TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

Träning för Kristian von Krusenstierna

Kategori:

Idag är det träning och middag med Team Hästliv. Dressyrträning för Kristian von Krusenstierna står på schemat idag. Men efterföljande middag och föreläsning! 20.00 på Stiftsgården för er som vill komma och lyssna. Kostar 50 kr!



Haloweenhoppet 2011

Kategori:

Fick ju en rejäl sovmorgon för att vara tävlingsdag. Drog mig upp vid en halv 11, åkte ner och kollade in banan innan jag packade ihop det sista och hämtade Tequilan i hagen. Inte hade hon rullat sig heller duktig häst! Har nog inte gått upp så här sent på hela tävlingsåret, haha. Tequila är nöjd när hon får gå ut i hagen innan också. Tog ju bilen till tävlingarna, hade lastat Tequila och satt mig i bilen 11.52, 11.57 så hade jag parkerat borta vid körhuset. Jag gillar hemma tävlingar! ;)

Första klassen var 90 cm, vi fick ett pet bara för att jag joxade med henne för mycket vid ett hinder som jätte många rev. I övrigt hade jag ganska bra känsla, men jag vill hålla lite högre tempo än som går/behövs, så jag hittade inte det dära flytet. Men helt okej nöjd trots allt! :)




I Andra klassen, 100 cm, så hade jag jätte bra känsla faktiskt, det kändes ganska lätt och flöt på bra. Dock fick vi två skit pet, som jag själv inte riktigt har förstått varför dom blev. Någon som kan hjälpa mig med den analysdelen?



Jag är i alla fall nöjd med dagens (lördagens) tävling, ponnyn skötte sig bra, vi hade roligt och vi hade en bra känsla!

friday night

Kategori:

Fullt upp hela helgen, Nu kommer lite uppdatering!

Fredagens motion av hästen var barbacka tur i mörkret i skogen som vanligt. Pigg, glad och lite luftsprång! Sen blev hon duschad och flätad innan hon fick komma in i boxen och äta lite mat. Stod och putsade grejerna ett bra tag medans jag stod och funderade lite i min egen värld. Stallet är ju den bästa terapin eller hur?

När jag kom hem igen så åt jag en matlåda innan jag åkte ner på Rättvik med bilen. Det slutade med att vi blev chaffuörer åt några typer i en Saab, men med batteri torsk så la bilen av i nittsjökorsningen klockan 3 på natten. Lite små underhållande äventyr så där, haha.


Grejerna putsade och klara inför en fälttävlan i sommras

at work

Kategori: Ej hästrelaterat

just nu när ni läser det här så är jag på jobbet och sliter,
det förra inlägget också för den delen.
tacka vetja tidsinställt.

tänkte gå och lägga mig nu snart, har fastnat här vid datorn - för ovanlighetens skull..
ska upp klockan 6 imorgon bitti(nu är klockan 01.27) - bussen går 06.45 till rättvik. fan vad jag ska plugga körkort.

bjuder på en gammal bild med jobbkläderna on;

gues it? ;)

Btw, så ligger Mindie här bredvid mig i soffan och sover - hon drömmer som en tok, tror hon är ute och springer för benen snurrar och hon viftar på svansen, haha sötnosan!!



i'll spend you a million dollars

Kategori: Amandas inlägg

jag har haft turen att få träffa en underbar pojke.
en som får mig ett äkta leende på läpparna,
när det jobbiga svider inom mig.
en som inte sviker mig,
eller gör mig ledsen.
en som står där och ger mig en stöttande blick,
när jag behöver en liten knuff.


jag har haft turen att få träffa en underbar pojke,
en lekfull kamrat som alltid vill mig väl,
och som jag med handen på hjärtat säger
- du har vunnit mitt hjärta.



Min vackra flampunkt ♥


på bussen till mora för några timmars jobb

Kategori: Amandas inlägg

We're starting to get a feeling

Kategori: Amandas inlägg

Första gången jag red honom visste jag inte vad jag gett mig in på, idag gav jag mig ut i skogen i mörkret och tog en sväng med lite klätterbackar och massa stubbar så lilla snubbelkalle får lyfta benen och lära sig vart han sätter tassarna, sen vart de springkällevägen hem.
Galopperade en liten bit i arbetstempo och jobbade honom inte alls utan ville bara få upp huvudet på honom och att trampar på med bakbenen eftersom han är så framtung.
Äntligen börjar vi bli lite samspelta och jag får en helt okej känsla, men det är mycket mycket kvar att jobba på!



min vackra guldklimp

Duktiga Rättviksryttare!

Kategori: Nyheter

Det har gått bra för hemmaekipagen idag, här är finfina bilder på Pernilla & Janice som placerade sig :)








saying hey to a great friend

Kategori: Amandas inlägg

Idag efter tävlingarna så sprang jag på min kära R vid hagarna.
Åh vad jag saknar min bästaste vackra vän!



Maria Nordin & Magi

Kategori: Amandas inlägg

Min tränare i NH och hennes 1,5åriga korsingshingst, dom är fantastiska!!!

Detta är inspiration!





klickat hem en dressyrsadel

Kategori: Shopping

Eftersom jag har fyllt 18 år nu så får jag ha ett konto på tradera, vilket var bland det första jag fixade!
Idag budade jag min första auktion och jag vann den.
En helt ny PFIFF dressyrsadel 17,5" med koppjärn (levereas med 32, normal mot vid bomvidd)

Nu måste jag bara köpa sadelgjord, stigläder & mitt första dressyrschabrak.
Tänka sig att den första sadeln jag äger är en dressyrsadel - inte illa va?! ;)




sweet eighteen

Kategori: Ej hästrelaterat

Förlåt för den otroligt dåliga updaten idag, men med fullt upp på Rättviks Ridklubbs halloweenhoppet & 18årsfirandet hoppas vi att ni förstår!
lovar att vi kör GRYM update efter helgen, då har vi förresten lov! (Och Amanda ska plugga körkort!!!!)

Puss och kram till er våra underbara läsare!











Life is simple, don't make it complicated...

Kategori:

Gårdagens träning var ju som tidigare sagt tömkörning även för mig och Tequila. Det gick helt okej! Anna började tömköra lite, hon är jätteduktug och gör det super bra, dock Tequila slappnade ändå av mer med mig, för att jag är matte liksom typiskt ston. För märrar passar liksom inte allt på en gång, dom måste lärakänna en innan dom kan lita på en. Var ganska intressant att se att skillanden är så tydlig mellan vem som höll i tömmarna.

Hon blev ju skodd igår också. Senast hon blev skodd så tyckte Micke att hon var så stel i höger bakben, men det var precis när hon var dålig med infektionen. Men hon var likadan nu, jätte mjuk och smidig i övrigt förutom det där höger bak som knappt går att lyfta. Jättekonstigt för det märks inget när hon rör sig eller när man jobbar henne, varken i ridnig eller vagn. och hon taar sig ju runt fälttävlan utan några som helst problem liksom. Men det var i alla fall en kotknackare nere i Nittsjö idag som jag skulle åka till tyckte Micke. Så  jag åkte ner runt 10 idag, men eftersom vi skulle tävla i morgon så kollade han bara lite på höger bak, konstaterade att det fanns något men att vi tar det nästa gång han kommer så vi kan tävla, då hon ändå fungerar i allt arbete jag utsätter henne för. Hon visar ju inget heller så jag får ha det i bakhuvudet så länge och linementa lite där.




Såg just att startlistorna kommit upp inför helgen, spännande. Nu ska jag bort till stallet ock rida, packa smörja och fixa inför i morgon! Och jag ska köra häst och släp helt själv (ända, haha) till tävlingsplatsen!! ;)

Grattis min fina vän!

Kategori: Ej hästrelaterat

Amanda blir ju som vi alla vet hela 18 år idag! Stort grattis till henne! :D <3
I morgon ska vi ha tjejkväll på bowlingwen i Rättvik med tacos till middag innan. Massa trevligt!


