TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

på väg hem

Kategori: Amandas inlägg

en dag full av sol och glada hästar. det har varit en toppendag i mantorp och vi har med oss nöjda ryttare hem! saga kom på 5e placering i P70, matilda kom också på 5e placering i sin klass som var P80, dessutom kom malin och saga på 3e plats i kompislag-klassen, så jäkla duktiga! frida blev tyvärr utesluten men tror hon är rätt nöjd eftersom hon inte ridit uno mycket alls, sen var det typ 4e gången i hans liv som han tävlade, duktiga killen :) slänger in ett inlägg på datorn när vi kommer hem! :) hoppas ni gillade malins gästbloggsinlägg förresten! :d pussåkram

Gästblogg!

Kategori:

Tjo! Malin Hammarskjöld här, hon som Amanda (samt 7 andra personer och 4 hästar) är med i Mantorp nu (jag är också ägare till lilla Roffe som Amanda hade). Vi åkte från Rättvik halv elva idag, det tog 5.5 h att åka och nu vi har lämnat av hästar, gått banor, installerat oss där vi ska bo och ätit pizza till middag.

Fälttävlan står på dagsschemat i morgon, kalas kul! Vi ska upp 5 för att städa, fixa och äta frukost på vandrarhemmet vi bor på innan vi åker vidare till hästarna och hämtar upp dom för att åka till tävlingsplatsen. Man måste vara i tid till dressyren och stackars Matilda startar 10 över 8. Jag och min ponny Tequila ska starta P80, då är dressyren ungefär LA-nivå, banhoppningen på 85 cm och terrängmomentet är 80 cm.

I Fälttävlan går till så att man först rider dressyren, sedan har man 30 min på sig att sadla om, hoppafram och ta sig in på hoppbanan till hopprovet. Därefter brukar det dröja ett tag tills terrängmomentet börjar. Antalet poäng i dressyren räknas om till så kallade straffpoäng istället procent som i vanlig dressyr, i hoppningen så får man samma antal straffpoäng som antal fel man skulle ha fått i en vanlig hoppning. I terrängen så får man hela 20 straff för ett stopp så där kan det hända mycket, där man kan även få fel för tid, 0.4 straff per sekund över och under en viss tid (idealtid). Man ska ha så lite straff som möjligt, lägst straff i slutet av dagen vinner alltså. Hänger ni med?!

Jag och Tequila försöker i alla fall få ihop en kvalrunda till innan vi kan börja hoppa P90. För att få en kvalrunda får man högst ha 75 straff i dressyren (minst 50%) max 16 straff i hoppningen och felfri på hinder (inga stopp) samt innom en minut över eller under idealtiden. Då dressyren inte är Tequilas starka sida så är det den vi faller på, men senast lyckades vi få en och man ska ha två stycken för att få hoppa en högre klass. Vi håller tummarna för att det går den här gången också!

Jag har tyvärr inga nya bilder på den här datorn, men ni får en på mig och min vita ponny från en pay 'n jump fälttävlan innomhus förra hösten och en från framhoppningen i Älvdalen förra våren.





Tack för att ni tog er tid att läsa!
Kram Malin

framme

Kategori: Amandas inlägg

nu har vi snart åkt färdigt. ponnysarna står på fredriksbergs stuteri i stora gräshagar och har det jättebra. vi har varit på banvisning för terrängdelen samt gått banan för banhoppningen, alla dicipliner är på gräs så det är bara brodda direkt på morgonen. nu sitter vi i bilen på väg tillbaka till vandrarhemmet sen ska vi åka och äta och handla lite. förlåt att inlägget blir tråkigt men det är inte så mycket att göra åt när man bloggar via mobilen. ha det bra, puss å kram

on the way

Kategori: Amandas inlägg

nu har vi passerat örebro, allt flyter på och hästarna står snällt i transporten. blir väl någon timme till sen kommer vi fram! ikväll är det banvisning, då ska tjejerna och ina gå banan inför imorgon. jag är rätt taggad, hoppas dom är det också! fast nu vill vi bara komma fram, less på att åka bil utan AC så vi typ smälter bort . hörs imorgon, hejs!

vad gör vi?

