TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

görsnygg i ljusblått!

Kategori: Amandas inlägg

på väg till dressyrträning

Kategori: Amandas inlägg

Jag och saga skrittar ner till klubben på våra bästa pojkar och ska ha dressyrträning. Flashi skryter med sitt nya blingblingpannband ;)

ro som aldrig förr

Kategori: Amandas inlägg

Återigen fick jag vara med segerfotot, VI VANN MOT MORA OCH LEKSAND!!! :D

min älskade ängel

Kategori: Amandas inlägg

grillfest

Kategori: Amandas inlägg

Vi sitter hos våran lärare katta och har grillat å myser lite. Nu är fasiken studenten nära!!!

sneakpeak at my proomdress

Kategori: Amandas inlägg

you are the reason my sun rise every morning

Kategori: Flash Point

jag vill att ditt hem blir där jag hänger min hatt

Kategori: Amandas inlägg

Va upp och red Flash vid etttiden. Jag, Bella och syster red honom i paddocken i backa och myste lite :)

överlevt natten

Kategori: Amandas inlägg

Va och kollade till Flash och Rico innan jag åkte till skolan, och det var inga som helst problem med honom, ropade på han och då gnäggade han.innefrån skogen sen kom han.travandes mot mig, sötstruten! :D

hmm.. westerntävling?

Kategori: Amandas inlägg

Har idag på mig att bestämma mig , det vore fasiken fränt och jäkligt roligt!!!

shopping, shopping, shopping

Kategori: Shopping

Flash i Backa, no 2

Kategori: Amandas inlägg

Njuter ni lika mycket som jag av det underbara vädret?
Red upp Flashen till Backa idag, nu ska han få stå här :) Städade ur hans box nere på klubben och rensade ur mina grejer ur sadelkammaren och rensade alla andra grejer från andra sadekammaren och kastade upp dom säckarna på loftet så dom inte är ivägen. Nu är det rätt tomt i våran lilla krypin sadelkammare..
.
.
Men Flash var glad att komma upp till Backa igen, och Dunet var minst lika glad att se honom! Cosmic och Mico tror jag iknte var fullt lika glada att se honom igen, hehe..
Men nu ska Flashi få gå med Nattas häst Rico istället, som kom till Backa för några veckor sen :)
.
.
.
Som ni ser gick ihopsläppet väldigt lugnt, det vart några pip från Ricos sida, men det är smärtfritt och dom är polers. Har vart dit en gång efter också och det är helt lugnt, såå skönt! Inga mer rivsår som ger ärr nu tack :)

liveupdate från dopet

Kategori: Amandas inlägg

Det var ett jättefint dop i kyrkan, nu sitter vi och äter god tårta och kakor och dricker kaffe medans min bror och Jennifer öppnar paketen :) nu ska vi hem.till mora igen och laga middag sen är det jobb som gäller inatt. Vi hörs.imorgon kära bloggläsare! KRAM

kieffer arlene 2, excellent

Kategori: Amandas inlägg

Skriver om sadeln sen, men jag har provridit den i alla fall!

i'll never give up my soul

Kategori: Amandas inlägg

Tog tiobussen till Rättvik, fixa Flash, fixa stallet, ha knattelektioner, hem och svida om, kl 17 ska brorsdotter Ängla ha dop, sen till mora och äta middag, sen till ljungbergs och jobba. Lite jättehektisk dag känner jag, usch vad jag aldrig har en ledig stund!

impulsköp är bra köp!

Kategori: Shopping

Köpte nyss en lamicellhjälm, hoho! Blir så jäkla varmt i Charles Owen på sommaren, sen är den här snyggare i hoppningen :) det är den hjälmen upp till vänster, hittade ingen bättre bild ;) NICE VA?! /Amanda

tjänar pengar medans alla vänner chillar på stranden

Kategori: Amandas inlägg

Vet inte vad jag skulle uppskatta mest just nu, lovely weather men jag gillar att jobba sportbaren! Jobb inatt mellan 21-04, jobb imorgon på klubben med stall & knattar, sen jobb imorgon 21-04 igen. moneymoney!

hatar att vänta när man måste!

Kategori: Amandas inlägg

MIN SADEL HAR KOMMIT! Får dock inte pröva den förrens imorgon, längtar! :D alla håller tummarna!

vägen till inkörning del.1

Kategori: Amandas inlägg

Idag påbörjade jag Flashens inkörnings-skola. Det finns inget slutdatum, men jah kommer att fullfölja det när tiden finns. Var ute i skogen och tömkörde i ca 45 min, och han var lydigare och lugnare ön vad jsg trodde han skulle vara, över mina förväntningar, helt klart! Duktiga häst :) det var som om han gjort det många gånger förut!

jag älskar dig, mer än ord kan beskriva!

Kategori: Flash Point

knasbrak

Kategori: Amandas inlägg

Tröttmössa just nu! På väg hem från mora nu, lovar att det är trötthumor på full rulle alltså, haha! Nattas fot var rätt okej, hon har bandage och hoppar på kryckor i en vecka sen ska hon tillbaka igen, tur det inte var värre :)

på väg till mora lasarett

Kategori: Amandas inlägg

Natta red i gruppen efter.mig och hon ramlade av Morris, Lollos mamma är ambulassjuksköterska så hon.tittade på foten hon har ont i och trodde det antingen var en gaffelsprängning eller en.stukning, så nu är jag, vicki och saga och natta på väg till akuten i mora och ska kika upp hennes lilla tass, sen blir det en.glass på donken :)

min duktiga skruttunge!

Kategori: Amandas inlägg

På träningen idag stod det hoppning på schemat, vi var på terrängbanan idag. Det är så kul! Det är bara på terrängen som flashen får för sig att göra bocksprång och busa till det rejält, han älskar det! Ina tyckte vi skulle träna för Ebba Tegelmark i Leksand så jag får ett fälttävlanskort, hon tyckte jag och Flash skulle vara med på tävling i slutet av sommaren i leksand, vi får la se om vi debuterar! Efter träningen fick Flash gå och käka gräs och torka efter duschen i ridskolehästarnas sommarhage, Erika/Matilda skulle ta in dom.efter deras träning vid 21.30 så han fick gå några timmar där och vänja in sig :)

morabo för en natt igen

Kategori: Amandas inlägg

Flashi får bo hemma i Mora natten innan tävlingen i Älvdalen, så jag och mamma åker med honom till Mora på lördag eftermiddag, sen får han bo hos Jenny i Långlet. Jag längtar faktiskt, har en känsla ganska ofta att jag saknar Jenny och Stall MJ och hennes underbara hästar.
Ska pröva en dressyrsadel som Jenny har hemma och som är till salu också när vi ändå är där, hoppas den passar :)

Det är samma stall som Flash bodde i under jul & nyår vettni, där jag hade APU. Jenny är Joes ägare(kallblodet jag hade förut), och jag har ridit hennes hästar och hjälpt Jenny enda sedan jag flyttade till Mora så jag och Jenny har kännt  varandra i ett par år :)
Jag och Bushi i vintras, hos Jenny :)

så ska det se ut ja!

Kategori:

Nu börjar det likna något, kommentera mera!
Det är såhääääär mycket roligare att logga in och se att det är kommenterade inlägg. TACK bästa läsare, ni är underbara! :)

TACK BLOGG.SE! :)

Kategori:

REMBY!!
Awsome!
Nu blir det lite najsiga inlägg här framöver, hoho! Tack blogg.se!!

2 arbeten kvar!