Söta små flickor på en SAC-kväll för några år sedan! :) <3

I'm on the highway to heaven

Kategori: Flash Point

8 dagar har nu gått sedan du anlände till mig,
vi har redan fått en realtion som säger mig evig kärlek.

kära vän,
tack för att du dök upp i mitt liv,
just nu i denna stund.

i could never even dream of having someone like you by my side.
Flash Point ♥




1993 10 28

Kategori: Amandas inlägg



såhär sitter jag just nu,
dags att sova!

BTW
IDAG FYLLER JAG 18 ÅÅÅR!! :D

Grattis till mig :)

God natt kära läsare, hoppas morgondagen blir bra!

Dagens träning; tömkörning

Kategori: Amandas inlägg

Jag är väldigt nöjd med dagens träning, Det var snurrigt i början för både mig och Flash men i slutet gick det rätt bra ändå!
Johanna(som Malin rider med på tisdagar) var i stallet idag så jag tvingade på henne att filma - tack gumman! Innan batteriet dog vart de någon bild och nåt filmklipp, bjuder på ett av de sistnämnda och två av de förstnämnda :)
Kommentera gärna!!






Bilder från ihopsläppet

Kategori: Amandas inlägg

ingen av bilderna är speciellt bra eftersom de va rätt mörkt + blixt på kameran, men de är bilder i alla fall!
ENJOY! :D











Fina pojkar!! :)

Nelly (Fashionelle Quse)

Kategori:

Måste bara börja med att säga att jag trivs väldigt bra med att få köra bil hur mycket jag vill utan att behöva ha någon som sitter bredvid! :) Efter att jag hade klarat körkortet igrå så for jug ut till Vika och åt middag med mor och far. Innan middan var klar så följde jag med mamma ut och gick lite med Nelly medans hon mockade. Stackars liten fick så inne hela dagen för att hon inte skulle hitta på något nu när hennes mamma var borta och ingen av oss andra hemma och kunde hålla koll. Hon fick stå inne under natten också, kändes dumt att släppa ut henne i mörkret. Hon var väldans duktig ändå faktiskt, i börgan var hon lite pigg och sprang på en volt runt mig i grimmskaftet, sen tränade vi lite på att göra halt och gå snällt bredvid mig i grimmskaftet, och så var hon jätte modig för hon vågade faktiskt nosa på båda bilarna! Samt så lärde hon sig att man kan beta gräs i grimma och grimmskaft! :) Duktig liten mammalös bebis på 150 kilo! :)

Just nu har vi en liten dartmoor farm där hemma. Loppan + föl, Roffe, Ice, Heron och Delphi och så stackars Nelly som förmodligen tror att hon är en dartmoor vid det här laget, haha.  Efter middagen tog jag i alla fall bil och släp till Rättvik. Mockade fixade och klappade lite på Tequila. Sen körde jag hem Amanda, tog med oss Saga ner till statoil, köpte godis och skulle mysa lite till en film. Men jag tror faktiskt alla tre somnade efter 5-10 min, haha, trötta tjejer! Efter skolan, (slutade vid lunch) så skyndade jag lite till stallet för att hovis skulle hinna sko innan han skulle iväg på trav. Så nu har morsan nya fina vinter dojjor med brodd runt om. Tänkte att jag väntar till nästa skoning innan jag sätter på snösulor. Hur gör ni med snösulorna? Mockade och gjorde klart på en gång efteråt. Åker till stallet strax innan 17 och hämtar upp Johanna på vägen. Sen ska jag och Tequilan tömköra lite, är teorilektion idag. Men Tequilan får vara med på praktisk teori hon :) Ska blir kul att se hur hon jobbar i töm utan vagn, har nog aldrig tömkört henne på det sättet.


Söta Nelly!


Nelly och lilla Flisan

Hovslagaramanda

Kategori: Amandas inlägg

Drog på Flash tappskon han hade höger fram igår, tog sin lilla tid då han hade sömmarna kvar från dojjan han dragit av sig som jag inte fick ut.  Men nu har han en sko iallafall, den sitter väl någon dag i alla fall! ;)
Efter det red jag ut med Lisa & Gerry och skrittade svängen runt travbanan, mysigt med barbackatur i mörkret med trevligt sällskap!

Idag ska vi tömköra för Ina, jag och Flash. Wranac och Michaela ska också tömköra, skoj! Mellan klockan 17-18, spännande! (någon som kan komma och fota/filma?)
Uppdaterar efteråt, nu är det dags att dra till skolan för fyra timmars psykologi. jippie!


min vackra guldklimp

ihopsläpp!

Kategori: Amandas inlägg

Igår släppte jag och Johanna ihop Nawigator och Flashen, det gick över förväntningarna! WOW vilka snyggingar vi har! Synd att det var mörkt för vi hade velat sett deras fantastiska rörelser.

Tog kort i mörkret med min kamera men då hade jag såklart ingen USBkabel så jag får ta och leta efter en sån och slänga in bilderna en annan dag!



svar på tal; anonym

Kategori: Frågor & Svar



Hej! Vad kul att du vill fråga mig.
Jag tycker det absolut viktigaste är du pratar med hästens ägare om att den ska betala försäkringen, eller alternativt att du sätter in pengar på kontot för försäkringen.
Skriv upp uppsägningstid för båda parter och samt skriv upp allt du får med såsom borstar, täcken, grimma, skydd, träns och sadel m.m.
Vem betalar vad om hästen skulle behöva behandlas eller om det behöver besöka veterinären av någon anledning?

När jag hade Rasmus betalade jag allt själv förutom veterinärbesök och försäkring. Ville jag träna så var det mina kostnader - vilket är självklart men vissa ifrågaställer den frågan. Stallplats och skoning ska fodervädern också betala så kolla upp att du har pengar - minst 3000 i månaden beroende på vart du har den uppstallad.

Se till att ha kontakt med ägaren så att dom kan känna sig trygga i det val dom gjort med att ha just DIG som fodervärd till deras häst.

Något mer du undrar över? Bara höra av dig :)
Kram, och lycka till!!

KÖRKORT!!!!!!! :D

Kategori: Ej hästrelaterat

Ganska glad tjej trots allt för idag har hon klarat körkortet! :D Hemma i Mora på middag, sen Rättvik och fixa Tequilan. Får se vad vi hittar på idag :)


Får klappa lite på Olle nu också. Snart är hon ur löp och får följa med hem till Rättvik :)

Ett sista farväl..

Kategori:

När jag var hemma i Mora i måndags så sa jag farväl till en kär vän. En vän som har funnits till och från vid min sida i 13 år. Det var sista gången jag såg henne, sista gången jag rörde vid henne, sista gången som jag grät i hennes man.

När alla andra gått och lagt sig så gick jag ut till hagen i mörket. Jag klappade. Jag smekte. Jag pratade. Jag tittade. Jag kände. Jag ville inte gå därifrån, jag ville inte säga farväl. Manen blev fuktig av tårar. Nelly iakttog oss på håll, om hon bara visste vad väntar.. Hon stod där så tålmodigt när jag grät, precis som om hon förstod att jag behövde stödet. Efter ett bra tag smög jag in i stallet. Jag hämtade lite godis åt henne. Som om det skulle göra något åt saken. Jag gav henne det. Godiset alltså. Klappade lite till. Grät ännu mer. Dom andra hästarna i hagen tittade lite undrande på mig. Jag drog in hennes lukt i näsborrarna. Bara för att få göra det en sista gång. Jag sög in varenda detalj jag kunde där i mörkret. Under ett sista farväl..

Caramelle Quse
e. Pershing u. Estelle Håleryd u.e. Rappe Håleryd
Född 3 Juni 1998
Död 26 Oktober 2011

Caramelle och hennes mamma Estelle.


På travbanan som liten


Med första avkomman Sven 1 dag gammal 1/5-04


Med tredje och sista avkomman Nelly i våras.