Kategori: Amandas inlägg

nu kör vi!
hammarskjöld dotter & pappa kommer om ca 45 minuter och plockar upp oss sen far vi ner på klubben och lastar tequila och sen far vi! min första och enda "resa" jag kommer göra i sommar, haha! :)


Rättviks Ridklubbs Fälttävlanslag!
Saga Hagman - Dunet
Frida Eriksson - Uno
Matilda Lindberg - Ubbe
Malin Hammarskjöld - Tequila

natt-dressyr

Kategori: Amandas inlägg

eller, natt och natt - klockan var ca halv 11 när vi kom in från att vi hade trimmat hästarna ute på gräsplanen i backa.
Rasmus kändes otroligt fin, först red jag och saga han båda två och han bocka och hade sig där ett tag - tyckte det var skitkul! Sen red Saga honom medans jag trimma lite på Rico - Nattas häst, och sen bytte jag och Saga. Rasmus var jättefin och jag red igenom LB:1an och det gick helt okej, bara galoppen som va lite halvdan, men red ju trots allt barbacka utan varken sporre eller spö så fck rida ihjäl mig - haha! :)
Men efteråt var han genomkörd och väldigt svettig, jag likaså.

Nästa gång tar vi med kameran så får ni se lite filmklipp kanske? :)





Saga & Dun idag på terrängträningen! (Vicki är fotograf)




galiba

Kategori: Amandas inlägg

vila i frid vännen, du är saknad.

höjdpunkten

ett "ny-gammalt" filmklipp

Kategori: Amandas inlägg



en team-träning i maj, fina kusen min

sjuklingen

Kategori: Amandas inlägg

förkylningar är såå onödiga! man kan inte jobba, det blir drygt och rida eller bara göra vad som helst, dessutom blir rösten inte som vanligt så man kan inte sjunga ordentligt. jag hatar förkylningar - dom är bara så sjukt ivägen.

Nu ska jag och Saga packa, blir mantorp imorgon eftersom fälttävlanslaget ska tävla!
Efter vi packat klart ska jag, Saga & Natta spela in en låt i Patrics hemmastudio. awsome!


Rasmus & Mico första gången dom träffades! :)

up and down

Kategori: Amandas inlägg

jag och saga har legat och solat en stund på stutsmattan, och nu åker vi snart till leksand, saga ska ha terrängträning där för uffe. jag följer med och steker lite och lär mig massor!:)

skulle ha jobbat idag egentligen men eftersom jag är sjuk så ringde jag i morse och sjukanmälde mig, tråkigt - men man ska inte jobba om man mår dåligt minnsan!

ikväll kommer det Hagman's släkt hit och firar Saga som fyller år imorgon, kult! vi hörs av lite senare , skriver lite ikväll när jag har ridit rasmus och så :)




bildbomb

Kategori: Amandas inlägg

Bildbomb från i förrigår, dock är bilderna oredigerade så de kanske är lite tråkig skärpa på dom!








har ett stigläder runt halsen eftersom vi red å badade så höll jag i mig i den när vi simma, om ni undrade!




Saga här!

Kategori: Amandas inlägg

Hej allihopa! Saga här, Amandas kompis som gästbloggar lite! Amanda bor ju typ hos mej nuförtider så :D
Idag var iallafall jag & Amanda vart på "Team Hästliv" möte och det gick bra. Eller hur Amanda?
Sen stressade vi hem och så skulla jag träna nere på Rättviks ridklubb på min ponny och Amanda följde med!
Jaa.. Vet inte riktigt vad jag ska skriva men.
Ni kan ju gärna följa min blogg här! Där skriver jag mest om min b-ponny jag tävlar i fälltävlan och min nya c-ponny som jag tävlar i hoppning för tillfället och ska väl göra han till den perfekta fälltävlansponnyn :D

till janina

Kategori: Amandas inlägg

starka du, bästa du, underbara du.
jag kommer sakna dig  här på bloggen min vän, men jag hoppas att det dyker upp en gästinlägg då och då - du vet ju lösenordet! dessutom - hoppas du vill fortsätta fixa designen? du vet hur värdelös jag är! ;)

jag kommer garanterat att följa Saras blogg och jag hoppas att Nalle får det bra - men det verkar som så! :)
Och till dig Sara om du ser det här: LYCKA TILL MED DEN UNDERBARASTE KILLEN!! Hoppas allt går jättebra för er!