Kategori: Ej hästrelaterat

Heja Amanda! Idag sätts betygen, jippie..
Har börjat på den sista historiauppgiften, och nu tog jag en liten bloggpaus. 
Efter det är det Hästens utbildning - världens störta arbete som skulle göras i tvåan, fasiken vad sur man blir på sig själv... Nästa vecka är det NO MORE SCHOOL, bara träffa lärarna för avslutningsträffar/fika - mysigt! Sen är det vara två veckor med massa röj och umgås med bra vänneR, vissa för sista gången någonsin. Känns rätt hemskt när man tänker på det.
Men vi kommer ha så sjukt jädra kul!!

ÅÅÅÅH ROO!!

Kategori: Amandas inlägg

nu är det kyrkbåtsrodd-träning som står på schemat, skoja inte vilken bränna man kommer få ute till sjöss?! sjuuukt varmt, men jag klagar inte! Vi ska tävla nästa torsdag så nu är det hårdträning som gäller!

nu är min sadel på väg från malmö!!

Kategori: Amandas inlägg

HERE WE STAND

Kategori: Amandas inlägg

Idag ska Flashen få skrittas lite av louise, underbara snälla Louise! Tack för hjälpen :)

the one and only

Kategori: Amandas inlägg

Flash fick en behandling av Li igår, och han var stel i manken(trång sadel eller för hög belastning på framdelen) och sen var han stel i vänster bak och rygg. Jag trodde det skulle vara mer än så, så jag är glad att det inte var mer. Han är friskare i kroppen än vad jag trott! Li läste upp alla hans gamla journaler från när hon behandlat honom tidigare - och det var både det ena, andra och fjärde problemen han haft så hon var också glad över att han blivit bättre. Här har vi ett klart bevis på att det jobbet jag gjort med Flash är bra! :)

just nu

Kategori: Amandas inlägg

Uffe Johansson föreläsning!

Pengar - ja tack?

Kategori: Ej hästrelaterat


Inspiration till tusan! Får försöka tjata lite på Patrik i helgen så vi kan åka och shoppa, behöver verkligen en helt ny garderob nu känner jag!
& Även en tumme upp för det helt underbara vädret ! :D

Träna träna träna

Kategori:

Hoppträning igår, gick toppen!
Ovanligt att Zamina ens är pigg nog för att orka hoppa med ryggen inomhus på träning.. brukar ju krävas lite högre hinder för att damen ska fatta att hon måste hoppa med ryggen!
Börjar ju nästan tro att när hon hoppar tänker hon (I am saaaailing) då hon bara hoppar helt falkt ;) haha
Men vi hoppade en Fyrkombination som i slutet kanske låg på 115 120 kan jag gissa på, och hon hoppade på som bara den!
Börjar mer och mer våga rida i galoppen hon faktiskt behöver vara i, då jag oftas vill smyghålla in henne för jag tycker det går för fort. ( Dock går det inte särskilt fort.. hon tar bara så satans stora steg haha! )

Men är helnöjd med min stora flicka!

Direkt efter skolan idag glider jag upp till stallet och rider både Zamina och Flashis! 
Tack Amanda för att jag får rida din vackra! :')

Jobbiga beslut i vardagen..?

Kategori:

Tankarna går på högspinn, usch hatar att tänka i förväg. Inget är bestämt än men ändå börjar man redan tänka osv..
Ska ju köpa en ny/en till häst efter julen, om ingen kanon häst dyker upp innan julen då såklart. Vi små kollar lite redan nu ! Men något som jag absolut inte vill, är att göra mig av med världens finaste häst. Kan inte ens tänka tanken.. jag är allt för egoistisk att låta någon annan få ta över henne. Nej hon är MIN och förhoppningsvis kommer alltid vara. Måste bara försöka få ekonomin att gå ihop satt vi kan ha två hästar. Dock kan vi ha två hästar, under förutsättningarna att vi har dom hemma. Men är ändå så praktiskt att ha hästen på stallet. Men ibland så säger hjärtat ifrån, och antar att jag får offra lite då. Skulle vara underbart att få ha kvar min vackra Zamina.

Tankartankartankar..

kom igen nu då!!

Kategori: Amandas inlägg

1. Till mina bloggkollegor, BÖJA BLOGGA! fan vad tråkiga ni är!!! svikare :( :( även fast vi träffas i stallet varje dag vill jag och många fler att ni bloggar om era liv, det är ju faktiskt därför man driver en blogg! Så kom igen nu, stötta mig och Flashisi bloggandet nu då. . 2. Till mina bloggläsare, KOMMENTERA MERA! Vad är det som fattas? Vad vill ni läsa om? Svårt att veta nu när jag driver bloggen mer eller mindre själv vad ni vill ha mer av :) sen är det kul att få uppskattning på de inlägg jag gör och det skulle vara kul att höra vad ni tycker! Statestiken håller sig bra, så att om man jämför med hur många som faktiskt läser bloggen varje dag är set tråkigt att ni inte kommenterar :( för övrigt, TACK FÖR ERAT STÖD att ni fortsätter läsa bloggen, det är för er jag håller den vid liv. Tusen tack KÄRA läsare :')

kan inte sluta skratta..

Kategori: Flash Point

..åt min nakenråtta!!!!!
fy fan hur han såg ut, stackars häst, hahah! :D
men nu är de sommar och han är vacker sååå! Ska aldrig mer raka bort hans vackra päls <3

nu är det pisk som gäller

Kategori: Ej hästrelaterat

Det här är min underhållning just nu:
PLUGGAAAA! Och minska min fina To Do List som jag och Vicki har gjort, och hon står med linjalen redo att piska mig om jag inte spenderar verenda lediga stund med att minska den. Jag har till torsdag på mig innan betygen sätts!!
Just nu är hon ute och går med hundarna så jag passar på att blogga lite fort då, sen är det hårt arbete som gäller resten av kvällen.
.
Dagens plugg är att göra grovjobbet på muntliga nationella och sedan plugga på provet vi har imorgon i ämnet arbetsmiljö och säkerhet med Anita, jippie!
.
Imorgon är det finslipning på muntliga för på onsdag ska det presenteras, samt ska jag göra ekologiuppgiften och en av två historiauppgifter. onsdag är det sista historiauppgiften och påbörja hästensutbildning och torsdag är det antikens grekland(svenska) och hästens utbildning.
FULLT UPP!
.
.
Louise är Flashens ryttarinna den här veckan, det blir kanonbra det :) Efter den här veckan ska nog grabben få flytta upp till Backa igen :)

"välkommen ombord!"

Kategori: Amandas inlägg

Nu är det bara att damma av mina willyskläder igen för JAG HAR FÅTT JOBB!!!!!!!! :D :D

ibland har jag fan flyt!

Kategori: Amandas inlägg

Nu är jag på väg till mora för andra vistelsen på willys idag! Fick ett santal att chefen där ville.träffa mig, så nu kanske jag har fått jobb?! Bara älskar mitt liv just nu :') Jag bloggar direkt efter mötet där, så får ni veta hir det gick!

i'll tell you stories

Kategori: Amandas inlägg

Fullproppad buss, så jag och Johanna, en klasskompis, får lov att stå på bussen, det är massa småbarn som ska till rättvik och en massa andra ungdomar också. (och en.unge sparkar mig i rumpan, jippie) Satt på jobbet och drack en kaffe innan bussen gick, fick lov att vänta i 45 minuter - seeegt.. saknar min flashis, lollo hade han igår så dom dressyrade i paddocken, det behövdes kan jag tro :) men idag blir det konditionsjobb på rakbanan, och imorgon kommer Li! :)

we have the future in front of our feets, my dear

Kategori: Flash Point

Vi gör framsteg!