I hagen och njuter av vårens första gräs. -11

Jag har en vän färre nu. Men jag kommar alltid att minnas henne. Våra promenader ute i skogen. Dagdömmandes om framtiden som aldrig blev. Caramelle, min fina fina vän.


vår dag

Kategori: Amandas inlägg

26 oktober,
dager då vi firar våran namnsdag.
amanda & rasmus

min älskade vän,
grattis!



Jag somnade!

Kategori:

Men jag lyckades vakna igen. Man kan ju inte lägga sig utan att ha ätit middag liksom! Så nu äter jag lite typisk studentmat (snabbmakaroner och ägg, hade inget bacon hemma) efter att ha tagit en liten (ofrivillig) powernap på en timme. Var förbi travet idag och pratade lite med hovslagaren så hon kanske hinner bli skodd innan helgen, för då är det ju Haloweenhoppet! Tisdag idag = jag och Johanna rider ut och myser med Tequila och Leka i skogen. Alltid lika trevligt! Tackar för sällskapet :) Idag var jag dock seg och trött så det var inte riktigt lika mycket prat som vanligt, och jag krävde inte så mycket av Tequila heller, hon fick springa lite som hon ville hon. Är välbehövligt sånt också, lite ridpass utan krav. Efteråt så smorde vi lite grejer innan det var dags att kvällsfodra alla hästarna.
Var ju hem till Mora en sväng igår och körde till Rättvik i morse. Första lektionen var ridning uppe i skolstallet och vi fick reda på att gymnasiet kommer att få starta elitsatsning till nästa höst! Så dom skulle fota lite bilder som dom kunde ha på "press releasen" till helgen. Så jag och Janice fick fotas med Atlas och Kortez P (skolans hästar) Jag och Atlas stod för dressyren (knoppade och fina i vita lindor och vitt schabrak) medans Janice och KP fick stå för hoppningnen. Spännande att se hur bliderna blev sen! :) Så det blev en lite udda men ganska kul lektion faktiskt!


Dressyrponnyn i Falun

John Whitaker / Charles Owen

Kategori: Shopping

Införskaffade mig denna fina hjälm idag, supernöjd!
Blir en första ridtur med den imorgon, can't wait!
Har så länge velat haft en sådan, and now i do :)

(därför jag säljer min gamla)




till salu

Kategori:



Ridhjälm Hickstead Gatehouse storlek 58. Fint skick, aldrig avramlad med.
Nypris 1099 :-
Mitt pris 700 :-, diskuterbart!

taking a walk

Kategori: Amandas inlägg

jag och min lilla jättebebis gick ut på en promenad idag - han var pigg å glad like always. en riktig hoppetossa är vad han är! :)




in a world were we belong

Kategori: Amandas inlägg

togheter,
you and me.




Fantastiska Malin Baryard!

Kategori: Nyheter



Sjukt bra jobbat av Malin,
pyttsan för dom som säger att ridning är lätt!


what goes around, comes back around

Kategori: Ej hästrelaterat

Sitter i skolan jag med, precis som Malin.
Har för tillfället ekologi och ska skriva en uppsats om regnskogen, jippie..!
Känner mig mer motiverad för att kika runt på olika bloggar, samt hästnet, blocket, hööks och lite sånadär roliga sidor. Det är alltid en risk att sätta sig vid en dator när man ska göra skolarbeten, skolarbetet kommer oftast alltid i sista hand på något vänster.

I morse hade jag historia och skulle göra ett prov jag inte alls hade någon kunskap till att göra eftersom jag var sjuk förra veckan och inte hade tillgång till böckerna som låg i mitt skåp, -bra bortförklaring i know! (fast det är ju sant)
Men iallafall så drog jag till stallet eftersom resten av klassen gjorde prov - så mockade jag och gjorde klart maten åt Flash, så när jag åker till stallet sen har jag bara Tequilas box kvar.

Nudå? Ska kolla in lite bloggar sen blir det att ta tummen ur och börja surfa om Afrikas regnskogar, det ska ju trots allt göras.


min fina pojk!

@ school

Kategori: Ej hästrelaterat

Idag blir det dålig uppdatering från min sida, började halv 9 i morse och slutar halv 5. Sen åker jag raka vägen till Mora och trafikskolan sitter där någon timme. Amanda tar hand om Tequila åt mig idag, Tack vännen! <3 Men nu ska jag faktiskt göra det man ska göra i skolan, plugga lite!



Nu hinner jag nog innan jag somnar!

Kategori:

Som Amanda sa så stack vi ut tillsammans idag. Bra timing där alltså! Alltid trevligt med sällskap också. Haha, det var ganska kul för Tequila tittade bakåt mot flash lite lagomt förargad och då hade han den lille lymmeln tagit tag i Tequilas ländtäcke och drog allt vad han kunde så det stod rakt ut. Det var en syn, tog ju säkert emot lite för Tequila med en flash hängande i täcket liksom. Men Quilan var pigg som vanligt och hon sprang på och studsade lite grann.

OJ, nu håller jag på att somna sittandes, tack och godnatt!


"Köpekontrakt för häst"

Kategori: Amandas inlägg

Har precis skrivit ut köpekontrakt till mig och Annelie - det står ju inte på innan fredag dyker upp och jag fyller arton - dags att betala lilla krabaten så han är bara min!

Känns helt otroligt,
surreal but real!

Dagen med stort D är snart här.
Dagen då jag blir hästägare för första gången i hela mitt liv.






Riding while the darkness falling down

Kategori: Amandas inlägg

När jag kom till Rättvik från Mora idag så stod Malin och borstade Tequila och skulle precis ut på en tur innan mörkret fall, klockan var väl typ halv sex eller nåt.
Frågade henne vad dom skulle ut på och dom skulle ut på en lugnare tur så jag och Flashen förlje med dom! Jättetrevligt var det, och både jag och Malin fick oss några härliga skratt!
Flash din lilla jättebebis..

Han var pigg och glad, men får liksom ta i han lite hela tiden för att han ska förstå att han måste ta det lugnt - men helst så hade han velat sprungit iväg i full kareta, man känner den enorma powern han har i sig!
Längtar tills den dagen jag får använda den på rätt sätt!


Tuggar på morot, mums!




He is learning something new

Kategori: Amandas inlägg

Grabben lär sig dricka ur vattenkopp.
Jag lägger havre i vattenkoppen och fyller den med vatten, i början vart han jätterädd när han kom åt "knappen" så den börja komma vatten, men nu går det bättre. Han lär sig väldigt fort!




Bokat tid för NH-träning!

Kategori: Amandas inlägg

För instruktör! Det här ska bli såå kul!

Åkte hem till Mora igårkväll och idag åkte jag och mamma till Maria och kikade när hon tränade sin häst sen visade hon oss lite hur det fungerar. Jättehäftigt!
På fredag den 28 (på min födelsedag!) kommer Maria till Rättvik och så ska jag och Flash ha våran första introdution i Natural Horsemanship!

Maria och hennes egna uppfödning Magi 1,5 årig hingst


Maria och hennes foderhäst Gucci hon haft i 2 månader




I am right here my friend..

Kategori:

Jag råkar bara vara lite utom synhåll ibland.

Svar till Amandas inlägg, Where did you go?


Jag vet precis vilken tävling det här var. Det var på den tiden jag började lära känna Saga, Julia, Jessica och alla andra. Den tiden precis när man började bli en del av gänget. En del av Rättviks Ridklubb. Och vilket gäng vi är! Jädrar vad kul vi har!

Det här var hösten 2010, jag fick vara med och tävla den avslutande omgången i div. II Hoppning. Och vi vann omgången! Förutom det så vann vi även B-finalen! Ganska bra tävlings dag faktiskt :)

Det var då bästa Evelina satt i dommartornat och dommaren tyckte att Tequila inte var lika mycket tax längre. Som jag skrattade haha!