Och till er läsare, det blir bara jag på bloggen nu ett tag, jag hoppas att hitta någon som vill blogga med mig - mina övertalningar för Saga har inte gått så bra, hon orkar inte ha två bloggar :(
Om jag hittar någon som jag vill blogga med så får tiden säga det svaret.

puss och kram till dig janina, glöm aldrig att du är speciell - just the way you are!

jag och läsarna kommer att sakna er!




The end of our story

Kategori: Janinas inlägg



Det här är förmodligen det sista inlägget jag skriver här på Teamdalarna.blogg.se. Förhoppningsvis kommer Amanda fortsätta att blogga här så ni läsare får fortsätta att följa hennes och Rasmus utveckling! Kanske får hon någon annan tjej att börja blogga här med henne också ?

Som några av er kanske redan vet är Nalle nu såld och flyttade hem till sin nya ägare för exakt en vecka sen idag. Det är tomt ... något frukatsvärt tomt utan min älskade vän här hemma. Jag saknar han mer än vad jag kan beskriva med ord. Men jag vet att han har det hur bra som helst där han är nu!

Numera är det en liten tjej som heter Sara som äger honom, och hon kommer att träna & tävla både hoppning och dressyr på honom framöver är det tänkt. Dom klickade med varandra redan första gången hon var och provred honom, och det kändes bara så rätt i magen. Nästan som att han hörde hemma hos henne. Hennes familj var supergulliga och jag tvekar inte en sekund på att Nalle kommer må som en prins hemma hos dom. Visst är det fruktansvärt jobbigt att säga farväl av min bästa vän som jag har utvecklats något enormt med på senaste tiden, men samtidigt så är jag så tacksam att allt slutade bättre än vad jag vågat hoppas på. Han fick ett bra och kärleksfullt hem med hästkompisar och en duktig ryttare som verkligen har känsla för ridningen och som jag vet kommer fortsätta att utveckla lilla Nalle i framtiden! Jag ser fram emot att se dom på tävlingsbanorna framöver och jag önskar dom lycka till ännu en gång ♥

Om ni vill fortsätta att följa Saras och Nalles utveckling tillsammans framöver så kan ni läsa hennes blogg http://sarrajansson.blogg.se/.





I finally put it all together, that nothing really lasts forever.
I had to make a choice that was not mine,
I had to say goodbye for the last time.

Tell me its over, I'll still love you the same.
I'll always keep you inside.
You healed my heart and my life.
Anywhere you are, I am near.

Jag älskar dig <3




Tack för allting!















I can still find the strength in the moments we made

Kategori: Janinas inlägg




I just can't believe you're gone
Still waiting for morning to come
Wanna see if the sun will rise
Even without you by my side


When we had so much in store
Tell me what is it I'm reaching for
When we're through building memories
I'll hold yesterday in my heart
In my heart















jobb jobb jobb

Kategori: Ej hästrelaterat

har dragit på mig en förkylning, det är jättedrygt!
massa massa jobb - men nu är det bara några dagar kvar innan semstern börjar!!!

Imorgon har jag öppning så börjar 06.30, slutar 15.00, då blir det bussen raka vägen till Rättvik & hem till Backa, sen är det Team-möte klockan 18! :)



gårdagens ridpass

Kategori: Amandas inlägg

Jag och Saga tog en kvällstur ner till Siljan för att Dunetr behöver vattentränas och Rasmus var badsugen!
Efter det red vi till körhallen och dressyrade lite i paddocken, trodde Rasmus skulle vara jättestel eftersom han stått ett par dagar med han hade faktiskt bakpartiet och smidigheten med sig - fast lite stel var han ju trots allt!
 Sen kom Vicki och hämta oss med bil & släp så vi slapp i alla fall rida hem, jätteskönt! :)


Kan lägga upp flera bilder senare för Vicki fick några riktigt bra med sin kamera på både mig & Saga, här ett smakprov!


IMPULS INKÖP

Kategori: Ej hästrelaterat

Igår var jag och Saga ner på "tisdags-kul" nere på byn efter att vi varit på gymmet med klubbens fälttävlanslag (jag fick följa med för de fanns ledig plats igår) , det var styrketräning coh skitkul men jävligt jobbigt och dagen bjöd på träningsvärk vill jag lova!

Har känt väldigt länge att jag saknar min digitalkamera som jag fick stulen så vi gick in på expert och helt plötsligt var jag en canon rikare!



Första bilderna med kameran! :
(vi bjuder på dom!)




katten varulv myser lite


eko eko eko...