Kategori:


gammal bild på mig och minisen!
Har verkligen haft fullt upp hela helgen, så har inte haft någon tid att blogga, tyvärr!
Igår var det en heldag i Säter, lokaltävling på 1m och 110. Hon hoppade helt så sjukt j'vla fint i första klassen!
Vi fick oss en dubbelnoll men strax utanför placering, lite surt.. men är så stolt och glad över oss två :)
I 110 fick vi två nedslag, men hon var trött efter att ha stått i transporten länge och solen låg på osv, så hon vart lite slarvig. Men efter att hon petat andra och tredje så skärpte hon till sig och hoppade jätte fint!
Och som sagt, har ju lovat er massa videos flera gånger, och jag vill ju ladda upp allt jag har på oss två.
Men youtube verkar inte vara lika pepp på att samarbeta med mig, så måste försöka klura ut vad jag kan göra för att få upp videon här på bloggen, annars får jag väl helt enkelt låna någons dator! :)

Justnu sitter jag på mammas jobb och ska snart till tandläkaren.. inte det roligaste men det får gå. Går ju ändå ganska fort!
Och ikväll är det hoppträning, känns som att det var ett tag sen jag hoppade på träning, haha två veckor sen eller något.. men det känns som om det vore en evighet!

Nej nu måste jag springa upp till tandläkaren och fixa allt lite fort, sen drar jag till skolan och dör!
kraaam

the final touch

Kategori: Amandas inlägg

Rätt skönt att jobba idag på.donken faktiskt, när det inte blir så ofta så hinner man nästan sakna det. Jaja, som sagt har jag och mor gjort en finslipning på CV och personligt brev idag, imorgon blir det upp tidigt för att åka upp till noret och söka jobb ;) nu ska jag sova så jag får vila mig i form, vi hörs imorgon läsare :) natti!

Mejlat på en sadel

Kategori:

Tjoho, nuså är det på G.
Måste ha ny sadel nuuuu!!

Denna Kieffer Arlene har jag mejlat på nu, får se vad den blir för svar :)






godnatt världen

Kategori: Amandas inlägg

Nu har jag äntligen kommit hem efter en hård natt på jobbet. Riktigt trött och sliten! Nu blir det att sova ett par timmar och sedan är det jobb imorgon igen. Efter jobbet imorgon ska jag och mamsen glo igenom mitt CV och personliga brev, nu blir det här att söka lite riktiga jobb eftersom jag tar studenten! :D Hoppas ni sover gott kära läsare, nu ska jag och teddy sova :) (såhär ljust är det ute nu :()

hoppträning 19/5

Kategori: Amandas inlägg

Hade hoppträning för Ina idag, trodde Flash skulle vara trött och loj efter igår men han hoppade på som vanligt, glatt och positiv! 5 av 5 toaster får grabben efter den här träningshelgen som var speciallagd för "ligan". Flash.är inte nå som helst tittig eller osäker på banhoppning, men även fast han är så grön så är han riktigt klok när han rider än ett hinder. Och han är även väldigt rädd om sig och river inte, vilken toppenkille! Nu är vi sjukt taggade för älvdalen som närmar sig med stormsteg! :D (Matilda Vestling är fotograf)

Terrängträning 18/5

Kategori: Amandas inlägg

Slänger ihop ett snabbt och slarvigt inlägg nu innan jag drar mig till bussen och Mora.
Tränade terräng igår, Flashen var jätteduktig. Han sög tag i hindrena direkt och var mycket bättre än sist.
Riktigt fälttävlanshäst, true story!
Matilda Vestling var vår duktiga fotograf, här är några resultat!
Fin va?!
Som ni ser så har jag betslat upp honom mer nu på terrängen vilket gav mig självsäkerhet att ladda på lite mer eftersom jag vet att jag får stopp på honom, och även Flashen fick med självsäkerhet med det bettet. Så det är pelhamstång som blir när det är terräng, jag ska bara skaffa en deltarem så jag slipper ha två tyglar :)

Film på mig och Rasmus ♥

Kategori: Rasmus

Johanna har lagt upp en film på mig och Rasmus, kika! Kommentera gärna :)



true love never dies

Kategori: Amandas inlägg

Åh, glädjetårar! Var till Rasmus igår, hälsade på i hans hem sen kollade när Johanna hade hoppträning. Som jag förstått det har Rasmus gjort under med hennes hoppskräcl, och hon har tränat honom jättebra. Dom är jättebra för varandra och tror aldrig att Rasmus kunde fått en.bättre matte! Fasiken vad glad jag är :') Fick sitta upp och rida favoritpojken också, det gick hur bra som helst, han är i fin form. Det kändes så skönt att sitta på den hästryggen där jag känner mig mest hemma. har aldrig älskat en.häst så mycket som kag älskar Rasmus(och ares), och mitt hjärta.mår så bra nu när jag vet hur bra Rasmus har det. Film och bilder kommer, dom finns på evves kamera så att så fort hon laddat in.dom på datorn ska ni få se :) Jag är i extas, jag är så glad för min älsklings skull!!!!

if only you saw what i can see

Kategori: Amandas inlägg

(mycket egobilder nu, men nu får stå ut. bättre det än.wtt kort på vägen?) Har haft stallet idag därför jag varit så off, släppt ut alla, mockat åt.ridskolehästarna och sedan ridit ut i skogen led matlida i en timme :) Mickis är supersnällt och släpper in alla ikväll åt mig, tack gumman! Sitter på 70bussen till falun just nu, evve och hennes.mor kommer och hämtar mig i falun, sen ska vi åka till RASMUS!!!!! ÅH vad jag har längtar efter honom! Evve också för den.delen! Underbara rasmuspojken <3 han ska ha hoppträning med matte Johanna nu som vi också ska kika på,.men först ska vi till stallet där han bor och hälsa på :) vi hörs ikväll bloggläsare!

Stuck in my daydream

Kategori:

Sitter justnu hemma hos Sanna och har precis ätit frukost, vilket satt extremt fint! Vaknade av att hela magen gjorde ont pga att jag var så hungrig.. haha!
Igår åkte jag upp till stallet runt 12 för Zammis skulle skos vid ett tiden, så planen var ju att trimma lite dressyr innan Löken (hovslagaren) kom. Men Zamina hade andra planer och bestämde sig för att vara en surig brunstig märr.. så hon slickade öroren bakåt och sprang runt i cirklar och vägrade bli hämtad i hagen.. men tillslut fungerade det och då hade jag 30 min på mig att fixa osv. Men hade ändå inte tänkt rida sålänge, utan bara känna lite på henne och göra henne lite mjuk.. men hann ungefär bara upp på hästen sen kom Löken.
Men snäll som han är lät han mig rida henne i lugn och ro utan att behöva stressa!
Medans minisen blev skodd så stod jag och kollade på lilla Amanda som skulle försöka sig på att värka flashen!
Såg inte så himla lätt ut ändå när det kom till den där vänsterhanden ;)
Today, ska till stallet runt fyra och rida, släppa in privathästarna sen fortsätter jag bort till Insjön för att sova hos Jennifer! :)
Litet sånt där uppdate informations inlägg som inte alltid är så jätte roliga att läsa, menmen! :)
Gammal bild på mig och Marias lilla ponny!

Do you wanna die happy?

Kategori:

Mycket på gång hela tiden. Sitter och äter lite mat hemma hos Jonas nu. Har gjort en uppgift i Religion idag efter stallet. I skolan så gjorde jag ett kemiprov och fick kompleteringsfrågor till förra provet, en sak gjord, nästa kommer och det är bara 8 dagar kvar till betygen sätts, Suck... Men  nu har jag 17 saker kvar att göra, bara att bita ihpo och stå ut sista biten, när allt är klar så är det bara chill kvar, bara festan kvar helt enkelt!