Istället för läxorna...

Kategori:

A horse is the projection of peoples dreams about themselves - strong, powerful, beautiful -
and it has the capability of giving us escape from our mundane existence - unknown author







Det finns sååå många såna här filmer och jag bara älskar att titta på dem! Och då och då visa upp för någon som inte förstår vad det handlar om..
Men favoriten är nog den hära.



Här är jämförelsefilmen

Kategori:



För er som vile se skillnaden på mig och Tequila från andra fättävlanstävlingen i år (11/6) och dressyr tävlingen här om helgen. Här kommer den!

Kom på mig själv här om dagen med att vara sugen på att åka ut och tävla dressyr, vem trodde det om mig? Inte jag själv i alla fall, haha!


Dagens bad i bild

Kategori: Amandas inlägg

Vart inte alls mycket bilder på Malin & Tekla tyvärr, men vi ska ner någon mer dag så då försöker vi tvinga med Vicki när hon har tid så får hon fota istället - betydligt lättare! :)












Sen till bilden som kvinnan tog - hon verkar inte ha så stor fotografisk talang i alla fall ;) men snäll var hon!

Taggade hästar! :)


Kommentera gärna! :D

Whoop whoop!

Kategori:

Hemkommen efter en natt hemma i Mora, en förmiddag på körskolan och sist stallet! Jag och Amanda stack ner till Siljan med hästarna och slutade upp ganska plaskblöta. Min stackars mobil är på spa-behandling i ugnen efter lite vattenbehandling. Jag försöker redigera lite bilder och filmer men funderar på att ge upp och lämna över det jobbet till Amanda. Men det kommer lite bilder och kanske någon film i alla fall! Inte var det kallt heller, hästarna gick villigt i en andra gång efter att en kvinna uppe på stranden erbjöd sig att ta kort på oss. Tequila bara studsade som vanligt när vi kom till rakbanan efteråt, så jag och Tequila drog en repa där också, dock ganska väldigt mycket långsammare än sist haha. Med andra ord, Tequila var väldigt nöjd med dagens ridpass, jag med!


Så här torr var jag. Inte undra på att mobilen nu har spenderat 40 minuter i ugnen...

we will be just fine

Kategori: Amandas inlägg

jag blir mer & mer kär i min häst, han visar sig vara underbar på alla sätt å vis! (förutom att han är jobbig som en vrång fyraåring att tränsa och att han buffsar ganska mycket)

Idag nere i Siljan var han hur mysig som helst - först jätterädd men ändå nyfiken på vattnet, men väl i så var allt bara en stor lek! Han tyckte det var så sjukt kul, sötnosen!
Malin tog med kameran så vi både tog kort och filmade varandra, bilder och filmer kommer upp senare ikväll :)



Min fina jättebebis!

shining light from an open door

Kategori: Amandas inlägg

Malin kommer snart tillbaka från Mora efter att hon vart där på körskolan och haft körlektion. Då ska hon hem så byta om sen far hon till stallet, jag åker dit snart och mockar och gör klart hästarna åt oss, men sen så ska vi rida! :D
Blir en väldigt lugn tur ner till Siljan så dom får trampa lite i vattnet ! :)


Jag och Rasmus i Siljan

New haircut

Kategori: Amandas inlägg

Grabben var himla långhårig så jag ställde mig nu ikväll och klippte manen, sen finfixa jag den med lite ryckning. Blev helt okej faktiskt - men lär säkert få finjustera lite imorgon då det brukar bruka upp lite skavanker någon dag efter!

FÖRE:


EFTER:


Rätt bra resultat va?
Hoppas de ser lika bra ut imorgon bara ;)



Hade svårt att slita mig från stallet idag, det var verkligen en heldag!
Jag gick dit runt 13 och åkte hem vid 21.

Min fina Flash Point

I'm not the only one falling in love

Kategori: Amandas inlägg

Mor och Micke åkte till Rättvik idag för att hämta moppen och såklart hälsa på den nya familjemedlemmen.
Mor blev helt kär och jag tror Micke inte heller tyckte han var så pjåkig! (Micke är mammas sambo)


(Malin som tog bilden, hennes kära Tequila syns lite i bakrunden å!)


Jag älsar dig mamma,
du är världens bästa!
!

See the point

Kategori: Amandas inlägg

Efter jag släppt han i ridhuset så hade Ina kommit, pratade med henne lite och jag sprang med han så hon kollade om hon såg någon hälta men inte nå tydligt. Släppte han i hagen sen gick jag in till kontoret så förklarade Ina alla papper jag fått från veterinären om hans sjukdomshistoria - och vi drig slutsatsen att jag skulle pröva rida han själv idag, för att få en egen känsla hur han var.
Så jag hämtade han från hagen igen och så sadlade jag på och gick ut i ridhuset igen, han var lite tossig och på tårna innan jag satt upp.
När jag var uppe i sadeln var han pigg och ville börja trava på en gång. skrittade han i ca tio minuter sen travade jag lite, red kravlöst men plockade ner han i låg form med väldigt långa tyglar. Han var lite tjorvig men mot slutet så kändes han ganska fin gick i en stadig form. Nånstans där i kom både Anna & Ina i ridhuset och kikade på hur han rörde sig och om dom kunde se någon hälta.
Han både kändes och såg ren ut, men eftersom han inte  gått seriöst på ett år ungefär så var han riktigt obalanserad och snubblig, dessutom ganska framtung.

Ina tyckte jag kunde sätta igång han(!!) i några veckor framöver - kanske 2-4 veckor och se hur han känns, om han blir halt så har han ju något där och så behandlar jag honom men nu så är målet att ta en dag i taget och väldigt långsamt att sätta igång honom.

Inas planering/vecka:
Tömkörning
Ner och gå i Siljan minst 2gågr
Ridhuset max 1gång
Skogen
Gå ca 6 dgr i veckan

Börjar morgondagen med att rida ner till Siljan och trampa i Siljan, detta för att han få lyfta på benen och jobba styrka, och för att kyla ner benen.
Söndag blir det skogen
Måndag blir det tömkörning
Tisdag blir det skogen
Onsdag vila
Torsdag
siljan/ridhuset
Fredag ridhuset/siljan

Detta beror helt på hur väder och humör ser ut, men de är planen än så länge - sen får vi se hur det blir :)

vet att det blev ett jobbigt inlägg att läsa, men det fick bli så nu ;)



something tells me this is going to be great

Kategori: Amandas inlägg

Slutade skolan vi lunch idag och då drog jag direkt till Flashisen och hälsa på honom, men sen kom jag på att jag ville se han röra sig så jag tog honom till ridhuset och släppte honom - oj vad busig & tjusig han var!
Har lite bilder samt ett filmklipp, kommentera gärna!! :)











(efter 2.50 ca så kommer de inte va nå intressant för då bara följer han
efter mig och vi gosar lite, man ser alltså inte så mycket!)

Hoppträningen igår

Kategori: Träningstips/ridövningar


Tequila var fin, väldigt studsig bitvis, men hon är väl på gång gissar jag. Så fort jag tar i tyglarna innan vi ska börja trava eller galoppera mot ett hinder så ryggar hon och eller gör såna där hopp som tjurfäktnignshästarna gör, fattar ni?

Vi Värmde i alla fall upp med att komma i trav in på en travbom med 3 cavaletti hinder och ett galoppsprång till ett kryss som senare blev en oxer. Sen var det 6 galoppsprång bort till räcket eller andra oxern. Där försökte vi få till ett bra flyt och avstånd genom att anpassa galoppen och vägen till oxern. Vi avslutade med att hoppa en liten bana. 1. cavalettin 2, oxern 3, räcker nerifrån kortsidan 4, cavalettin igen 5, räcket 6, runthörnet innanför acalettin och kort sväng på oxern och avslutade med en lika dan sväng till räcket. Först hoppade jag banan en gång på 90-95 cm och andra gånen på 100-105 cm. Jag hade en bra känsla och fick med mig henne ordentligt i de tightare svängarna till de två sista hindrena. Jag var heller inte så rädd för höjden trots att jag inte har hoppat så mycket senaste tiden. Äntligen börjar rädslan släppa lite, lagom till jag blir för gammal typiskt nog. Men så kan det vara, viktigaste är ju att rädslan släpper i alla fall :)


Snart är det inte vi längre, hur gör vi då?