Kategori: Amandas inlägg

ja eko kan man säga vad det har blivit på bloggen dom här sista dagarna för jag har åkt moppe varje dag till och från jobbet i mora och till backa, sen har det blivit jättesent när jag har rastat hundar och utfodrat alla djur. sen utfodrat mig själv och fått en dusch och då har klockan blivit massor och jag har varit jättetrött, så har bara lagt mig och slocknat på en gång efter dom otroligt långa dagarna jag har haft.
detta har även gjort att rasmus har fått vila dom här dagarna, men han har nog bara blivit glad över att få äta gräs å ha det bra ! :)



en charmig bild på en trött kille häromdagen! :)

tacka vetja

Kategori: Amandas inlägg

kaffekoppen..
vad vore en dag utan kaffekoppen på morgon, lunch och eftermiddag?
tog natta's moppe till mora idag, den går lite bättre än min så tog faktiskt bara 45 minuter ut till selja från rättvik!
nu sitter jag här i selja och lagar mig en lunchlåda, sen ska jag fara till jobbet. 
blir sent ikväll!

Har en en liten överraskning som jag ska hämta ikväll eller imorgon! lägger upp en bild på den sen! :)



Dags för förändring

Kategori: Amandas inlägg

..på min kondition!
var ute och joggade i ca 30 minuter i skogen och runt i Backa nu ikväll efter ridturen och efter promenaden med hundarna. Tänkte att jag tar samma vända varje kväll nu den här veckan å får vi se hur mycket fortare det går och hur mycket mindre flåsig jag blir.
bild från google


Har precis bäddat rent i sängen efter en härlig dusch. Nu ska jag coh katten Varulv gå och sova till filmen "Marley & Me", jag ska upp tidigt och promenera hundarna, sen ner till Rättvik för att ta bussen till Mora och jobba. Sen tåg tillbaka på kvällen till Rättvik. Så förvänta er rätt dålig update imorgon från min sida! NATTINATTI



Barbackatur i kvälls-solen

Kategori: Amandas inlägg

Tog en tur runt Backa by nu på kvällskvisten , red mot Dalhalla och galopperade lite och sen joggade jag av honom på vägen hem. Red helt kravlöst idag så Rasmus fick sträcka på sig och busa lite!
Bild i repris på Tim & Rasmus i Backa

Linda Heed

Kategori: Amandas inlägg

Genom Team Hästliv Siljan har jag fått möjligheten att träna för Linda Heed under Hästliv Siljan veckan i Rättvik!
Så den 17 augusti ska jag först träna för Linda sedan gå på en föreläsning på kvällen.
Känner mig väldigt nervös, vi får hoppas på det bästa!

sovmorgon

Kategori: Amandas inlägg

tog lite sovmorgon idag så jag vaknade nyss ungefär, det är faktiskt bara ANDRA dagen som sommarlovet började som jag har tagot sovmorgon - annars har det bara varit jobb jobb jobb! skönt med lite egen tid.
snodde patric's rum av alla, så man får lite sällskap av hunden mimmie och katten varulv - väldigt skönt att inte behöva sova själv i det här stora huset..!
undrar vad jag och rasmus ska göra idag då - kanske ut på en barbackatur och mysa eftersom det inte är så lovande väder idag.. men inte än på ett par timmar i alla fall, ska bara dega. dra på en film efter jag har promenerat vovvisarna :)
Hopppas ni får en bra dag kära läsare!
my love

dressyr

Kategori: Amandas inlägg

Red på ängen i Backa idag, tränade in LB:1an och jobbade mycket på volter med kortad och förlängd trav, en arbetsuppgift som får Rasmus att jobba mer med bak-kärran vilket han behöver för att stärka upp bakbenen och speciellt i vänster varv. Kanonbra övning!


Nöjd häst efter träningen



Det här var sadeln jag tyckte kändes bäst att rida Rasmus i, den var skön och han verkade trivas bra i den.
Inte världens snyggaste men med tanke på att jag mmåste tänka på den ekonomiska synvinkeln så får det bli en Bklass-sadel. En stübben däremot, precis osm min hoppsadel - fast denna en garanterat äldre modell! ;)




kvällströtta hästar

Kategori: Amandas inlägg

dunet & rasmus i hagen innan dressyrträningen, dom va lite trötta!





Då har dom åkt..