Fick höra idag att jag ska rida montékval på fredag också, första "loppet" sen Frankrike, ska bli riktigt roligt faktiskt! Ska rida Crown (Imperial, även kallad skrutten. :) Får se hur det går då, får inviga min tävlingsjacka i montén då också.
På fredag ska jag och Tequilan bort till skolan och kolla om det finns en sele och vagn som passar, får se om en liten barndomsdröm kan uppfyllas, men det märks. Skolan har ju bara selar och vagn för B-ponnyer eller stora hästar, så det märks om något passar eller om hon råkar vara en mellan storlek.

Körde Tequilan idag för första gången på någon månad, lika snäll som vanligt var hon :)





Inas hovslagarskola

Kategori: Amandas inlägg

När jag kom till stallet efter skolan stod Flashi på gången och höll på att bli skodd av Ina. Jag drog bort bakskorna sen frågade Ina om jag ville pröva verka honom(hon har tjatat ett tag nu att jag ska lära mig sko honom själv), så jag prövade faktiskt att verka lite och dra av lite med kniven för att jämna till, men fasiken vad svårt det var att avgöra hur mycket man skulle ta. både kul och läskigt på samma gång :D Ina fick göra resten för jag vågade inte ;) nu har jag i alla fall börjat min hemmaskolning till hovslagare så jag ska fortsätta mera vid nästa tillfälle!

i'm awake and i'm alive

Kategori: Amandas inlägg

Hoho, nu är jag i mora och ska träffa han som ska fixa min klänning, han är på väg och mamma åkte från jobbet hit nyss, vi är på mora tygstuga och ska välja lite tyg :) jag längtar nästan till balen nu :o

forever i'll live for you

Kategori: Amandas inlägg

Efter skoningen var det longering/tömkörning som stod på schemat. Han var riktigt riktigt duktig och tydlig faktiskt, lösgjord och mjuk. Han var stel i höger bak, men Li ska få vara på honom en vända så får vi se om det är.något där eller öl det bara är sedan skoningen :) annars skötte sig grabben sol saft riktigt fint, han börjar bli fin i kroppen nu :

It's just the way we do this

Kategori: Amandas inlägg

Bild från när jag rider in Stiernhööks Tuva
Idag ska jag ha prov på religionen, jippie!
Sedan ska jag lyssna på svenska nationella prov, som jag också skulle gjort idag men är inte klar med det så jag gör det nästa vecka istället :)
Måste försöka åka till Mora idag och försöka få min en bit av min klännings så jag och min kavaljer kan köpa en matchande slips/skjorta, vi ska åka till Falun på fredag och fixa det :)
Nu måste jag åka, vi hörs sen bloggläsare, ha en bra onsdag!
(ledig imorgon & fredag, fasiken vad skönt!!)

Något som är underbart!

Kategori:

Sitter just nu och försöker skriva på min musikanalys som ska vara inlämnad imorgon, - duktig tjej!
Började precis med den.. men det lär vara det lättaste av alla arbeten jag har kvar tills betygen sätts.
Tänkte nästan skriva lite om Ken ring och hans äkta budskap i låtar han gör osv, svensk rap alltså :)
Och eftersom att kens låtar berör mig så fruktansvärt mycket så är det han som får stå för arbetet nu!
Ska fortsätta med analysen nu, skriver om gårdagens träning i nästa inlägg. Vart så mycket igår så hann tyävrr inte! :(

Hos Tequila

Kategori:

Hihi, har ockuperat datorn på ridklubbens kontor. Mejlat Leksands Ridklubb om fälttävlansträning nästa tisdag. De har ju tävling vecka 24 och jag måste ha en ny underskrift i ryttarboken för att få tävla henne. Teamträningen har gått bra i helgen. Linda såg ingenting i ridningen som kunde tyda på att hon har varit med om transportolyckan, skönt att höra! Så i måndags anmälde jag mig till tävling i Svärdsjö den 27 maj. Där blir det 100 och 105 cm. Börjar redan tagga känner jag! Speciellt efter helgens träning som gick jätte bra, avlutade med en bana på ca 110 cm och Linda hade ingenting att klaga på sa hon, ingenting om sitsen, händerna flytet eller någonting. Hon tyckte att det så väldigt kontrollerat, skolat och fint ut, bra tempo och inte slarvigt på något sätt. Super kul och skönt att höra! Arbetena i skolan blir sakta men säkert färre och färre, Riktigt skönt! studenten närmar sig med stormsteg, 24 dagar kvar nu och bara 16 dagar kvar till balen. Hoppas på att jag kan fixa så att Tequila kan dra mig till balen i min rosa prinsessklänning med min stiliga kavaljer, låter som en fjantig barndomsdröm, och ja, det är det nog, haha! Nej, nu ska jag sätta fart och gå ut till Tequila så Ina får jobba i lugn och ro på kontoret. /Malin

they try to know you, but all they see is your skin

Kategori: Flash Point

jag älskar dig, oavsettvad. du är mitt allt <3 /din amanda

my legs are dangling on the edge

Kategori: Amandas inlägg

Seg morgon idag, fy sjutton! nu sitter jag här i skolan och jobbar med dom bästa på vårat företag :) på torsdag ska jag och evelina troligtvis hälsa på Rasmus, gissa om vi längtar?! :D :D

Fälttävlanshäst?

Kategori: Amandas inlägg

Idag på liganträningen hade Ina ett sistasekunden ryck så vi drog ut på terrängbanan och hoppade! Flash har nog aldrig gjort det förut, gissar jag på, då han var väldigt väldigt osäker, men med lite övertalning så hoppade han lätt över allt jag bad honom hoppa. Det blev kanske inte dom snyggaste sprången osv, men han kom över och han litade på mig vilket kändes vändigt viktigt! :) Ina och jag tyckte att jag till nästa gång skulle betsla upp honom då han vart lite okontrollerbar vid vissa situationer, haha! Han tycker det är så kul! :D (Rider på tredelat med eggformade ringar)
Jag är jättenöjd, grabben gjorde ett bra arbete.
Nästa säsong ska vi nog starta en fälttävlan, hoppas att RRK kan få ihop ett storhästlag! :D

You got that one thing

Kategori:

Världens bästa, åh vad jag älskar dig!

You light up my world like nobody else

Kategori:

Skoldagen är avklarad för idag, riktigt skönt. Dock bara två skoldagar kvar sen har vi långhelg, tummen upp för det!
Sitter justnu hemma hos Johanna utan Johanna med Linnea och inväntar mami som har handlat lite gottigott till mig :)
Klockan sju börjar träningen idag och vi ska ha markarbete. Väldigt nyttigt för både mig och Zamina. Dock är nog båda lite möra i kroppen efter tävlingen och träningen i helgen ;)

Uppdaterar mer om träningen när jag kommer hem!
Pusssss

so cute!

Kategori:


Hur sött är inte det här..?!

