dag, han har haft några dagars vila nu när jag varit sjuk men vi är back on track igen! Fodervärdskontraktet går ut i slutet på Juni och det återstår att se vad framtiden har att utvisa för oss. Jag har ännu inte bestämt mig till 100% om jag ska köpa honom eller inte, men jag kan säga så mycket som att varenda liten sekund tillsammans med nalle gör mig så otroligt lycklig! Men tyvärr kan man inte leva på lycka bara, utan det är det ekonomiska som alltid spelar stor roll. Men som sagt, jag har lite tid på mig att fundera igenom saker och ting ordentligt. Det är trots allt en levadnde varelse som vi pratar om, inget man bara kan ta på sig och sedan göra sig av med. Nej! jag ska vara 100 % säker innan jag tar ett beslut över huvudtaget.

Det känns som att det är en hel del stora beslut som ska fattas nu under en kort tid framöver, vissa dagar känns det som att en del beslut är allt för tunga för att klara av och en del dagar känns det som att jag är på rätt väg. Det är ingen dans på rosor att växa upp och inte veta riktigt vart man vill i livet. Det är kämpigt, och jag har en liten svacka just nu.
Jag är övertygad om att hur saker och ting än slutar, eller vilka beslut man än tar - så är det någon mening med det i slutändan. Och blir det pannkaka av alltihopa så har man iallafall lärt sig något. Puuuh, jag blir alldeles matt av att fundera :(

någon som känner igen sig ? ...




Väldigt bra låt!






What would it take
To get you to say that i'll try
And what would you say if
This was the last day of your life













Blogglös helg

Kategori:

Hallådär! Riktigt tråkiga är vi men helgen har varit upptagen, men med en nya vecka tar vi nya tag & massa uppdaterande!
Amanda har dessutom fått tillbaka sin mobil nu så nu kan hon börja uppdatera med bilder & filmer igen, bra va?!

Nytt till Rasmus

Kategori: Amandas inlägg



TRANSPORTSKYDD, mina gamla otroligt kungliga läderskydd är helt borta så fick lov att införskaffa nya.
Dessa hittade jag via Facebooksidan HÄSTFOLK(i Dalarna med omnejd) av Ida Hinders, tack för en snabb & enkel affär! :)

Bilder från tävlingen

Kategori: Amanda tävlar

 Klicka på bilderna för att få den högupplösta storleken



Trötthetssyndromet

Kategori: Amandas inlägg

Att driva en blogg är inte det lättaste vill jag lova!
När man kliver upp klockan tio i sex och är i stallet 06.50 - 20.00 varje dag är man rätt trött när man kommer hem, det krävs tid och ett enormt engagemang att driva en blogg!
Tack till er kära trogna läsare som håller kvar intresset att läsa trots att jag och pullan är lite halvkassa på att uppdatera ! :)


Kallgubben & jag, min andra häst - Ares var den första.
En kallblodtravare som tävlade upp till 1.10 (dock inte med mig då jag var otroligt ung när jag hade honom - och han var gammal), han var amazing! Saknar min underbara Kalle..

Fler "då" & "nu" bilder

Kategori: Janinas inlägg



Tycker det är väldigt roligt att jämföra gamla och nya bilder för att se förändringar osv. Satt och rotade runt bland alla bilder jag har på lillkillen och tänkte visa er lite gamla och nya bilder på honom. Det är några månaders mellanrum mellan dom togs, och på "vinterbilderna" är han lite fluffigare med sin vinterpäls.


Januari/Februari









April










Han har musklat till sig en hel del på den senaste tiden, och han är lite slankare om magen nu ;)



 















Dålig uppdatering dom senaste dagarna

Kategori: Janinas inlägg



Måste säga att det varit väldigt dålig uppdatering här på bloggen dom senaste dagarna! trist jag vet, men lovar att det blir bättring! På tal om uppdatering, tro vart amanda har tagit vägen ;) ? hehe, nej men jag lovar att vi ska skärpa oss. :)




vet att jag redan lagt upp den här bilden tidigare (?) men den är så härlig! ser ut som han verkligen njuter av livet! haha, älskar den :D















Skoldag och underbart väder!