Kategori: Amandas inlägg


Då var man häst, hund, katt & kaninvakt i ett par dagar i Backa, familjen Hagman har åkt till PARIS!!
Tror jag och Rasmus ska pröva dressyrsadlarna idag får se vilken som känns bäst och vilken jag ska köpa.




Bild på mig och Cosmic (Vickis ridtravare) innan sommarlovet.


Barnhästen!

Kategori: Amandas inlägg

Igår innan hovslagaren dök förbi red jag och Rasmus ner till ridklubben där Anna Spångmyr hjälpte mig att pröva dressyrsadlar, hottade två som passade och tog hem dom för att pröva å rida i och sådär!
Efter det var hela barnaskaran hemma hos Hagman's och alla ville klappa Rasmus & ge honom morötter - vilket han absolut inte har något som helst emot eftersom han älskar bådadera!

Sen när vi skulle gå till hagen fick Elvira rida på honom dit, hon är så duktig lilla gumman - red helt själv i grimma & barbacka! :)

 
Nöjd Rasmus & nöjd Elvira! :)

nya pjux

Kategori: Amandas inlägg

Igår kom efterlängtade Carro och skodde Rasmus, blev så fin i fötterna så!
Stor rekomendation: Carolina Grudin !! Fast nu finns i Ludvika på jobb sen drar hon till Skara på hovslagarskola!
Har haft henne sen jag tog över Rasmus, och vill inte ha någon annan heller - då Carro håller ett väldigt bra pris samtidigt som hon är duktig, och trevlig, och kunnig, rätt ung och från mora(finns en del att prata om) och dessutom horsemanship-tränare! ;)



Rasmus på Hemköp

Kategori: Amandas inlägg

Fotoutställning på Hemköp, Ramsus hänger på väggen!!
Fantastsika Göran Erlandsson har fotat, och jag ska få den här bilden när dom är klara med utställningen på Hemköp! :)







Angående Anonym

Kategori: Amandas inlägg

" Anonym om Amanda Vikner & Rasmus: -
Jag förstår inte. Rasmus jobbar väl inge bättre för dig än för någon annan? jag förstår inte vad du får allting ifrån? han hoppar väl inge bättre med dig än med någon annan. Under tiden du har haft honom Amanda så har han tappat all muskler ryggen. Rumpan har ju blivit jätte liten. Visst har han gått ner i vikt. det nekar jag inte till. Men mer muskler eller blivit smidigare kan jag inte säga!!

Rasmus är kanske lyckligare hos dig för att han slipper skolan. Men han hade varit ännu lyckligare om han kom till någon som verkligen tog hand om honom och såg hans begränsningar!!! "






- Har du sett Rasmus på senare dagar? Har du sett vilket arbete jag lagt ner på honom?
Han har fått bättre mucskler än vad han hade förut tack vare varierande träning. Han har magmuskler nu - det hade han inte förr. Hans rumpmuskler bölir större och större men jag jag håller  inte med dig om att han "tappat" mer muskler än när han kom till mig. Mina prio ett när jag tog över Rasmus var att bygga upp muskler samt förbättra konditionen - dte kan jag säga att jag har lyckats med.
Rasmus bygger muskler väldigt segt men jag säger att efter mitt snart halvår med honom så har han blivit både smalare och smidigare vilket han vet om ooch har fått mycket bättre självförtroende!

Ja, jag kan säga med stolthet att Rasmus är lyckligare med mig än på skolan för att Rasmus är en ENMANSHÄST och ingen skolhäst - men personalen såg ju det också därför valde dom att göra sig av med honom och dom är väldigt mån om att han har det bra och dom visste att jag skulle lägga ner allt jag hade på honom och ge honom kärleken, uppmärksamheten och träningen han behöver - annars skulle dom aldrig låta mig ta över honom , då hade dom hittat någon annan, punkt slut om den saken!

Rasmus är min bästa vän och ingenting i världen kan hindra det.
Jag är less på att behöva "försvara" mig för alla dom här svartsjuka eleverna som finns på gymnasiet, nu får ni ge er! Ni VET att Rasmus har det bra, Skolan VET att Rasmus har det bra och Jag VET att han har det bra.