Träna träna träna

Kategori:

Haft en super bra helg!
Åkte till Jennifer i Fredags, umgicks med henne och sov kvar där.
Åkte hem till klockan ett så jag skulle hinna rida iväg till körhallen för teamträning.
Men Zamina ville inte som jag ville.. 
Hon stod mest på bakbenen och bockade och hade sig. Hon stressar upp sig själv när hon är ensam och glömmer att hon har en ryttare på ryggen. Men med tanke på att hon har Landlord-Nepal-Ladykiller xx i sig så säger det mycket. Då alla tre hästar har en väldigt stor personlighet och attityd samtidigt lite nerviga.
Så jag fick mig en härlig morgonpromenad till körhallen och både jag och Zamina var super trötta när vi kom fram.
Men trottsallt gick det bra och hon lyssnade mer och mer på mina hjälper osv. Det jag behöver träna på är verkligen att använda så lite hand som möjligt och jobba ihop hela hästen succesivt så hon inte blir sjuhundratrettio meter lång!
Och det jag måste få henne till är att bli lite mer "rädd" om sig, för justnu kan hon slå i bommarna hur som helst och inte bry sig.. Lite nonchalant ;)

Här har ni iallafall en skiss på Lördagens markarbete - 
Vi började med att trava med vanlig arbetstrav över bompartierna på långsidan, tränade mycket på att hitta rythm i traven osv. Efter några gånger längde Linda ena bompartiet satt vi fick lov att rida större steg, alltså först korta sen länga osv. Efter ett antal x gånger så la hon upp ett litet skutt, (det som är i parantesen på skissen).
Först skulle vi trava över bommarna sen fatta galopp, och sen tvärtom. Väldigt bra träning för mig för att lära mig att inverka från sätet och inte armarna.
Sen la hon ihop allt i en bana, vilket gick hyfsat bra! Men det känns att det verkligen är sånt här vi behöver träna på väldigt mycket. För när allt det där sitter, ska det inte vara vara några större problem inne på banan.

Sen idag så hoppade vi bana på utebanan. Gick faktiskt över förväntingarna med tanke på att det varit lite hackigt nu på slutet. Men fick en liten aha upplevelse när jag insåg vad jag gjorde för fel när hon stannade. Jag är nämligen expert på att överge henne när jag inte riktigt känner distansen fram till hindret, vilket är helt fel. Men jag fick känna hur det var när man kom till ridning, och jag fick känna hur det var när jag bara "åkte"! :)
Blev väldigt mycket text nu, men försökte sammanfatta allt så kort som möjligt ;)
Bild som Susanne la upp från dagens träning!

Bild som matilda tog


Det har hänt lite mer också faktiskt

Kategori:

Tequilan har fått nya dojjor, Ina skodde och upptäckte att hon har haft en hovböld också.
Hon hade lite kolikkänningar i Torsdags när Ina släckte vid 22 tiden, jag åkte ner vid 00 tiden och då var det helt lugnt. Gaskolik?


NEJ, jag är desasutom inte gravid för er som har sett "min" facebookstatus. (Fast egentligen var det en facerape av min käre Jonas som hade mycket roligt när jag sov. )

Teamträningen idag har gått bra, hon kändes fin! Middagen var trevlig som vanligt :)
Inatt får hon stå med sopsäck och linement igen :)


Teamträning förra året.

skön musik

Kategori: Ej hästrelaterat

för att bryta hästämnet så slänger jag in två sköna låtar som fallit in på mig idag, aldrig hört förut.
awsomeness




Den här sista är så otroligt fin, lyssna på texten.
just love it

Back to old school?

Kategori: Amandas inlägg

Mor & Micke är i Haparanda och grejar i morfars stuga. Städar och rensar osv. Micke mmsade denna bild till mig, dom ska ta med den hem så får jag läsa och se vad det är för något, intressant! Dom kommer hem på söndag, då jeklar ;)

 

På tal om hovvård osv så ska Flashi äntligen skos till veckan som kommer, nya skor köptes idag. NICE!

 

this is the result

Kategori: Ej hästrelaterat

Såhär snygg blev nya baren! Förstå vad roligt det blir när Dan ska utbilda mig till bartender, jag längtar så jag spricker! :D



 

nu är vi anmälda till porfyrspelen!

Kategori: Amanda tävlar

Våran första lokala tävling! hihi!! :D
Vilka ska dit med sina hästar och tävla? Kommentera så att jag får veta! Det är kul med kändisar på tävling :)

 

struggle for air

Kategori: Amandas inlägg

Har suttit inne hela dagen så har antagligen mer ont i huvudet än.jag borde, det bara spänner :( just nu sitter jag och Shrek på altanen och lyssnar på regnhelvetet. Fast de är bra att vara sjuk såna här dagar , då kan man sitta inne utan dåligt samvete :) Haha, han ser lite missnöjd ut lilla katten ;)

nerdrogad?

Kategori: Amandas inlägg

ja, så ser jag ut just nu. som en nerdrogad jag vetintevad. jag sitter hemma och är helt supersjuk, hostar å nyser. vet inte hur många liter snor jag har nyst ut bara på förmiddagen, och typ hela dagen är kvar :( saga och vicki sticker till storaväsby/årsta/runsten idag runt 16- (saga och micos ska tävla fälttävlan!(matilda och ubbe ska också med och tävla, sen matildas mor ullis) det blir bara jag och grabbarna hemma ikväll, segt och tomt! :(

dressyrträning 10/5

Kategori: Amandas inlägg

Igår tränade vi som sagt dressyr för Ina, han kändes verkligen jättefin.
Till och med Ina blev förvånad över att han blivit så duktig, så det var kul att höra! Jag försöker ju verkligen trimma honom varje dag, ibland går det bättre än andra dagar, men i det långa loppet syns det garanterat stora fina förändringar.
Vi jobbade lite skänkelvikningar i trav och öppna & sluta i galopp, och det gick jättebra. Vi jobbade även med att rakrikta dom på medellinjen. (rida in vid A, göra volt till höger, halt vid passande ställe och sen volt till vänster, sen ut vid C) Det var liksom uppvärmningsövningen och halterna och rakriktningen kändes mycket bättre mot slutet, så hela träningen kändes väldigt bra efter det lösgörande arbetet som tvingade dom att vara lyhörda.

Han är så bra min lilla fisunge, jag är så glad över att jag har köpt den här hästen - bättre kunde jag aldrig ha hittat!



nöjd hest efter bra dressyrträning!

Det har hänt en massor...

Kategori:

Datorn verkar fungera, för stunden i alla fall.
Det har hänt en hel del sedan jag uppdaterade er ordentligt sist, så ni kan ju få en snabbgenomgång.
Linda Heed-träningen gick bra, håller på att lägga över lite filmer från kameran på datorn nu.
Heronimus fick bra kritik av domare och veterinär. Han behöver bara växa i sig lite mer, för han hade en bra kostym.
Lyckades få G på det där j****la projektarbetet i alla fall.
Jag har haft ställtjänst på ridklubben och firat min bror som fyllt år.
Det har varit klubbtävling på skolan, Jag och Tequilan hade jättekul på en 90 bana.
Lyckats med bedriften MVG i estetiskverksamhet - dans.
Faxat biljetter till studentbalen, Mickis fixar mitt hår och smink. Balklänning ska provas i morgon, fredag.
Tävlat Gymnasie DM i Vansbro, kom 2:a både individuellt och med laget. Debuterade 105 med godkänt resultat.
Hamnade lite i diket på vägen hem med häst och släp, släpet låg på sidan, men hästen stod upp. Allting gick förvånansvärt bra, tack och lov för det.
Veterinärbesök och en kur med antiinflammatoriskt.
Strök från tävling i Mora 95 och 105.
Behandling av Li i måndags.
Dressyrträning idag.
Förutom balklänningsprovningen i morgon så är det 13 dagar kvar till betygen sätts och 18 uppgifter kvar tror jag. Och så är det team träning i helgen.
Ni får säga till vilka saker ni vill ha mer information och bilder/filmer om/från. Men nu håller datorn på att lägga ner igen, så ni får kommerntera lite så kanske jag kan fixa upp någonting åt er!
Inte får jag upp någon bild heller, inte ens namnbilden.... Så nu ger jag upp igen...

en vän som finns i vått & torrt

Kategori: Ej hästrelaterat

Evelina Holmgren,
vi har gått igenom en del. Men våran vänskap har alltid funnits där, oavsett allt!
Jag tycker så mycket om dig, min underbara underbara vän 



/din amanda


Längtar till jobbet på lördag!!