Kategori: Janinas inlägg



Vet ni vad jag älskar? ...när man är totalt opepp på att gå till skolan för det ska bli kanon fint väder, sitter i skolan (i och för sig bara till 12 men ändå..) och har en miljon tankar i huvudet och hänger inte med på lektionen för 5 öre, kommer hem och har en hel hög med skolarbeten att göra som måste in idag...och dessutom är vädret fortfarande helt underbart! ...men då måste jag istället sätta mig vid datorn och plugga klart. Sånt är inge roligt alls tycker jag :( men tröstar mig med att jag endast har två halvdagar kvar i skolan innan jag får "sommarlov". Ska ju jobba hela sommaren men det är skönt att ta en paus från skolan.

Ridningen får vänta till senare i kväll så jag hinner klart med skolarbetet i tid.



bjuder på en bild på mig själv för ovanlighetens skull :)














grattis min barndomsvän

Kategori: Amandas inlägg





mitt hjärta kommer aldrig sluta blöda efter min ares.
en bild , en tanke, en film, ett ord gör ont, allting som handlar om ares gör ont.
jag kan inte skatta mig lycklig för hans nuvarande livs situtation, för att jag vet att om han hade fått leva klart sitt liv med mig och min familj så skulle allting vara så otroligt mycket bättre. men jag hoppas för all del att han mår bra, mycket bättre än  vad jag tror. har inte hört något annat från dom så man får lita på det! :)
hoppas fam barkstedt firar hans födelsedag idag, jag kommer ihåg hur jag varje år bakade ares en alldeles egen knäckebrödstårta som han smällde i sig!

förstår inte hur det kunde bli såhär,
förstår inte hur folk kan ta en människa och en häst som är bästa vänner ifrån varandra,
förstår inte ens idag hur ni tänkte E & E.


ares, min bästa vän i hela världen.
jag gråter fortfarande ändlösa nätter för dig.
det gör så ont i mig..

Ares 1994-05-09
e. Kolviks Emil
u. Bläsan
ue. Annelunds Gasso

- mitt livs största och första kärlek

Bildminne # 1

Kategori: Amandas inlägg

Tänkte lägga upp en bild lite då och då under tiden som jag haft med Rasmus.
Här är första bilden & starkaste minnet!



min och rasmus första ridtur den dagen han blev min!
kommer aldrig glömma denna underbara dag!


Barbackadagar

Kategori: Amandas inlägg

Igår och idag har jag ridit barbacka, otroligt skönt.
Igår red jag &  Rasmus med Annie & Caster, Rasmus var otroligt busig och bockade en hel del!  Idag klättrade vi själva ute skogen och myste i solen, jätteskönt. Efter det duschade jag honom och sen fick han beta i 10-15 minuter medans han torkade. Viktigt att hästarna får förbeta nu innan sommaren så dom vänjer sig!!

Imorgon ska vi ha terrängträning för Annica Bood, det ska bli spännande att se vad han tycker om det! :)

Min lust att blogga suger just nu eftersom jag inte har någon kamera.. Hoppas min Sony Ericsson snart är klar på lagningen så jag kan ge er massa bilder, det rä väl ändå det som är roligt?! :)


Bild jag fått av Annie från i vintras när vi red barbacka på travbanan, det var skoj! :)



Väldigt dålig update från min sida..

Kategori: Amandas inlägg


Therese & Hans

.. men jag har haft otroligt mycket att göra.
Idag var i alla fall första dagen på min 5 veckor långa APU som jag har hos Hans R Strömberg!
Jag har ridit tre hästar (Kricken C.D, Little Miss Sweden & On Track Hilda), två stycken motionjobb och en unghäst som bara blivit riden en gång tidigare, spännande! Efter det körde jag en häst (Jasmine Frecia) , väldigt skoj!
Min första dag var toppen!!


Jasmine Frecia & Therese Andersson

Kricken C.D & Therese Andersson

Little Miss Sweden & Hans Strömberg

On Track Hilda & Hans Strömberg



Ska bli spännande att se vad dessa 5 veckor har att erbjuda, jag kommer troligtvis att lära mig en massa!! :)




Ni har väl inte glömt frågestunden ?