Sorry, somnade igen -.-

Kategori:

Haha, jag lyckas då alltid! Somnade igår igen när jag skulle till och blogga. Men han i alla fall både träna, handla och diska lite innan, imponerande! Fredagar betyde dans och idag hade vi ingen anna lektion så jag vaknade vid halv 11 och stack ner och åt lunch i lugn och ro, nu blird et oväntat nog stallet ;) Såna här dagar gillas! Mora ikväll också, körlektion i morgon kl 8.



I did'nt belive in "love at first sight" until i met you

Kategori: Amandas inlägg



I really could'nt wait!

Kategori: Amandas inlägg

Vart så himla sugen på att ta ut honom när jag stod där och gjorde iordning honom, så jag tog på han repgirmman sen gick vi ut i paddocken i mörkret och jobbade lite lystningsövningar!
Han fattade inte så jättemycket, ville hellre kolla runtomkring och äta godiset jag hade - men jag förstår honom såhär första dagen!
Är nöjd iallafall, han försökte verkligen och jag tror att han kommer vara otroligt snabblärd när jag och Maria sätter igång med träningen! :)

(har btw "bokat" in en tränare som ska hjälpa oss med NH, Maria Nordin, en otroligt duktig bekant till mor min som håller på massor med sånt och har vart i bl.a England på föreläsning/kurs!)






Flash Point

Kategori: Flash Point

Nu är det ju så att jag har lovar et information om mr. F, men sanningen är den att jag inte vet så mycket om honom!

Kan ju börja med det enklaste "allmänna":

Flash Point   Halvblodsvalack -04
Isabell, bläs, VB vit över kota, HF vit under kota
Okänd härstamning (Kiro är ej godkänd hingst)

Blev valack vid 4 års ålder då Annelie köpte honom.
Han har varit hos våran fantastiska Rättviksryttare Elin Hedman(Elin lånade honom av A) ett tag innan skadan kom - exakt när, hur länge eller hur mycket har presterade under tiden vet jag inte, men det lovar jag att ta reda på! :)

Haft hovleds- & knäledsinflammation och är just nu halt med någon grad på några ben - exakt vilka och vilken grad ska jag berätta imorgon då jag har papprena, och när Ina förklarat allt jag inte förstår för mig.


Vet ni,
fråga mig istället - för jag vet inte vad jag ska berätta om. Det blir lättare för mig då! :)





Han är såå fin!
Hur jag än försökte kunde jag verkligen inte få han att se ful ut på bild, haha!

ni är fantastiska!

Kategori:

jag vet inte vad det beror på,
men det här gör mig så lycklig!!!




kommentarer - hela tiden!
Ni är så otroligt bra!

Vet ni - att genom lite respons från er sida så blir bloggningen sååå mycket roligare!

Tusen tack, fortsätt med detta! :D


puss på er!!


rea rea rea rea!!!!

Kategori: Shopping

På Horze!!
Tänkte kolla om man hittar ett fint vinertäcke att klicka hem till Flashen :)



Exciting!

Kategori:

Har just slutat skolan för dagen. Sov kvar i Mora så jag tog bussen kl 06.50 i morse, lite jobbigt när man är van att vakna halv 8 haha. Ikväll är det hoppning för Ina, kan bli spännande med tanke på hur pigg hon var igår, så fort jag tog i tyglarna så bara studsade hon. Hon är en rolig häst den dära. Nu ska jag småplocka lite innan jag drar mig mot stallet. Måste ju kolla in Amandas nya snygging! Iih, ska bli så spännande! :D


Min vackraste och jag!

Love at first sight

Kategori: Amandas inlägg

Som rubriken lyder vart jag kär i första sekund,
denna häst ska jag hålla nära mitt hjärta - for the rest of my life.

Att ens få sitta på hans rygg känns så långt borta just nu,
men vi får jobba mycket mycket från marken tills dess så vi hinner binda vänskapen,
- det kanske är bra att vi börjar vår relation med att han är halt..?


Headline?

Kategori:

Dagarna går i ett och igår att jag inte ens vid datorn tror jag. Började med prov i hästen andas och hjärtat slår, sen  trav på skolan, fick rida ett monté jobb med Remenbrance. Hon var fin men ganska rejält stakr så idag har jag träningsvärk i kroppen så att det heter duga! Men det är precis som det ska vara! Hade lite håltime så jag pluggade och avslutade med matte D till klockan halv 5. Då cyklade jag raka vägen till stallet, mockade och fixade innan jag och Johanna red ut på mystur med Tequila och Leka, en ridskolehäst. Jag tycker det är såå kul med sällskap ute i skogen, är ju nästa alltid själv annars. Johanna och jag har så trevligt dessutom o0ch snackar i ett, ingen tystnad för de stackars hästarna inte ;)

När vi var klara så for jag bort till persborg och tacokväll med fina vänner som jag bodde med i ettan. Jättemys det med! När jag kom hem vis sent igen så somnade jag illa kvickt efter att jag smsat Amanda om hästen som kommer i morgon. Hade sovmorgon i morse pockså, och den tog jag vara på! Hade en lektion idag och slutade vid lunch. = Stallet när det är ljust ute med andra ord, Helt okej! Eftersom jag alltid är så seg i stallet så fick jag självklart springa till tåget.. Hade körlektion hemma i Mora vid 18, pluggade lite teori och åkte hem till Mor och Far och åt lite mat, trevlans! Nu står det inte på, en vecka, sen får det bära eller brista! Så nu sitter jag och funderar på hurvida jag ska sova kvar här eller åka till Rättvik ikväll. Någon som har ett förslag?



Kiro

Kategori: Amandas inlägg

Jag har fått bilder på Flash pappa, han är riktig goding!



where did you go?

Kategori:

malin min kära vän,
tappa inte det här med den braiga uppdateringen du började komma ikapp med nu!



Gissar på att detta är en bild du inte visste att jag hade, men deru minsann!!
Kan du komma på vilken tävling & vad ni vann här? ;)


puss på dig kompis, du är guld värd


who said it was easy?

Kategori: Amandas inlägg


Spenderat dagen i stallet med att putsa upp alla Kingens grejor,
och sedan packat ner allt.
Sen duschat honom och gjort han fin.



Imorgon åker han hem till sin förra ägare, dom som Viktoria & Julia köpte honom. Han ska inte längre bort än till Hofors så det är skönt,
det känns så bra att han får komma till någon som känner honom och vet hur han fungerar,
han är en häst som kräver mycket tillit, tålamod och kärlek.
Han får komma hem igen, jag tror han kommer bli glad.



Fina Flying King,
Tack för den här tiden du givit mig,
glada dagar,
jobbiga dagar,
sura miner,
glada miner.

du har givit mig mycket på en väldigt kort tid.
Tack fina du, i'll miss you!







The smile you given me theese days ♥

Kategori: Ej hästrelaterat

Har bott här i Backa nu sen i somras och jag trivs som handen i handsken,
min andra familj - no doubt!

Vicki, Odd, Tim, Patric & bästa Saga.

Ni är fantastiska, tack för att ni har låtit mig kliva in hos er,
och bli en del av er familj.
Det betyder mer än någon kan förstå.






Victoria & Saga Hagman - platsen ni har i mitt hjärta är orubblig.
Jag älskar er


tomorrow's starting now

Kategori: Amandas inlägg

Kingen åker runt 9-tiden
Flash kommer strax efter.
morgondagen börjar idag

Ska ner till stallet snart och packa ihop alla Knosens saker och pussa lite på honom.