Kategori: Ej hästrelaterat

Längtar som fasiken tills på lördag, ska bli så kul att se hur jobbet ser ut efter dom byggt om baren och dansgolvet! Åh vad kul det ska bli att jobba!! :D
Har varit ledig två lördagnätter i rad nu och jag känner verkligen abstinens och saknad, jag tycker verkligen om mitt jobb och mina kollegor 
Ljungbergs Sportbar

my bed is screaming my name

Kategori: Ej hästrelaterat

Det vart så att jag satt uppe lite längre inatt för att en barndomsvän skrev på chatten och var väldigt ledsen över en hemsk sak som hänt hennes lillasyster.
Vissa människor ska inte få leva på den här planeten, så enkelt är det bara. Fy fan för orättvisa :(
Hoppas hon blir bättre snart iallafall, jag sänder all kärlek och alla tankar jag har till min underbara barndomsvänsfamilj Maluenda. Jag älskar er allihopa 

Nu behöver jag sova, ska upp imorgon och köpa skor på BECA för Flashi ska skos vilken dag som helst här, det blir skönt. Efter BECA är det skolan och foderföreläsning, spännande & lärorikt!
Får se hur det går att sova efter den här nyheten, men jag vet att M är hemma med sin mamma, pappa och systrar så hon är säker nu. älskade m, fan..

God natt kära läsare, vi hörs imorgon!


min älskade barndomsvän llawen maluenda,
i miss you


Team Dalarnas trötta tre

Kategori:


Vi älskar er, våra bästa vänner

You're my dream man

Kategori: Amandas inlägg

Rakbanan idag, värmde två varv åt varsitt håll på lilla travbanan, sen red jag fyra långa intervaller i snabb och ökad galopp i två och kort och smlad galopp med syfte på att få upp huvudet och nacken på honom dom sista två.  Travade av honom i skogen och han kändes riktigt fin och nöjd. Grabben fick sig en välförtjänt dusch och fick stå och mysa i stallgången medans jag mockade och greja.
Imorgon är det dressyrträning, ska bli kul att se hur han känns! :D

Försöka sova? - jo tjena!

Kategori:

La mig för snart en timme sen och tänkte sova hyfsat tidigt idag för att orka gå upp klockan 5 imorgon bitti.. Men den planen dog ut ganska fort!
Ligger fortfarande hel vaken i sängen och tänker på morgonen dagen. Är faktiskt taggad, men klart det finns nervositet här nu. Min första regionala , och min första 120!
Wish me luck nu fina läsare!
Godnatt!

specialedition alá malin hammarskjöld

Kategori:

Sopsäckar och linement på ryggen & ruman uinder sopsäcken, ca två tre nätter i veckan - för att öka blodcirkulationen. Li Johansson var ju på Tequila i förregår och då hade hon sagt att T behövde det :)
Och förresten, Malin lever, Tequila & Olle också. Skulle hälsa från Malin att hon ville blogga men hon har inte tid eller dator just nu heller :/

Till er som inte har kvar Sherdil-filmen!

Kategori: Vi tipsar!

- Det finns näst intill bara ett sätt att se filmen sherdil på nu för tiden om du inte har filmen kvar på VHS.
För tyvärr så finns den inte att ladda ner någonstans (vad jag vet iallafall..) & det suger ju ganska mycket då det är
en bra svensk hästfilm som de flesta verkligen älskade när man var mindre och filmen släpptes.
Jag gillar fortfarande filmen och tröttnar aldrig på den!
Men för er som vill ta er tid och se den, VARSEGODA! :D

Omvandla nervositet till taggning!

Kategori:

Nu är det inte ens ett dygn kvar till Dalahoppet, vet inte om jag är nervös eller inte.. men det lär väl komma som en överraskning imorgon ;)
Är ändå ganska taggad, och jag vet ju om att om det verkligen inte fungerar på 110 eller framhoppningen på 120 så är det bara att avstå, vilket är en otroligt betryggande känsla.. haha!
Zamina behöver ju som sagt bli mer stärkt på den "nya" höjden så jag är ganska medveten om att det kommer flyga bommar lite hit och dit., men det är inte rosetterna på väggen som visar om man är en duktig ryttare eller inte. Man måste ju börja någonstans, så det är ingenting att skämmas över om det går rent ut sagt åt h*vete! :)
without you, i nothing!

worthless schoolday

Kategori: Amandas inlägg

Sitter i skolan heeelt i onödan, hade lika gärna kunna vart hemma och typ sovit men presterat lika mkt. Klassen skulle ju ha prov idag i religion, och eftersom jag var sjuk förra veckan fick jag inte veta det förrens i måndags, och då hade jag inte underlag till att plugga till den här provet. Fy så tråkigt! Samma sak kommer det bli på svenskan idag, som ska göra muntliga nationella och jag fick uppgiftspappret igår eftermiddag typ. Är dessutom sjuk så sitter bara och hostar. fan, vill bara hem. (bild från igår)

Bildbomb från Lottaträningen!

Kategori: Amandas inlägg

FOTOGRAF JESSICA HOLMSTRÖM
Så vad tycker ni? Visst är han fin?! :D
Jag kommer defenitivt träna för Lotta igen, hon är en superbra tärnare som dessutom inte kostar mycket!

you lift me up, so high

Kategori: Amandas inlägg

Idag fic grabben sig en välförtjänt vilodag, imorgon blir det rakbanan och konditionsjobb, sen på torsdag är det dressyrträning för Ina. På lördag ska vi träna för Mariah igen, can't wait! :D

yesterday, there was no problems

Kategori:

Tidsfördriv

Kategori:

Eftersom att jag är hemma och är sjuk så kan jag lika gärna göra ett litet tidsfördriv.. ;)

Fem saker som ni förmodligen inte vet om mig:

• Är väldigt mörkrädd, kan knappt sova med taklampan släckt..
• Har en storebror som bor på Gotland!
• Har aldrig i hela mitt liv tävlat ponny, började direkt på storhäst.
• Äter knappt kött, var veggo i 2 år, sen saknade jag kebabtallriken ;)
• Min bror är gift med en super duktig dressyrryttare, Cecilia Jareholm!

Och påtal om Cissi, så kan jag dela med mig av två filmer där hon tävlar St:George och intermediare 1B :)

SkryT

Kategori: Ej hästrelaterat

Dessa snyggingar klickas hem om bara några timmar när mamma kommer hem från jobbet! - lycklig brud!

komsi komsi.. & det bästa är att de skickas inom 48 timmar!
Längtar redan! ;)

Kärlek till er mina fina vänner!

Kategori:

Har suttit och tänkt lite nu på morgonen, och vad vore jag utan alla fina tjejer på rättviks ridklubb?
jag hade nog aldrig varit där jag är idag utan eran stöttning och era pushar. Ni får mig att göra saker som mina nerver aldrig skulle palla.

När jag köpte Zamina och började träna seriöst och tävla så tog ni emot mig med öppna armar.
Ni är jämt glada och positiva. Pratar jämt på och frågar jämt hur det gått på tävlingar osv :')
Detta betyder väldigt mycket för mig. Med tanke på vad jag gått igenom tidigare i livet i min uppväxt osv, så är jag inte särskilt van vid att folk bryr sig över huvudtaget. Men ni har deffinitivt bevisat motsatsen. Ni har verkligen ett hjärta av guld. Ni ska verkligen ta åt er av varje positivt ord som ni får höra om dagarna, det förtjänar ni!

& Pernilla,Janice och Malin, det är så fruktansvärt roligt att tävla när ni är på plats. Vi pushar varandra och blir alltid glada för varandra skull!