Kategori: Frågor & Svar



Klicka på bilden för att komma till det inlägget!






Gårdagens träning

Kategori: Janinas inlägg




Eftersom jag varit sjuk i några dagar nu så har det blivit väldigt mycket arbete från marken med nalle, vilket såklart alltid är väldigt viktigt! Har tränat mycket horsemanship och ledarskap med honom - det är något han är i stort behov av eftersom han lätt kan bli lite "bossig" annars. Igår longerade jag honom, och i slutet provade vi att tömköra honom lite lätt. Har aldrig tömkört nalle någon gång under tiden jag haft honom, det gick jättebra!










Han har börjat blivit väldigt fin i kroppen tycker jag!











Mitt projektarbete!

Kategori: Amandas inlägg

Här var mitt projektsarbets-avslut, riktigt duktiga elever jag har!!
Ledning med käpphäst:
Amanda & Annie
Sedan:
Göran & Kortez- P
Ann-Marie & Rasmus
Solveig & Kennedy
Birgitta & Frisco
Maria & Electra
Gunilla & Scillag


Mina otroligt duktiga elever, jag är så stolt över dom!!
Tack för den här tiden, den har varit lärorik för både mig och er! :)


Har förvövrigt varit å tävlat idag, jag skriver information och visar filmer så fort jag får filmerna! :)

Önske-outfit

Kategori: Janinas inlägg


Kikade runt på lite olika hästsportbutiker på internet här om dagen, och hittade massor av saker som jag mer än gärna skulle vilja ha. Tyvärr räcker ju inte plånboken till att köpa allt fint man ser, men önska kan man! Dessa saker var några av de som föll mig i smaken och som jag gärna skulle vilja träna i...och speciellt stövlarna som är sjukt snygga!  




 {
Här} hittade jag allting!


















Promenad i regnet

Kategori: Janinas inlägg


Eftersom jag är genomförkyld och det regnar ute så blev det en lång promenad med båda hästarna istället för att rida. Fick med mig lillasyster som tog Lattjo också :)



lillasyster med min jacka





















trött, blek och sjuk...















nöjda bebisar hemma i hagen igen













Då - Nu

Kategori: Nayeli


Något som är väldigt bra med att fota/filma ridpass (förutom att ha massa bilder till bloggen) är också att man kan jämföra utveckling, skillnader osv. genom att se tillbaka på gamla bilder eller filmer och jämföra med dom nya. På så sätt kan man se både sin egen och hästens utveckling, och se vad det är man behöver träna mer på.
Jag satt nyss och tittade igenom ALLA bilder och filmer från olika ridpass ända sen jag började rida Nayeli, och jag tycker att det är stor skillnad både på min inverkan på honom och hans sätt att arbeta. Han har blivit otroligt stabil och fått en bra bärighet jämför med vad han hade innan. Dessutom har jag med tiden hittat hans "knappar" och vi har hittat samspelet med varandra. Självklart har vi har fortfarande otroligt mycket träning framför oss men jag är väldigt nöjd med resultaten än så länge!



Nalle i Januari/Februari
  










Nalle i April





VAD TYCKER NI ?














Småkillarna ♥

Kategori: Janinas inlägg




















Rasmus kliar magen

Kategori: Amandas inlägg



Hittade en film på youtube när Rasmus ligger i hagen och kliar magen, detta är 2009!
Haha, min lilla sötnos :)

Kul !!

Kategori: Amandas inlägg

Jag tycker det är jättekul att ni har börjat kommentera mera! Tack för engangemanget ni lägger ner för att slänga in en kommentar, vet själv hur drygt kommentarsfältena är på bloggar. Önskar det vore lite mer som på Facebook faktsik, då skulle man nog få mer kommentarer. Tycker att blogg.se ska fundera över det där litegrann! ;)

Sen får ni ju inte glömma FRÅGESTUNDEN! :) (länken öppnas i ett nytt fönster)



Träning inför Hästliv Siljan Showen sommaren 2010


Snö ?

Kategori: Janinas inlägg



Kändes ju inte lite mysko att vakna både igår och idag och titta ut genom fönstret och se ... SNÖ ! haha, efter flera dagars sol och värme så kommer det helt plötsligt snö igen.