När det gäller din kommentar om att jag "inte vet hans begränsningar" så har du fel även där - jag tränar honom väldigt långsamt framåt och har inte varit ut på mer än så många tävlingar än jag kan räkna på en hand. Senaste tävlingen i Älvdalen hoppade vi klasser på 80 och 90 cm bara för att jag ville att han skulle få känna sig säker på hoppbanan och veta att " det här kan jag" och han var jättestolt över sig själv den dagen när han fått två rosetter! Förstår inte riktigt vad du menar ?

Det enda problemet jag haft med Rasmus va när vi precis flyttade till Mora när sommarlovet börjat - då började han hosta. Jag kontaktade genast Anna-Karin på skolan så dom vet om att han hade hosta, när jag träffar Lena berättar jag glatt hur Rasmus har det och är alltid 100 % ärlig, skulle jag få några bekymmer skulle jag genast berätta det för dom - så dom är med i alla som händer.

Så lilla Anonym, hoppas du är nöjd med ditt svar och jag hoppas atty du inte behöver "hacka" på mig något mer - för hur mycket du än försöker kan du INTE trycka ner mig mot marken, det finns en person som lyckades med det - genom lögner, och jag tänker aldrig låta det hända igen. Det finns ingen anledning till att falla så djupt ner i marken igen.

Jag tycker att man ska stå för det man säger - och genom att vara Anonym är det väldigt fegt att skriva sånt här. Du kanske inte vågar uttrycka dig med ditt egna namn men då ska du inte uttrycka dig alls! Håll detta för dig själv nästa gång om du inte kan stå för det du säger.


Rasmus är min värld och allting jag gör kretsar omkring honom, och så länge jag vet att han har det bra så har jag det bra. Han är PRIO ETT i mitt liv och jag skulle utan tvekan ta mitt före hans, så mycket älskar jag honom.
Vi är bästa vänner och ingen kan ändra på det, han älskar mig som jag älskar honom. Självklart säger han ju inte det själv men jag vet att han gör det - annars hade han aldrig gjort allt jag ber honom göra.
Jag ser resultat på det jag gör, mina bekanta och mina instruktrörer ser resultat på det jag gör, jag undrar varför du är så blind?









NUSÅ

Kategori: Amandas inlägg

Åker till Mora Ridklubb nu, kvällstävlingar för ponny där - det är några ryttare jag vill se! Framförallt Saga och hennes nya ponny's första tävling tillsammans!
Sen far jag till Rättvik och ska ut på en mystur med min Rasmus uti skogen i regnet :)

HEJS!

Saga & Mico på hoppträningen häromdagen!

Tittatitta!

Kategori: Shopping

Vad som låg på köksbordet när jag kom hem från jobbet igår! systra mi har varit på posten och hämtat mitt paket.
Schabraket var sjukt snyggt, och otroligt STORT! (antar att det är för att flaggan ska synas när man har sadeln på?) Första gången jag använder det blir nog någon utav dagarna på team-träningen vi har nästa vecka (tisdag & onsdag), men ska såklart pröva det på honom så fort jag kommer till Rättvik idag!




TJUSIGT VA?!


Janina,

Kategori: Amandas inlägg

Hoppas Nalle hittar någon som blir hans nya bästa vän, någon som kan ge honom kärleken han förtjänar och utveckla honom.
Hoppas du löser allting fint och att allting går bra med försäljning + flytt.

Krya på ditt sjuka inre, kämpa på gumman ♥

Min grabb

Kategori: Rasmus

Tur att jag fick chansen att träffa dig,
Tur att jag fick chansen att rida på din rygg,
Tur att jag fick chansen att göra dig lycklig,
Tur att jag fick chansen att få hästen som gör mig lycklig,
Det har vandrat många hästar genom mitt liv, många som jag aldrig glömmer.
Dom få - Ares, Kalle & Queen , som var innan dig Rasmus finns kvar där än idag,
och jag kommer aldrig att glömma dig.

Det har vandrat mycket kärlek och många svek genom mitt liv,
och genom den här korta tiden jag haft dig - har jag turen att tacka dig.

Rasmus, du har räddat mina jobbiga dagar,
du har lyst upp mina mörkaste dagar,
och fått mig att le när jag helst av allt bara vill gråta.
Rasmus, du har fått mig att få en annan syn på världen,
du har gett mig en annan stig att vandra när trodde det bara fanns en.
Rasmus, jag har skattat mig lycklig som har dig.
och jag önskar det vore så livet ut,
men alla lyckosamma dagar har någon gång sitt slut.
Just nu lever jag i nuet - nuet då du och jag har varandra genom eld och vatten, genom lycka och sorg, genom skratt och gråt.
vi är varandras bästa vänner,
och det är så jag är som lyckligast.