Sen måste jag dubbeltacka Malin och Amanda, mina fina bloggvänner!
Ni sprider verkligen eran glädje och man blir jämt glad över att vara i eran närhet.
Ångrar inte en sekund att jag flytta ner Zamina till klubben, för där har jag ju er!
När minisen stod hemma så red jag jämt ut ensam. Borstade jämt ensam och gjorde allt själv om inte Mamma eller Sanna var där.
Var ganska forever alone här hemma, vilket inte alltid var så roligt.
Nu är jag i stallet varje dag, jag rider mer än vad jag gjorde förut och man är nästan aldrig ensam i stallet, vilket är en underbar känsla.
Vad skulle jag gjort utan er? tanken är skrämmande.. Ni är bäst!


Stockholm - sjuk - dalahoppet..

Kategori:

Gutenmorgen!
Sitter med en kopp varm oboy och snyftar. Tycker nästan synd om mig själv.. har varit sjukt exakt hela 2012, ibland har jag mått lite bättre, ibland sämre. Men nu när det verkade vara på bättringsvägen, så blir jag sämre igen..
Vaknade med feber och hostade hela natten, någon som har lust att byta med mig? :)

Menmen, det är bara att bita ihop!
Igår var jag och min klass i Stockholm på studiebesök. Vi besökte en moské, riksdagen och åkte på en båtseetsing.
Själva besöken var väl sådär, men vi fick 4 timmars fritid och då hade vi iallafall kul!

Matilda fick ta Zamina på min dressyrklektion igår och det hade tydligen gått bra, vilket alltid är super roligt att höra!
Men idag ska jag rida min vackra. Ska testa hoppa lite doglegs på 120 för att bli lite mer bekvämare och säkrare inför Torsdagens debut på 120.

Nu ska jag försöka fixa en liten sak med bloggen, vilket kommer bli en stor överraskning när det väl är färdigt! ;)
kram!

"Evolutionsekologi & Etologi"

Kategori: Ej hästrelaterat

Sitter i skolan heelt själv i klassrummet och pluggar det som rubriken säger, buhu! Tur att jag hade min dator kvar här sedan nationella provet så jag kunde sätta igång med det här, går jag hem blir det inget gjort - as usual by mandy.
Det här är första gången jag bloggar från en dator sen torsdag eller fredags, jag har blivit en riktig mobilbloggare!
Jaja, här är dagens dissbild.
Ett riktigt k-bry inlägg det här, men jaja - alltid något ;)

studenten närmar sig med stormsteg

Kategori: Amandas inlägg

14 skoldagar kvar, 18 dagar totalt innan betygen sätts! Fy fan, paniken slår inom en, vill inte! Har alldeles för mycket skolarbete kvar för det. Hur ska jag hinna? Jag kan ju inte "ställa av" Flash heller eftersom vi ska tävla snart. Skulle vilja ha fler timmar på dygnet helt enkelt. Just nu sitter jag och Bella i skolan och väntar på Sjökvist och Evve, vi ska skriva studentsången vår klass ska sjunga på utspringet ;)

in the name of love

Kategori: Amandas inlägg

. . . Min fina gubbe efter dagens ridtur. Tog först en sväng i sväng och sedan jobbade honom runt skänklarna och fick honom lösgjord och mjuk. Han.kändes jättefin faktiskt, och var riktigt lösgjord och villig att jobba idag. Fina häst! <3

rättviks vårmarknad

Kategori: Amandas inlägg

Var ner på rättviks marknad med saga och julia, jag köpte 16 strumpor för 100 kr och såklart torkat renkött, muuums! Saga och Jullan åkte karusell, haha! Bilden därifrån;

you are better then drugs

Kategori: Amandas inlägg

mina flickor, vart har ni tagit vägen på bloggen? :( Ska vi rida idag om.ni ser de här innan?! MISS YOU <3

i've been everywhere

Kategori: Amandas inlägg

Var upp och hade stallet med Elin Eriksson idag, släppte ut hästar och gav dom mat å vatten i hagarna sen mocka hela stallet och fixa kvällsmaten. Jag ska dit igen vid 14-15 och ge dom lunch och motionera Flashis. Sen ska vi släppa in dom vid 20-tiden :) dagens bild får bli Gerry och Pelle som.delar vattentunna, sweet!

it's my dessision

Kategori: Amandas inlägg

Har fått lite kommentarer om att jag har.börjat hoppa Flash för tidigt osv. Jag säger bara till mitt såkallade försvar att det är mitt beslut. Jag känner min häst bättre än någon svartsjuk anonym människa, jag skulle aldrig hoppa.honom om han inte var redo för det. Jag hoppar dessutom absolut inga höjder med honom, utan det är bara grundläggande och väldigt basic. Och om min.tränare inte heller såg att han var redo skulle hon inte låta honom hoppa, hon är erfaren och hon säger vad hon tycker. Så kära anonyma människor, håll era åsikter för er själva. Även om dom är i hjälpande avsikt så är.dom.onödiga, jag vet riskerna och jag vet vad jag gör.

where have you've been all my life

Kategori: Amandas inlägg

Tjena, tjena, tjena! Det var ett superfint dop, lilla mackan är så duktig!! Nu är vi äntligen på väg hem, ska bli såå skönt! Jag är så sjukt trött och har jobbig huvudvärk. Är framme i rättvik igen vid tolv inatt, sen imorgon har jag stallet :) Det får bli jag och min kära storasyster som står för stekbilden idag ;)

ohh älskade sommarpäls ♥♥♥♥♥

Kategori: Ej hästrelaterat

 

Blir skillnad för varje dag, SÅ otroligt jädra skönt att han äntligen får tillbaka sommarpälsen,
ska aldrig mer raka honom, hihi :)

 

Tack Victoria

Kategori: Amandas inlägg

Måste bara skicka dig ett sjukt stort tack även här för att du gör mitt jobb idag.
Mockar hela stallet åt mig, tack bästa älskade du. Du är underbar! ♥

 

Markus Stig Mikael Pesu

Kategori: Ej hästrelaterat

Sitter hemma i Backa och har precis käkat favorittacos, nu väntar jag på min fina familj - vi ska åka till Stockholm över natten och dag imorgon.
För imorgon är det ingen mindre än min vackra och underbart söta kusin Markus som ska döpas.




Markus och mamma Iwona, mästerfortografen pappa Micke är fotograf :)

Skruttunge är bara förnamnet!!

Sååå, vi hörs på söndag, om jag inte bloggar från mobilen imorgon, kanske blir en liveupdate från dopet?! ;)
Håll utkik!

Oh baby, you're the one

Kategori: Amandas inlägg

Red dressyr idag i ridhuset då vädret var SKIT!
Hade på gramantygel för första gången, och jag hade den endast som ett stöd när han drar upp huvudet i galoppen(som han gör ibland när han tycker det är jobbigt), värmde upp helt utan den och OJ vad fin han börjar bli.  Det är så kul när framstegen syns så tydligt och så fort!
Tränade på galopp, korta och länga steget, öka och minska volten samt galoppen. Tränade också på öppna och sluta längs långsidorna och sen skänkelvikning längs medelinjen från A-C, jättefin var han! Fick även träna lite förvänd galopp, och red igenom några delar från LB:1an - får se om vi kanske tar oss ut på en dressyrtävling i sommar också! Hihi, vi får se ;)
Är väldigt nöjd med Flashi idag, min duktiga skitunge :)

 

Hoppträning 4/4

Kategori: Amandas inlägg

Hade hoppträning igår, tänkte lägga upp film sen efter helgen om jag hinenr fixa ihop en. VILL NI SE?!
Här får ni iaf en bild från en av filmerna, hihi min häst har så bra hoppteknik :')
Han var superfin mot slutet och fin en riktigt bra känsla i galoppen och bara njöt för att han gick ordentligt på bakdelen. Duktiga älsklingspojken!