Var uppe tidigt imorse som vanligt och släppte ut hästarna, har ätit lite frukost nu och tänkte slänga in ett snabbt inlägg här bara...Känner att det är lite dåligt med idéer om vad jag ska blogga om just nu. Så därför undrar jag, vad vill NI läsa om? vill ni ha fler bilder? mindre/mer av någonting ? Kom gärna med förslag om vad ni vill läsa om här i bloggen. Det uppskattas verkligen!

Senare idag blir det ett dressyr/markarbetspass med nalleman! ska se om jag kan få med mamma och kameran så jag får lite bilder.












Något att tänka på ...

Kategori:



















Beställt från Hööks

Kategori: Shopping


Med brodyr AMANDA VIKNER på vänster sida.




Lycklig Amanda efter kvällens hoppträning

Kategori: Amandas inlägg



Hoppträning för Annica Bood,
red ju på hackamore idag för första gången.
jävlar, det är en helt annan häst, och jag fick många fina komplimanger om att han har blivit väldigt fin under påsklovet och byggt en massa muskler på senaste tiden. åh idag var verkligen en bra dag!! Hoppträningen gick KLOCKRENT, min önskan om att han skulle trivas med hackamore var en verklighet, fick så många fina komplimanger, projektarbetet gick kanonbra på sista repan inför showen på fredag & utbildningen jag var på i morse om idrottsföreningar var väldigt intressant & lärorik, det löste sig med skjuts till tävlingen på lördag så jag ska tävla, imorgon ska jag och Rasmus ha ridorientering.
Ingenting kan förstöra min totala lycka just nu, absolut ingenting!

På denna video är det inte meningen att ni ska kolla på Rasmus stopp, utan kolla på det fantastiska steget han har. Har aldrig suttit på honom när han haft så pass luftigt steg. Först var jag väldigt inställd att det bara handlade om hackamoret, men sen efter lite övertalning från Annica och övriga som var där så insåg jag nog att det är mitt jobb jag har gjort med Rasmus. Jag har lagt ner allt jag kan och ännu mycket mer än så. Tycker dock att detta är fantastisk, han var fantastisk idag!!





Här hoppar vi banan, han är väldigt lyhörd med hackamoret men jag måste också vänja mig att bli mjukare på handen nu när jag ska rida med det. Han var lite tittig idag så det är därför vissa språng blev lite tokiga , men i helhet är jag otroligt nöjd!!




NU VILL JAG HÖRA ERAN ÅSIKT! :)



Projektarbete

Kategori: Amandas inlägg

Har precis kommit hem från mitt projektarbete, mina lärarelver är världens bästa elever!! På fredag ska bland annat dom visa upp sig en kadrilj på vårshowen i  Rättviks körhall, kl 13! Alla är välkomna att kolla!! :)

Här är en bild från någon av dom första lektionerna jag hade då Göran Erlandsson som är en av mina elever red Rasmus då han stod på skolan :)


För er som inte vet är mitt projektarbete att "lära lärare att rida", jag har börjat helt från början och lärt dom allt dom kan, nästan! ;)

Frågestund

Kategori: Frågor & Svar






Tänke att vi skulle köra igång med en frågestund. Den här gången har ni chansen att fråga oss båda två om precis vad som helst och vi kommer självklart att svara på alla era frågor!
Så kom igen nu ! ställ massvis av frågor om sådant ni undrar över och vill veta, spelar ingen roll vad det handlar om! Vi kommer sedan att svara på alla frågor i ett inlägg framöver.










Tisdag och jag är sjukling

Kategori: Janinas inlägg



Tror jag håller på att bli sjuk ...Hade jätteont i halsen när jag vaknade och det har inte gått över, plus att jag känner mig hängig och febrig emellanåt. Så ingen ridning för mig idag, jag har inte krafter till det :(...suck.
Har iallafall tvingat mig igenom en skoldag, eller ja en halv om man ska vara petig. Jag har validerat bort en av de två sista kurserna som vi läser nu eftersom jag redan har betyg i det ämnet. Vilket gör att jag bara läser en av kurserna - och därför bara går halvdagar (08.30 - 11.30) fram till sommarlovet. SKÖNT !