"alla krossade hjärtans dag"

Kategori:

Vi är med i tävlingen alla krossade hjärtans dag.
Denna tävling är säket utsedd för någon som har förlorat någon tvåbent käraste, (det har vi ju såklart - också!) men jag skrev i våran motivering att vi var med angående dessa fyrbenta otroligt vackra förutsägbara varelser som vi alla någon gång måste förlora på ett vis eller annat..





Alla krossade hjärtans dag

Alla krossade hjärtans dag

and now: to the great news!

Kategori: Amandas inlägg

Jag ska köpa min alldeles egna, alldeles första häst!
jag ska köpa en häst,
jag ska stå på ägarpapprena.
jag! mitt namn!


Det kommer bli en himla massa arbete,
en massa tid och en del pengar behöver läggas ner innan han är hel,
it will require lots of patience.
men jag är redo för det här!



Flashpoint
Ny ägare: Amanda Vikner


HAN KOMMER PÅ TORSDAG, OM TVÅÅÅ DAGAR!! :D



a horse

Kategori:


Tuppkam & kortison

Kategori: Amandas inlägg

Vänster fram- och vänster bakkota blev behandlade idag, så han fick stå på box resten av dagen och sen ska han stå i sjukhage resten av veckan. Han kanske åker nu i veckan också - det vet man ej!









GREAT NEWS!!!

Kategori: Amandas inlägg

Imorgon så kommer jag berätta en UNDERBAR nyhet åt er läsare!

Kommer bli en överraskning ni aldrig kunde ana er, inte som jag kunde ana mig själv heller!!

sov på saken - det kommer jag göra,
så avslöjar jag för er någon gång imorgon! :D



I wish nothing but the best for you

Kategori: Amandas inlägg

Imorgon ska Knosis till Herr Veterinär och kolla upp hans ben, Julia skulle komma och vara med också - det känns skönt!






if i only could do something to help you

Kategori: Amandas inlägg

kände i fredags att jag hade ont i halsen, i lördags när vi planera spökkvällen höll jag både på att spy och svimma, söndagen bestod av en soffliggardag och denna dag med.

egentligen skulle jag haft träning idag, men eftersom jag har feber och förkyldning och ont varenda muskel som finns, så skippade jag den - hade nog spytt annars, eftersom jag nästan gör det när jag bara ska mocka åt Kingseknos.
Följde dock med Saga ner och kollade på träningen, och direkt efter så rider Evelina(bästavän!), och hon har faktiskt blivit medryttare på min käraste älskade Rasmus, så hon brukar ha honom på sina träningar nu varje måndag.
Förra veckan hade Rasmus varit jätteknacklig i höger fram och vägrat fatta vänster galopp(?), så idag beslutade jag mig för att kolla på Rasmus och Evelina.

Ina sa åt Evve att plocka av sadeln - ifall den låg och klämde så han inte kunde röra sitt framben ordentligt. Hon klämde och kände på honom men hittade ingenting. dom jobbade med bakdelsvändningar och det funkade bra, men direkt när dom skulle börja trava så började han haka upp det där frambenet igen. Om du ändå kunde berätta vännen.. Evve fick fortsätta jobba med bakdelsvändningar medans resten av gruppen jobbade vidare i trav och galopp. Tillslut gick jag ut till Evelina och frågade om jag fick hjälpa henne - och det fick jag.
Eftersom jag känner Rasmus så väl - vet varenda steg han tar och kan nästan tänka vad han tänker - så hjälpte jag Evelina väldigt intensivt med sidförflyttningar och bak- & framdelsvändningar, tror vi höll på i en tjugo-trettio minuter. Efter en stund frågade jag henne om hon ville pröva trava och det kände hon att dom kunde göra. Hon fick jobba mycket med att hela tiden aktivera honom och jobba ihop honom, jag fokuserade både på hästen och ryttaren och efter ett tag så tyckte jag faktiskt att han såg ren ut!

Min älskade Rasmus, om allt ändå kunde vara bra med dig och om världen bara kunde släppa allt ont du bär på - du förtjänar det bästa min vän, det absolut bästa. Jag önskar jag kunde göra något käraste vän, if I only could.

Och kära Evelina, du är så duktig!! Du och Rasmus passar så otroligt bra tillsammans! Jag älskar dig min vän, och jag är så glad för att både jag och Rasmus har dig. Tack bästa du, tusen tack.
Och tack för att jag fick hjälpa er idag - det betyder så mycket för mig att se dig och Rasmus tillsammans - jag vill utveckla er båda. För att jag vet att ni har DET och tillsammans så kan ni lära er mycket av varandra.
Kemin, det syns på er att den finns där.




mina bästa vänner !



She is waking up, going back to life

Kategori:

Blev kvar lite längre i stallet än vad jag tänkte mig, jag hittar ju alltid någon att prata med -.- Men det är bara trevligt! Jag fick sällskap av Mickis när jag cyklade hem, men innan vi drog oss hemmåt så gick vi in i ridhuset en sväng och kollade lite på lektionen som var. Evelina var med med Rasmus och Amanda stod med Ina nere i ridhuset. Rasmus är ju som han är och lite knacklig liksom, så det slutade med att Amanda gick bort till rasmus och hade lite privatlektion med Evelina medans Ina fortsatte hjälpa de andra. Jag röstade för att amanda skulle åka hem och sova då hon är febrig och dan. Men det var så faschinerande att se henne där nere i ridhuset, hon vaknade till liv ur feberdvalan, så inne i det hon gjorde, så vaken på de små detaljerna, fullt upptagen med att hjälpa sina bästa vänner. Hon sprang runt och visade vad hon var ute efter, hur hon ville att rasmus skulle göra och visade hur Evelina skulle göra för att få det så. Amanda känner ju Rasmus utan och innan, det märks. Trots febern, var det länge sen jag så Amanda på det sättet, så full av liv och så engagerad.

Hon blev så full av värme och glädje. Det var så häligt att se henne så, Amanda när hon är som mest Amanda, så brinnande och full av liv!



Time goes by

Kategori:

Slutade just skolan och insåg att jag behöver få hit mitt cykellås, för när jag slutade så var cykeln inte utanför skolan där jag ställde den i morse. Förmodligen någon som haft bråttom och "lånat" den lite. Tack och lov så hittade jag den ju igen, den stod snyggt uppställd nere vid tågstationen.

Tequila ska i alla fall få en välförtjänt vilodag. Dressyrträning för Ina i torsdags, långritt med Evelina och Rasmus och efteråt lite race på rakan i fredags. Lite dressystrimm i lördags (och annat bus i mörkret ;) och tävling igår. Plus att jag har lite huvudvärk, så då får jag också en vilodag med lite tid över för läxor förhoppningsvis. Nu ska jag bort till stallet och klappa på världens bästa ponny!


Så här fin var morsan i alla reflexerna när vi var ute och red i fredags. Haha, jag är extrem med reflexer och kör hellre på för mycket än för lite! ;)

Höres sen!

tack för denna tiden, team hästliv siljan

Kategori: Amandas inlägg

Efter många om och men har jag nu valt att hoppa av Team Hästliv.
Varför? - Jo för att jag måste spara ihop pengar jag inte har - samt så om jag nu får ta över Flash så kommer han inte kunna gå träningar inom ett halvår minst.

Det har varit en riktigt lärorik och underbar tid! Tusen tack till Carolina & Annette Riesbeck som har gjort detta möjligt!






Filmerna från igår

Kategori:



LB:1an




LA:1an del 1



LA:1an del 2


Det är ingen superkvalite på filmerna, men ni kanske ser lite i alla fall. LAan blev i två delar för batteriet i kameran började ta slut. Om ni vill så kan jag lägga upp en film från en fälttävlan i våras så får ni se skillnaden? I så fall får ni säga till!



Malin skräller och Elin vinner!