 

fölis!

Kategori:

Va upp med min lärare Katta och några klasskompisar till Katta där en av märrarna i lösdriften hade fått en liten fölflicka som inte ville äta. Eller hon hittade inte spenorna, men hon var hungrig. Nu däremot har hon fått i sig mjölken, så det är bra nu :)

På bilden 4 h gammal!

 

Söt va?! :D

 

Dansa - Pausa

Kategori: Ej hästrelaterat

Detta har jag hållt på med medans jag tyvärr var ganska off här på våran härliga blogg!
Härliga dagar i Sälen, tack alla som gjorde långhelgen klockren! :)

skrytbyxorna have arrived

Kategori: Shopping

Sjukt sköna och sjukt snygga! I love them

High on life

Kategori:

Världens bästa häst!
Ibland kan hon ju iallafall se liite sur ut.. ;)


Hoppsadel Kieffer 17,5 extra vid

Kategori:

Söker en (helst svart) hoppsadel med märket kieffer då Zamina faktiskt fått lite mer muskler och hennes nurvarande börjar bli lite trång, och att hitta sadlar är väl inte det lättaste så det gäller att vara ute i tid!
17,5 extra vid bör det vara. Någon som har en sån hemma eller någon som vet någon som vill sälja sin?
Skriv ett PM på facebook (Louise Jareholm) eller kommentera inlägget! :)

We're doing this to you

Kategori: Ej hästrelaterat

Härlig statestiksökning igår, hoppas det håller i sig bara! Skrev på facebook igår till mina blogggkamrater att jag var lite ledsen på dom, och då blev det fart i dom! KOM IGEN NII TVÅ NI OCKSÅ!
och förresten, följ mig på instagram - började med det igår! @amandavikner





nattinatti

Kategori: Amandas inlägg

Var och satte på Flash hans nattäcke vid niotiden, han är fortfarande väldigt förvånad över att jag åker och ibte tar med mig honom för att han ska få.sova inne. Undra om han är van att vara ute på natten? Visst är Flashi och hans fina lilla flickvän fina? :) Nä, nu ska jag borsta gaddarna och håret sen sova i mitt nystädade rum(tacksagis!) och nybäddade säng och lyssna på delfiner - underbart!! Sov gott kära läsare :)

Niohundranittionio saker...

Kategori: Ej hästrelaterat

(Hallelulja, datorn fungerar fortfarande)
Skrev just en lista på allt jag har kvar att göra innan betygen sätts den 25 maj. 23 dagar innan betygen ska sättas! Blev 21 st uppsatser eller prov, ska parata med några lärare också, vet att det kommer bli någon mer innan jag har slutsumman av hur många saker det är. Kan helt ärligt säga att jag mycket hellre hade suttit på US-möte med fika och riktigt trevligt folk, än ensam och hungrig i lägenheten med en massa papper, böcker och datorn i knäet och radion som enda sällskap... Suck!
Men snart är det faktiskt slut, 37 dagar kvar till studenten, 24 skoldagar. Tusan vad fort det har gått...

Uppdateringen är värdelös, jag vet!

Kategori:

Datorn lägger fortfarande ner hela tiden. Igår när jag höll på med den muntliga presentationen för projektarbetet (som jag hade idag) så fick jag inte igång den ordentligt förens nu, ca 18 timmar senare. Mycket effektivt sätt att göra saker på... Nu fungerar han för tillfället i alla fall, men då brukar han fungera två halvtimmar (med en liten paus emellan) innan han lägger av igen i några dagar.. Men hoppet lever, det märks ju hur länge han fungerar den här gången! :)
Jag gjorde min muntliga presentation idag i alla fall, en sak mindre på den (känns det som) 7 km långa, "att göra listan" i alla fall.. Det har hänt en hel del sedan jag skrev sist kan jag lova, mer om det kommer (förhoppningsvis) i ett senare inlägg. Men nu vet ni att jag lever i alla fall och att jag faktiskt vill blogga, verkligen! Men för tillfället går det inte så bra p.g.a tekniska problem...

Anmälningar

Kategori:


Levande begravd

Kategori:

Förlåt var urkass uppdatering från mitt håll, men har tyvärr inte varit hemma mer än 30 min sen i Torsdags och då duschade jag bara sen stack jag igen..
Har haft en helt klockren långhelg med Jennifer och massa annat roligt folk. Var längesen jag hade såhär kul faktiskt, mycket skratt och mycket lyxigt! ibland får man ju faktiskt unna sig med lite lyx :')

Zamina och jag ska ställa upp i våran första 120 tävling om ca en vecka.. är skapligt nervös!
Men får försöka vända nervositeten till taggning som Malin är så duktig på att göra ;)
Så det blir Dalahoppet 110 & 120. Hård konkurrans är det, men jag försöker hela tiden intala mig själv att det inte är någon annan än mig själv jag tävlar mot. Vill man bli någonting så måste man ju börja någonstans och bara nöta på.
Som min fina ridlärare sa:
- Ju mer språng du har i kroppen, ju större chans är det att man kommer någon vart!

Till helgen blir det en till sån här "fullt upp helg". På fredag ska jag till Sanna och kolla på hennes konsert med kören, efter det åker vi hem hos mig och myser.

summer heating

Kategori: Amandas inlägg



 




Åh, jag blir så lycklig av denna värme!
Jag och Flash var ut på en barckatur i skogen för en stund sen och myste lite, superhärligt! :)
Trodde han skulle kännas lite trött efter omständigheterna men nejdå, han var så pigg och glad han!



Tävlingstermin 2012

Kategori: Amandas inlägg

Jag har fått lite frågor om Flash ska tävlas i år, och vi SKA tävla den 3 juni i Älvdalen på Porfyrspelen 70 & 80 cm, sen är jag sjukt sugen på Moras kvällstävling 13 juli och bara ta Clear Rounden på 90 cm och sen samma igen på Springkällans den 8 augusti.
Vi får se, men det är i alla fall dom jag har tänkt att planera in :)


Jag och bästa Rasmus förra året i Älvdalen.





Flash i Backa (bildbomd)

Kategori: Flash Point

Flyttade upp Flash igår från klubben till Backa, tanken var att han skulle upp över dagen men det blev lite ändrade planer under dagens gång. Flash har nu haft sin första uteövernattning! (Han lever än!)

Just nu ser inte Flash så värst fin ut då Cosmic jagade honom och Mico sparkade på honom så han har lite sår här och var, mest i ansiktet :( Stackars Flash.. Inatt fick han sova med Dunet i en annan hage för grabbarna kom aldrig överrens med honom, men det kommer med tiden!


























Det var ihopsläppet med Mico och Dunet, som ni ser så skyddar Mico Dunet, så det är därför han springer runt och sparkar mot Flashen..


Såhär såg Flash ut efter ihopsläppet med Cosmic.. :(




(ansiktet, bogen, benen, magen, rumpan..)


Sen till kvällen fick han mysa med lilla Dun, och gissa om dom var nå kära?!
Käkade ur samma hö-hög, drack vatten ur samma hink, Flash delade till och med med sig av sin havre(!!). Flash har totalt dissat Navigator för lilla Dunis! Good work my dear.


 

sorry for letting you down

Kategori: Ej hästrelaterat

Förlåt för min absolut jättekassa uppdatering av bloggen, men ja ni vet hur det är att ha mycket göra.
Nu är jag i alla fall tillbaka, dock har blivit förkyld så det känns skitbittert. Är därför hemma från skolan idag så jag kan vila upp mig.