Har ätit lite sallad som jag köpte med mig på vägen hem från skolan och ska snart hoppa i stallkläderna och ge mig ut i stallet och mocka osv. Spelar ingen roll om man är sjuk eller inte, hästen ska skötas ändå! :)





min bästa vän ...
cause you are amazing just the way you are












Frihetsdressyr # 1

Kategori: Amandas inlägg

Någon mer än jag som kollar på Ponnyakuten? Enligt mig är Tobbe Larsson helt awsome - den enda nackdelen är att han undervisar utan hjälm, antar att han är rädd att förstöra frisyren eller något. Whatever, han kan det han gör och han är vääldigt duktig! Jag gillar allt han gör, och speciellt det han gör när han jobbar med inkallning och "longering utan lina", det känns som att det är något som ALLA kan träna på.






Idag prövade jag lite av dessa saker med Rasmus, det är svårt att få film på allt detta eftersom jag var själv men fick film på lite av det jag gjorde i alla fall.
Min vanliga mobil är inne på lagning så att mobilen jag har nu går inte att koppla in till datorn - därför blir det tyvärr inte någon film från dagens träning. Supertråkigt verkligen!! I love hightech mobiles..

Men han var i början väldigt fundersam och undrade vad vi höll på med, men mot slutet lyssnade han väldigt bra på min röst och när jag ropade hans namn kom han till mig på en gång.
Jag är supernöjd med vårat första frihetsdressyrförsök! :)


Stilrent från Hööks

Kategori: Vi tipsar!

HV Polo kollektionen - tröjorna i alla fall, ridbyxorna faller mig inte i smaken.











ja, jag är ett fan av brunt & biege.
stilrent, det är mitt ord!

Dagens ridpass

Kategori: Janinas inlägg




Var ute på en skogstur med mamma och Lattjo för en stund sen. Utforskade nya skogsvägar och stigar och hittade en jättefin grusväg som var lång och bra. Tränade mycket förhållningar och samlingar för att få nalle att trampa under sig ordentligt med bakbenen och få kraft i baken. Grusvägen var perfekt att träna ökningar och minskningar på, dessutom fick hästarna klättra lite på skogsvägarna.

















sportbh

Kategori: Shopping




Gjorde ett riktigt fynd för någon dag sen!




Sportbh från H&M i knallrosa - 149 kr
Älskar färgen!



Detta visste ni inte !

Kategori: Janinas inlägg



Saker ni inte visste om mig...



 ...Jag red min första dressyrtävling på en häst jag aldrig suttit på förut. På framridningen funkade ingenting, men när vi väl hade kommit in på banan så var det som allting lossnade och det slutade med en sjätte plats för oss om jag inte mins helt fel.

... Senaste gången jag tävlade hoppning så blev jag avslängd två gånger på framhoppningen, och resten av dagen fick jag spendera på sjukhuset.

...Jag är väldigt positiv av mig och har alltid varit. Jag får ofta höra "gud vad glad du är hela tiden". Men det är helt enkelt sån jag är. Jag är oftast den som försöker se positiva saker i det negativa, och om saker går dåligt t.ex. inom ridningen så deppar jag inte ihop för det utan ser det som att jag lärt mig någonting och nästa gång försöker jag göra ännu bättre ifrån mig. Man kommer långt på att ha en positiv syn på livet.

...Jag har tre tatueringar. En på höftbenet, en på foten och en i nacken.

...Jag är otroligt petig med ridningen på mina hästar och vem jag släpper upp på dom. Jag vill alltid vara med och titta så det går rätt till när jag låter någon annan rida. Det finns ett fåtal personer som jag törs släppa ut själva på min D-ponny dock, för jag vet att han är genomsnäll och att de personerna kan rida ordentligt.




 Saker ni inte visste om Nayeli...


