TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

Amanda Vikner & Rasmus

Kategori: Är du ny läsare? - klicka här

Jag är en liten tjej som fyller 18 i oktober, har ridit sedan jag var två år gammal. Jag lärde mig rida på min kära kompisar Ares & Kalle, en shettis & ett kallblod. Jag är uppväxt ute i skogen i Skokloster(Bålsta/Enköping) men flyttade till Dalarnas Mora för fyra år sedan då mammas hjärta fastnade för Micke. Jag fick då lov att lämna min bästa vänner Ares & Kalle kvar i Skokloster, var nära på att helt ge upp ridningen då jag vägrade släppa in några andra hästar tätt inpå mitt hjärta. Tillslut lyckades min mor tvinga mig att börja rida på Mora Ridklubb - där Mia Rämgård & Vicky Pettersson faktiskt såg att jag hade potential och kunskap, och fick därför rättså fort börja i "hopp/tävlingsgruppen". Utvecklades en hel inför dom två instruktörerna och började tävla på ponnyerna Queens Fizzy E & Queen of Clover - två helt fantastiska ridskoleponnyer!! Hittade senare en foderhäst ute i en by i Mora - Långlet. Slutade då rida & tävla för Mora RK och tävlade ett år för Ovansiljans Rid och Hästsällskap.  Flyttade till Rättvik -09 för att gå gymnasiet och började rida för Anita Hedin, hittade där min stora kärlek - skolhästen Rasmus. Majoriteten av eleverna rent utsagt hatade Rasmus, han var den tjurskalliga åsnan som bara sparkades och bet, dessutom gick han inte att rida för han var så klumpig.



Min historia med Rasmus är så jag tyckte precis samma som det ovanstående då jag bara hade sett mina klasskamrater rida honom, hade alltså inte prövat honom själv. Tills den dagen Anita säger - "Amanda, idag tar du Rasmus."
-"Glöm det! jag TÄNKER INTE sitta på den hästen!! Jag VÄGRAR!!"
-"Skärp dig, rid Rasmus eller få otiltig frånvaro."
Fixade väl snällt iordning hästen, men jag var skitsur - han var skitsur. Tillsut satte jag mig upp i sadeln, rättså irriterad. Började plocka lite i tygeln när vi värmt upp och han gick som en klocka. Jag och Rasmus var som handen i handsken , som pricken över iet, som solen en varm sommardag, som humlan med sin blomma - ja ni förstår.
Anita efteråt: - "Det var det här jag visste, därför fick du sitta på Rasmus idag."
Sedan den dagen red jag min nya favvis vareviga lektion - hela tiden. Lärare och kompisar såg hur våran kärlek tillsamms växte, vi åkte och tävlade - vi var med i shower. Vi hade skitkul. En vacker dag fick jag förfårgan att köpa Rasmus - dom behövde sälja honom eftersom han var så arg hela tiden. Min mor sa promt nej. Där brast mitt hjärta, jag trodde jags skulle behöva tvingas slitas från min bästa vän igen - så som jag blev tvingad med Ares & Kalle. Var i stallet nästan varje dag och grät i min kära Rasmus famn, han förstod inte varför - men han så vackert stöttade mig. En dag viskade Lena(stallchefen) i mitt öra när jag var inne hos Rasmus "Amanda, du vet hur dålig jag är på att sälja hästar, och den här kärleken ni har till varandra kan man inte slita på. Rasmus är kvar här tills den dagen du kan ta över honom."
Här står vi idag, ett halvår senare är han min.
Lyckan är fullständig, jag och Rasmus är det lyckligaste ekipaget ni kan finna på denna planet.










Rasmus är ett danskt halvblod, - 1997
Han är för tillfället utbildad i LB dressyr & 110 hoppning.
jag har sedan den 31/1 -2011 tagit över Rasmus på foder från Stiernhööksgymnasiet i Rättvik, där jag även går andra året på hästhållningslinjen med travinriktning. i trean satsar jag på att ta montélicens

Mina mål med Rasmus under 2011 är att starta och bli placerad i 1 m, samt starta i 110.
Tänkte även starta en dressyr, men då mitt intresse ligger på hoppningen blir det troligtvist endast LB i år, och målet där är att bli godkänd.
Sen kanske träningen går bättre än vad mina mål är och då får vi se vad som händer, men jag vill i alla fall att jag och Rasmus ska vara bombsäkra tillsammans och känna 110 % tillit till varandra innan vi går upp i högre klasser.

Vi är även ett ekipage av 24 som är med i Team Hästliv, ett satsande team för både dressyr- & hoppryttare som kommer att träna & tävla tillsammans, det är en helg i månaden då vi har träningar samt en trevlig middag där vi diskuterar och lär känna varandra.
I år kommer jag och Rasmus tävla för Rättviks RK där vi även tränar för Annica Bood och står uppstallade.

Jag kommer låta Dig få följa mina och Rasmus framgångar och motgångar, samt hissa/dissa och tipsa om olika saker å ting. Vill Du veta mer så kontakta mig gärna på [email protected] och ange Amanda & Rasmus som rubrik!
Hoppas Du kommer gilla min & Janinas blogg - ge oss gärna tips på hur vi kan förbättra våran blogg.




Roligt att ni hittat hit!

Kategori: Är du ny läsare? - klicka här

Väkomna till våran nystartade hästblogg! Vi är två ryttare som båda kommer från Dalarna och fick idén att starta en blogg om våra hästar och allt som händer runt omkring det. Därav namnet TeamDalarna. Vi kommer skriva om allt ifrån våra träningar till tävlingar, tips på ridövningar och massa annat skojj! och självklart massor av bilder. Närmare presentationer av oss själva och våra hästar kommer så fort som möjligt, så håll utkik!