Rasmus - ord kan inte beskriva hur mycket du betyder för mig,
eller hur mycket du gjort för mig.

Jag älskar dig, min guldprins.






Det är dags att berätta ....

Kategori: Nayeli



Jag vill börja med att säga tack till alla er underbara människor som gett sånt otroligt stöd i ett av mina livs svåraste beslut. Nu tänker några säkert "men vadå det är ju bara en häst?" ... Nej det är inte bara en häst - utan det är även min bästa vän. En häst som förändrat mitt liv, fått mig att utvecklats enormt som ryttare och som har kommit att betyda hela världen för mig.

Det har inte varit lätt att ta det här beslutet ska ni veta. Men efter många långa diskussioner med hans ägare Doris, med mamma och framförallt med mig själv så har vi kommit fram till att det här är bäst för honom just nu.
Doris vill inte behålla honom just eftersom hon helt enkelt inte känner att det är en häst som hon passar ihop med och jag har helt enkelt inte möjlighet att köpa en häst just nu. Vi funderade ett tag på att förlänga fodervärdskontraktet i ett år till framöver, men även det har vi diskuterat om och om igen. Men nu är beslutet taget och Nalle är nu till salu.

Doris lät mig skriva hans annons och välja bilder på honom, samt är det nu tänkt att jag ska rida honom till försäljning. Det känns otroligt bra att hon låter mig vara så delaktig i försäljningen av honom, just eftersom jag har lagt ner så mycket tid, kärlek och arbete på den här killen i ett halvår. Jag har haft honom som min egen under den tiden och vi har haft våra upp och nedgångar som alla andra, men det finns inte en dag som jag har tvivlat på honom. För häst med större hjärta får man leta efter!


Jag väljer att skriva det här i bloggen just eftersom ni hästmänniskor som läser detta kanske känner igen sig i den situationen jag sitter i just nu. Ni vet hur mycket en häst kan betyda för en...

Nu ska vi njuta av all våran tid tillsammans som vi har kvar. Vi ska träna hårdare än någonsin och ta vara på alla dagar som vi har kvar med varandra. Vem vet om rätt person dyker upp imorgon, om en vecka, om en månad? only time will tell...

Jag hoppas nu bara med hela mitt hjärta att rätt person dyker upp och som kan ge honom all kärlek, tid och möjligheter som han förtjänar.




LÄS HELA ANNONSEN HÄR





                                                                                                                 

Snart så!

Kategori: Shopping

Snart så klirrar detta fina schabrak ner i brevlådan.
Tradera i mitt hjärta!





Back on track!

Kategori: Amandas inlägg

 Så ni fina läsare så ska jag aldrig svika er nå mer!
Nu kan jag ladda upp bilder då blir bloggen roligare!
Som ni märkt står jag mer eller mindre på egna fötter nu, hoppas att jag hittar en ifyllare snart då Janina mer eller mindre lämnat mig. Ska försöka övertala Saga lite mera! :)

Underbara Janina, du är så stark som går igenom allt det här. Stå på dig vännen!
Jag och Rasmus finns vid din sida ♥





Tack Saga!

Kategori: Amandas inlägg

Nu har hon fixat så jag kan ladda upp bilder igen, de va bara trycka på "ändra redigerare". tur man är hightech.

Rasmus är i alla fall åter i Backa hos familjen Hagman nu, han trivs ju hur bra som helst här! paradise!
Roffe är alltså tillbaka hemma i Vika och han är även nöjd att vara hemma igen :)


Bild i repsis på Rasmus och hans bästa vän Mico (Saga's ena ponny) ! :)


Jag älskar dig !

Kategori: Nayeli
















 ♥















Hallåådär!

Kategori: Janinas inlägg



Antar att jag iallafall kan logga in och ge er ett litet livstecken. Ni är många som har undrat var sjutton vi har tagit vägen - och som jag har sagt tidigare så prioriterar jag inte bloggen i första hand just för tillfället.