...Han är otroligt lättlärd

...I början när jag började rida honom var han en riktig hejjare på att bocka och det satte han igång med så fort man krävde lite av honom, och i början gick det knappt att trava på honom. Han var väldigt oberkäknelig och kunde tvärvända och börja leka rodeohäst om man red ut...Först misstänkte vi att det var sadeln som låg fel och inte passade, men så var inte fallet när vi kollade upp det. Men allt eftersom han började få tillit till mig och faktiskt insåg att man inte blev av med sin ryttare och kom undan jobbet genom att bocka så slutade han mer och mer med det. Dessutom hade han stått under en längre tid innan jag började rida honom, så han var väldigt understimulerad. Sen återstog bara problemet med att han bockade när man gav han en galoppfattning. Jag tog dit en massör som masserade igenom honom och upptäckte att han var stel och stum i bogarna och i framdelen, och hon fick bort det värsta men jag fick stretching övningar att göra hemma. Och tro det eller ej men han har inte bockat vid en enda galoppfattning sen dess, och nu gör han klockrena galoppfattningar istället. Dock kan det fortfarande komma ett och annat bocksprång då och då när latmasken kryper fram och man kräver lite mer av han eller när han blir väldigt pigg. Men det är sällan han bockar över huvudtaget nu mera :)




















Då / Nu

Kategori: Amandas inlägg



































Jag skulle vilja kalla det lite skillnad på hoppteknik, formbarhet i dressyr & framförallt kroppsformen!
Kul att man se skillnad på så kort tid, har ju bara haft Rasmus exakt 3 månader och en dag, sedan 31/1 - 11 ! :)
Min fina gubbe, all träning ger färdighet - och det är så kul att se skillnad på bpde min ridning och hans förändringar under våran korta tid tillsammans.
(ryttaren på alla bilder är jag, bilderna är tagna när Rasmus stog på skolan & när jag gick i ettan - jag går snart ut tvåan nu.)

Har ni något att tycka till om? All positiv som negativ kretik är välkommen.



Malin & hennes föl

Kategori: Amandas inlägg



J i Norge / Saga & Rasmus

Kategori: Amandas inlägg

Jag har jobbat hela dagen fastän jag hellre hade spenderat den med min J som skulle åka till Norge idag. Han har fått en provanställning som snickare i Tönsberg, ca 7 mil från Oslo. Förhoppningsvis kommer han hem på onsdag natt, annars på torsdag under dagen. Hoppas det går bra för min pojk den första veckan på nya jobbet :) Det kommer bli tomt utan honom men det är bara härda ut ett par dagar!


Idag har Saga ridit Rasmus eftersom att jag har jobbat från 11 - 20 (Rasmus står i Rättvik och mitt jobb är i Mora och eftersom jag inte har fyllt 18 än (oktoberbarn) så har jag inget körkort. Hade han stått kvar i Mora hade jag åkt till stallet på morgonen. Saga har tagit hand om Rasmus åt mig när jag har haft Rasmus i Rättvik tidigare och jag har behövt jobba i Mora, hon är en ponnyryttare som är med och tävlar DIV 1 i år för Rättviks Ridklubb, superduktig tjej!!
Fick i alla fall ett sms av henne när hon hade gjort klart allt i stallet och ridit Rasmus, som löd:
"Hej! Det gick jättebra att rida Rasmusen idag, han skötte sig super :) Red lite i ridhuset och gjorde mycket sidvärtesövningar och jobbade med att få honom mjuk & rund :)"
Tusen tack Saga, du är guld värd!
Här är en bild på Saga och hennes OTROLIGA ponny som Saga har skolat helt själv, klicka på bilden för att komma till Saga & Dunet's blogg! :) (Öppnas i ett nytt fönster)



nu är blogg.se som normalt för mig igen, känns otroligt skönt att kunna markera text & lägga ut bilder.


Bildbomb på Nayeli

Kategori: Janinas inlägg



Fotade lite här om dagen innan jag red. Var så soligt och fint ute så det blir faktiskt ganska bra bilder med iphonen.



































Söndag

Kategori: Janinas inlägg



Hur mår ni alla efter valborgsfirandet igår då ? ;)
Hade igentligen inte tänkt göra något speciellt alls på valborg i år, haha. Men det blev andra planer! blev grillning och fest istället. Idag ångrar jag mig lite eftersom det känns somjag har gått och sovit mig igenom den här dagen. Men det är väl smällar man får ta.

Ska ge mig ut på en skogstur med nalle lite senare ikväll också har jag planerat. Hoppas vädret håller i sig bara ...