Kategori:

Tänka sig, jag och Tequila tävlade dressyr i Falun idag. Ja, det är faktiskt sant, regionalt i debuten dessutom! Inte kom vi sist i andra klassen heller (bara i första). Lätt B:1 och lätt A:1 red vi. Mamma körde för pappa skulle till Åland, Evelina följde också med. Tyvärr så är bilderna på kameran hemma i Mora, så inga bilder för tillfället och Filmerna segar sig när jag laddar upp på youtube med mitt supersnabba internet -.- Men jag lägger upp länkar när det är klart för dom som vill se :)

I LB:1 så kändes det helt okej på framridningen och när hon kom in på banan så taggade hon till som bara den, så hon belv lite oreglerbar. Jag hade en helt okej känsla trots att hon låg på som en tok, tur att det finns väggar ibland ;) hehe.. Men vi lyckades faktiskt skrapa ihop 56,21 % (vilket är årets nästbästa reslutat om man jämnför med fälttävlansdressyren).

I LA:1an hade jag en mycket bättre känsla, dock blev det några små missar. Men hon var faktiskt fin och jag är nöjd med ritten. (Ordet fin defineras ur våran synvikel och på hur vi har varit förut, jämför vi med dom andra så är vi väl inte så fina men ;). 9a av 11 st kom vi! :) Och vi lyckades faktiskt skrälla till med hela 58,68%. (Vilket är bästa resultatet) Tequila skötte sig faktiskt toppen och jag är så nöjd med världens bästa ponny!


Stort grattis till Elin och Monty (som också tävlar för Rättviks ridklubb) som vann lätt A:1an med 66,84% Såå duktiga! :D


smakprov

Kategori: Amandas inlägg

från dagens träning och bilder;




slänger upp alla bilder imorgon!


Dagens träning!

Kategori: Amandas inlägg

Har hittat Sagas repgrimma, så ska jobba lite lite med Kingseknosen för första gången med natural horsemanship. Har kikat in Pat Parellis klipp på youtube och även läst lite.
Matilda kommer troligtvis upp och fotar så ni kommer att få lite bilder ikväll!





Dressyr VS Western

Kategori:

Hittade det här klippet nrä jag kikade runt lite, hur häftigt var inte detta?
Dressyr & Western är skrämmande lika varandra,
(Tycker dock personligen att westernryttaren gör sig bäst på dressyrhästen, än vad dressyrryttaren gör på westernhästen.)

Enjoy kära läsare!!


Flashpoint

Kategori: Amandas inlägg




Nu står det inte på..!

let's move it - and put i up!

Kategori: Amandas inlägg

Red Pelle idag på dressyrträningen, det gick bättre än förväntat.
Vissa stunder känns han fantastiskt fin, och andra inte. Det är häst man verkligen måste jobba för att få ut något utav. Jag är nöjd över dagen!

Fina Pavellisto! Bild fotograferad av Matilda V.


A dream is a wish your heart makes

Kategori: Ej hästrelaterat

Haha, det är nog en väldans tur ibland att ingen kan se mig nu när jag fjantar runt på rummet och dansar till musiken på mixmegapol (eftersom internet gör som det gör så poppar jag på radio istället för spotify). Varken Olle eller Elin är hemma så tror i alla fall inte att någon ser mig, haha. När jag dessutom börjar bli lite trött och hyper (drar i lite små trådar och snart är det bara att hoppas! :) Så blir det ännu lite värre. Tackar för sovmorgonen i morgon. Fast det är lite tomt utan min lilla Olle, hur ska jag klara mig utan henne i en hel vecka eller nåt! O.o Bra fråga faktiskt.. Oj, nu blev det så där rörigt igen som det blir när jag är trött, hehe. Ni får en bild på mig och Olle istället, återigen Sara som fotat.


Jag och min andra bäsra vän!

Det är nog ännu mer tur att ingen hör mig när jag fjantar som jag gör..

Internet samarbetar inte direkt

Kategori:

Så ni får nog helt enkelt ta uppdaternignen som den är.
Igår fick Tequila sig en välförtjänt vilodag och jag åkte hem till mora och mös lite med mor, far, mat och vinbärsbaj. Helt okej. Trafikskolan var jag också på som vanligt, vill ha nin uppskrivning nu! Olle fick stanna kvar hemma i Mora nu när hon löper, är lite svårt att ha med sig en löptik överallt.

Idag var det dressyr för Ina. Hittade inte riktigt känslan som jag gjorde i Tisdags, Kan kanske bero på att vi var 5 istället för 2 i ridhuset? Fast, vi sparar ju det till söndag också förstås! Ja, nån bortförklaring måste man väl ha ;) Jobbade med lite olika delar från LA:1 an och fokus på sits och ridnignen i sig. Det gör man i och för sig nästan varja gång, men lite mer fokus än vanligt. Tequila var fin ändå, det var bara galoppen som inte var hundra, men tror att jag var lite ofokuserad vissa bitar också. Så jag är nöjd med dagens lektion!

Jag kilppte henne idag också, för andra gången den här hösten redan (har täckat lite dåligt). Så nu är hon naken och fin till på söndag också :) Kom på att jag glömde ta en bild på hur det blev så ni får nog se det i morgon. Istället får ni en av favoritbilderna som Sara tog förra helgen!


Jag och min bästa vän!

Flying King, profilbilder

Kategori: Amandas inlägg

Bilderna är © Matilda Vestling - med hennes tillåtelse att kopiera.







Somnade ifrån det igen...

Kategori:

Jag råkade somna lite innan jag hann blogga igår, andra gången på tre dagar, hehe, men om jag får skylla ifrån mig så vaknade jag faktiskt med migrän igår morse. Så jag ringde och sjukamnälde mig innan jag tog en ipren och sov några timmar till. Tur att man har en hund som gillar sovmornar, för vi gick upp vid lunch och gick ut med henne en sväng innan jag drog ner till skolan och åt lunch. Sen gjorde jag lite nytta samt pluggade lite där innan jag tog mig hen och glodde tv/sov. Man blir ju så där lagom seg av migrän. Oj, nu blev det lite segt och träkigt här! Aja.

Jag fick ta en reservplats för Kerstin Alghren igår, (dressyrträning) och Tequila var jättefin faktiskt! Bästa tanten! Dels så gjorde vi en volt vid varannan bokstav, precis när man kom tillbaka till bokstaven så skulle man fatta galopp och fortsätta en till volt på samma bokstav innan man bröt av till trav vid bokstaven igen. Väldigt bra för att öva precisionen till tex, programridning. Vi jobbade ochså med skänkelvikningar och lite förvändgalopp. Vi gjorde en annan övning också för precisionens skull där vi skulle trava ett varv på 'volten' vid bokstaven C, ta ut hörnet efter, rida en mjuk båge på öppna delen av ridhuset, rida ut i hönet igen, fatta galopp vid C, rida ut i hörnet, rundbåge, ut i hörnet trav vid C osv.
Ungefär så här såg det ut om man ritat upp det väldigt vackert i paint.


Om ni fattar något? det var en väldigt bra övning i alla fall!

Och Tequilan var som sagt superfin! Kändes faktiskt väldigt stadig och trevlig i formen. Det är så härligt att rida henne, för det går så otroligt mycket frammåt och jag utvecklas lika mycket tillsammans med henne!


Bild från SM i Ljuslingsbacken.

Skönt att ha en sjusovarhund när man är ledig, hon har fortfarande inte klivit ur sängen än, fast att jag varit uppe i några timmar och härjat, haha. Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag masar mig ner till skolan för att luncha lite. Förövrigt är jag ledig i morgon också, och sovmorgon på fredag. Ganska bra vecka faktiskt!

ATG-kliniken

Kategori: Amandas inlägg



Har bokat tid åt Knosegosen på ATG-kliniken nästa tisdag (18/10).
Får se vad dom säger!


"parkering endast tillåten på.. blaablaa blaa!"