Jag har väldigt mycket att planera, tänka på, fundera över, ta beslut om och ta tag i ... Haha, lät jäkligt rörigt. Men det är faktiskt ett bra ord att beskriva min tillvaro med just nu. Ångesten börjar avta i takt med att saker och ting börjar ordna upp sig, för tror det eller ej men det verkar som att det finns ett ljus i alltihopa. Det låter säkert mycket värre än vad det i själva verket är! Men jag har tagit ett av mitt livs största beslut och det kommer ändra en hel del i framtiden. Till det bra eller det dåliga ? - det återstår att se...















kan fortfarande inte ladda upp...

Kategori: Amandas inlägg

kan fortfarande inte ladda upp bilder. varför? kolla facebook om ni vill se hur rasmus såg ut på hoppträningen igår!! http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150379021353625&saved#!/video/video.php?v=10150379021353625 /amanda

suck..

Kategori: Amandas inlägg

vill ju lägga upp inlägg med massa bilder men det funkar inte.. därför det är dött på min front också. blogg.se är ju hopplöst. jaja, nuläget ser i alla fall ut såhär: jag jobbar häcken av mig och tränar grabbarna så fort jag får tid - men det blir inte varje dag. i förrigår var jag coh ellinore å bada med rasmus och roffe, båda simmade och det var jätteskoj! när hon komemr tillbaka från gotland blir det nästa besök i älven. åh så mysigt det var! och en jättebra träning för grabbarnas alla muskler. igår pröva jag någonting nytt och hade Roffe på släp medans jag red Rasmus, funkade sisådär i början men i slutet kunde vi till och med galoppera utan problem! Nya träningsformen när jag inte kommer ha tid att rida båda. Perfekt då båda blir motionerade, ska pröva ha Rasmus på släp för Roffe någon dag också! :) jag letar även bete för fulla muggar men har kanske hittat ett nu! hoppas på det bästa. det var allt, i guess. simmalungt mina kära läsare så hörs vi när jag kan ladda upp bilder igen!! KRAM AMANDA

TJOHO!

Kategori: Shopping

Nu har HÖÖKS-paketet landat ! Ni får se bilder så snart som möjligt!! :)

Tro inte...

Kategori: Janinas inlägg

Att jag har glömt bort er kära bloggläsare, Amanda och Rasmus. Det är helt enkelt så att mitt liv har varit upp och ner och in och ut dom senaste veckorna. Det är så fruktansvärt mycket som händer just nu, svåra beslut att ta och saker och ting jag måste ta tag i och fundera ut hur jag vill att det ska bli i framtiden. Förutom det jobbar jag hela tiden.. Jag har helt enkelt inte haft varken motivation eller lust att sätta mig ner och skriva lite halvkassa inlägg här "bara för att" och låtsas att allt flyter på som vanligt och att det är frid och fröjd. Nej kära vänner, jag måste prioritera några väldigt avgörande beslut för framtiden just nu. Jag hoppas att ni förstår. Det är tufft att växa upp och försöka bana ut sin egen väg för framtiden när man egentligen inte vet varken ut eller in. Jag vet att det kommer att ordna upp sig om jag ger det lite tid. Men var inte oroliga, jag mår bra men det är så mycket på gång just nu...ta hand om er så länge <3

Bortglömda?

Kategori: Amandas inlägg

jaa ni, kära läsare.. tro om janina & nalle har glömt bort oss?


bild i repris på snyggingarna från i vintras.


rodeo!

Kategori: Amandas inlägg

Igår tog jag äntligen ut lilla Roffe i skogen, han har en rätt fetr mage som är på väg att ska försvinna, jag önskar jag hade längre tid på mig för jag vill se hur han utvecklas som ridponny då han är väldigt lättlärd.

Jag red genom byn och skrittade fram i ca 20 minuter och plockade lite i tyglarna , han gick ner och arbetade edast några steg - men han gjorde det! Sen kom vi upp i skogen och jag travade fram i han i ca 10 minuter sen fick han skritta i 5 minuter, sen galopperade vi och gjorde många korta skrittavbrott på vägen hem i 3 minuter, och jag säger att jag fick smacka på rätt mycket rodeo! Han sparka bakut å bocka å hade sig, sprang in i skogen och härja lite och så där, haha skitponny! tillbaka i stallet sen fick han svampas av och smörjas in å ut i hagen och slåss mot alla knotten.

sen funkar inte min telefon att ladda in bilder på datorn just nu, jättekonstigt.
därför blir de ingen ridbild.


Lilla fina Red Hot Lollipop!