Kategori: Ej hästrelaterat

18-årsdagen närmar sig med stormsteg - börjar känna mig aningen stressad angående körkortet.
som tur är har jag fixat så jag kan plugga hemma - så slipper jag åka till mora och plugga, sjukt jobbigt att behöva åka buss dit! bra lösning!



Här kan ni se..

Kategori:

Ett litet smakprov av vad som hände förra helgen!



Jätte duktiga Sara som har tagit bilden och fler ser ni på hennes blogg!

Livstecken!

Kategori:

Fullspäckad helg med typ 7 timmars sömn på över två dygn = trött tjej. Men en nöjd tjej för helgen har varit väldigt bra! Tequila har varit kanonfin på helgens teamträningar, eller ja, senaste veckan faktiskt. Lite lovande inför årets sista små äventyr som är kvar. Det första blir i helgen. Idag har det varit lång skoldag med 3.5 h engelska C, religionskunskap och microbiologi och genetik och slut halv 5. Tequila och jag var ute och skrittade i skogen på långa tyglar med Olle som sällsakp i 40 minuter. Sen var det us möte med planering inför spökkvällen i helgen. Nu myser jag och Olle med en kopp varm choklad innan läggdags.


Morotsmys en måndagmorgon nere i Skåne.


US ARRANGERAR SPÖKKVÄLL

Kategori:



if everyone had a friend like you, this world would be heaven on earth

Kategori: Amandas inlägg







du var mitt allt,
min gnista här i världen.

och nu när jag behöver dig som mest, så finns du inte här.

jag saknar dig älskade vackra vän!
vad som än händer kommer du alltid stå mig närmast hjärtat,
och du kommer alltid att vara min, bara min bästa rasmus.


ingen kommer släcka våran eld,
ingen kommer kunna ta den ifrån oss.

mina dagar blev till minuter, sen till år

Kategori: Ej hästrelaterat

nu ska jag och bästa sagibag kika på film och sova - imorrn är det åter skola igen!

här kommer en random bildbomd på oss från idag;





såhär mys har vi nu!
film: i rymden finns inga känslor.

och jag som klagar

Kategori: Amandas inlägg

på malin, är inte ett dugg bättre själv!

Men vetni att nu när Kingen inte går att rida på så har jag inte så mycket annat att blogga om.
Har troligtvis en ny häst på g, så det blir rätt spännande att se om det blir något.
ÄNTLIGEN säger jag bara!



Kingen och Mindy igår, dom blev lite polers !


kvällspromenad

Kategori: Amandas inlägg




Mysponny! (ibland iallafall)
Fin är han i alla fall, synd att han inte e hundra nu :(
har i alla fall strykt oss från tävlingen..

eko?

Kategori:

malin hammarskjöld, nu får du faktiskt TA DIG TID att uppdatera ! ;)


Malin och ett av deras föl från 2011års kull. (bild tagen i somras från våran SAC-kväll)

Phi-Bell

Kategori: Amandas inlägg

Eftersom Knosen vilar nu så ringde jag Ina igår och fråga om de fanns nån häst som behövde trimmas lite (ridskolehästarna går inte på tisdagar),
så jag fick rida lilla B-ponnyn Phi-Bell!

I början var hon tjorvig och sprang me huvve lite där hon ville ha det, men mot slutet lossnade hon ganska fint faktiskt och jag fick till henne ordentligt!  Hon är så otroligt söt!



my heart chosed me wrong path, but my head knew what was right

Kategori: Rasmus



du gjorde mig hel,
jag är ganska halv utan dig.

du gjorde mitt leende,
det är inte lika startkt utan dig.

du gjorde mina dagar,
dom lyser inte lika skarpt längre.


ingenting är som det en gång var.

min underbara rasmus,
min fina rasmus,
min älskade rasmus,
min bästa vän,
åh vad jag saknar dig

detta neverending hästletandet..

Kategori: Amandas inlägg

.. kanske börjar mot sitt slut.

har två som ska höra av sig nästa vecka. en mer intressant än den andra.
nu får vi se här hur detta blir då! :)

Sportig naturbegåvning säljes. Hästar säljes
Hoppvalack med vilja och kapacitet. Hästar säljes



bildbomb; Lövsta stuteri

Kategori: Amandas inlägg

låt bilderna tala för sig självt!

LÖVSTA STUTERI






























dessa bilder får avsluta dagen, nu ska jag och marcus sova.
slänger in en till - kanske två till bildbomber imorgon från Garveri & Lövsta Seminstation.

God natt!



to mora and back again

Kategori: Ej hästrelaterat




pluggpluggaplugga på körkortet..

Jag har skrivit under!

Kategori:

Svenska ridsportförbundet har infört en ändring angående licenser för både hästar och ryttare. Denna ändring gör att det kommer kosta 950 kronor, bara i licensavgifter för hobby ryttaren på lokal nivå, som är ute för nöjesskull och i utbildningssyfte. Då anmälningsavgifterna också hela tiden höjs så kommer det att bli väldigt mycket pengar för att få tävla kanske 5 gånger om året som vissa gör. Hur hade Svenska ridsortförbundet då tänkt bredda sporten, vilket det är det de säger att det gör genom denna förändring av licenserna?
Priserna för dom som redan tycker att det är på gränsen till för dyrt att tävla kommer att bli helt orimliga istället! Jag har skrivit under för önskan om ändringar, gör det ni också!

Namninsamling

Information om licensändringarna

tomorrow i'll give you more

Kategori: Amandas inlägg

tänkte ge ett litet livstecken.
vet att veckan + helgen har varit uruslig uppdatering - skäms på mig.
torsdag & fredag var jag på klassresa till sthlm och besökte dessa ställen: Truels Andersson, Tärnsjö Garveri, Lövsta stuteri + seminering & Kritirieauktionen.

Vi hade riktigt kul och imorgon slänger jag upp en bildbomb.




Kingen har haft ett par vilodagar för han hade tappsko måndag & tisdag. Onsdagen fick han skor och blev öm så han fick stå onsdag. Sen åkte jag till Uppsala & sthlm på torsdag fredag så då fick han passa på att vila fötterna också.
 Lördag & söndag har jag varit i Mora för har jobbat, fick vila lördag. Söndag red Sagis honom, såhär skrev hon i sin blogg om det:
"Sen va jag & mamma ner på klubben och jag red Amandas foderponny Kingen åt henne eftersom hon är i Mora och jobbar över helgen. Han har stått ett tag nu för han har vart halt efter senaste skoningen så skulla rida honom lite lätt, men han kändes väldigt stel & seg så skrittade honom i skogen bara för att han skullafå röra på sej och han verkade rätt nöjd med det. Helmysig ponny verkligen :)"

Tusen tack Vicki & Saga för hjälpen dessa dagar, ni är guld värda!!!
Och grattis till segern i lördags bästa Sagis! :D



Eftersom han fått stå så mycket nu (som han absolut behövde) så red jag Ymer idag på träningen - jag är väldigt nöjd men lilla ponnyn! :)
Tog en barbackatur på Kingen i mörkret för ville känna på han eftersom Saga sa att han var så stel - så jag tog svängen runt travbanan och han kändes fin i både traven och galoppen men på hemvägen började han markera lite svagare - specis som han gjort med Saga igår.
Skumt!!

Ina tyckte att jag skulle ge han en vecka till, så alltså lär jag styrka oss till tävlingen den 15e också.
Helgens team-träningar vet jag inte hur jag gör, får se hur han känns eller om jag får låna någons häst.

Lilla Kingseknosen, allt har ju gått så bra ju.
vad är det som hänt egentligen? Du har ju varit så fin hela månaden.. :(



whats going on inside of you, dear friend?



härmed har jag lovat er bildbomb från våran klassresa - imorgon.
förvänta er mycket fint!


lovar att uppdatera er ikväll!

Kategori: Amandas inlägg

på väg att hämta ut hööks-paketet!

Kategori: Shopping