TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

I wish this was just a dream

Kategori: Amandas inlägg

Men en väldigt händelsrik och rörande eftermiddag & kväll så säger jag tack för idag och går upp å bäddar soffan inne hos Saga för att sova hos henne.
Om jag lyckas somna det vill säga, det blir hörlurar & musik att somna till - make a try i alla fall.
Imorgon händer det mycket, vill bara spola förbi förmiddagen då den ska innehålla programdag & sjöslaget, drygt!




Osäker på avstånd?

Kategori: Träningstips/ridövningar

Här är en guide som kan vara bra att ha!






i'll remember you whit all the joy you've given me ♥

Kategori: Amandas inlägg



två veckor kvar..

Tomorrow's gonna be the day

Kategori: Amandas inlägg

Imorgon kommer Kingen, tar med kameran så får ni se massa bilder! NICE




Igångsättning!! :D

Kategori: Amandas inlägg

Idag får jag sätta igång Rasmus efter behandlingen så det blir en mysig barbackaskritt-tur i skogen på ca 30-40 minuter! :)


(bild från tävling i vansbro -10)



idag för ett år sedan

Kategori: Amandas inlägg



(Första ihopsläppet, Rocket & Gabbe blev bästisar direkt)

var dagen vi hämtade galiba,
fina gubben!

vila i frid min vackra vita arab ♥


Flying King

Kategori: Amandas inlägg



Blir inget med Bianca , hon flyttar till en familj i Stockholm.





Fick ett samtal från mora för någon timme sen,(la upp på facebook att jag letade häst) - och då ringde Victoria & Julia och frågade om jag ville ta deras Kingen på foder.
Det var ju tänkt så förut också - men det blev ändrade planer för dom då, nu hörde dom av sig igen. 
Både jag & dom ska spåna lite, men blir kanske så att dom kör upp Kingen på fredag efter jag & Julia gått klart skolan! Känns bra att ta Kingen eftersom jag känner både Julia & Victoria sedan tidigare och dom vet vem jag är - dessutom sa dom att det gav dom en bra känsla att jag tar honom också.

Ja, så snart vet vi om det kommer upp en söt liten vit c-ponny till Rättvik ;)






(bilder lånade från Julia & Victorias facebook)


Just a horse..

Kategori:


Filmen som jag glodde på istället för att göra läxan som måste in.

Hur många gånger har man inte fått höra, "Ja, men det är ju bara en häst"? Jag hoppas bara att några av dom som inte riktigt förstår, ser den här filmen någon gång och kanske förstår lite av den kärlek som jag och väldigt många andra har till dessa djur, vad dom faktiskt betyder för oss. Och till er som faktiskt förstår kärleken till hästar, se och njut!

Nu påbörjas läxan..


no answer

Kategori: Amandas inlägg

För er som undrar och är lika nyfikna som jag, så har jag ej fått någon kontakt med Sarah om Bianca! Vet ej hur det blir - så jag letar vidare. Tror dock jag skippar ponny och letar efter en hopphäst som ska ut på foder istället. Skittråkigt, jag tyckte som mycket om Plankisan - men det går inte alltid som man tänkt sig , som blivit några kända ord från dom senaste inläggen på bloggen.

Mina och Sagas fina drömmar och planer om Plankan får gå i kras, om jag inte får svar denna vecka. Men jag kommer i alla fall att hänga sjukt mycket på hästnet nu!





fina flickan :(

jaja, det är bara gå vidare med en erfarenhet rikare.

spend my money

Kategori: Ej hästrelaterat

nu har jag spenderat någonting till mig själv för en gångs skull för lönen, bra gjort av mig - fast svider gör det!

jag har köpt en mobil, HTC Desire S. nöjd än i allafall (fast har bara haft den i två timmar änsålänge)




Det var ju trots allt SM...

Kategori:

Kom just hem (slutar halv 5 måndag och tisdag) men kom på att jag glömde berätta att när man startanmälde nere på SM så fick man ett Mountainhorse schabarak, en dekal där det stod "Ponny SM 2011 Ljuslingsbacken" på och en plakett som det stod Stil-SM 2011 på. Har ingen bild på de sistnämnda två, men tänkte i alla fall lägga upp en bild på schabraket och visa att jag inte åkte hem helt tomhänt ;)


Snyggt va?

Sen hade det väl inte setat fel att i alla fall få fullfölja och ha en fräsh häst, men så kan det vara ibland :)

Nu ska jag och Olle bort till stallet och fixa ponnyn, sen blir det middag och kvällsfika. Jag och Amanda ska försöka fixa en ny provisorisk header också.

Besöksrekord!

Kategori: Ej hästrelaterat

Idag har vi haft nytt besöksrekord! Superkul är det när man kollar statistiken och inser att ni är fler läsare än någonsin! Fortsätt så!

Jag hoppas att ni gillar det ni läser och att ni fortsätter följa oss. Kommentera gärna om det är något ni saknar eller vill läsa mer av här på bloggen!

Kram

Sverige klara för OS 2012

Kategori: Nyheter

Det har varit EM i fälttävlan i i tyskland inder helgen. Sveriges lag gjorde en stark insats, slutade på en fjärdeplats och är nu kvalade till OS i London nästa år. Hejja Sverige!

Källa: Svenska ridsportförbundet

Today's dinner!

Kategori:

Var borta och borstade lite på Quilan innan. Hittade inget som kunde gjort att hon inte var som hon skulle igår, ingen svullnad, ömhet eller liknande. Olle var med i stallet, men tyckte som vanligt att det var ganska tråkigt, hästen får ju all uppmärkssamhet när man är där, suck liksom. Men när jag var klar så lämnade jag av henne och cyklade ner och handlade lite smått, och middagen blev våfflor! Det fick mig att tänka på i våras när jag och Amanda hade en mysvåffellunch :) (appropå köttbullar bara så där om ni ville veta, haha)



Måste fortfarande lära mig att lägga upp filmer här, så ni får se lite från stafetthoppningen förra helgen, dressyren från i helgen och lite annat smått och gott som jag har att visa!

Nu ska jag avsluta det här helt meningslösa inlägget och försöka göra lite läxor som jag inte gjorde innan eftersom jag myste lite med mina 2 sambos och våran gemensamma vän istället :)

Puss och hej!

Det blir VÄLDIGT sällan som man tänkt sig..

Kategori:

(Tog mig en liten sovmorgon idag)

Min tanke;
att vara nere i Skövde två nätter och tävla färdigt oavsett hur dåligt vi låg till.
Det blev; en natt i Skövde då vi stannade ut oss i terrängen. Får då inte hoppa dagen efter och vi åkte hem.
Anledning; en förmodligen ofräsch häst :/
Det är så typiskt att det ska vara just den här helgen också.. Men lagen om alltings jävlighet felar väl nästan aldrig?

Men jag kan ju berätta lite om det vi hann med under helgen. Ina fick följa med på banvisningen på terrängen medans vi andra fixade Tequila inför dressyren. och under tiden så drg det ihop till svart himmel och åska på 5 min, men sen försvann molnen lika fort igen. Dock började det hällregna precis lagom till att jag skulle sitta upp och börja ridafram, så vi ställde in T i släpe medans det värsta regnet drog förbi. Dressyren gick i alla fall ganska bra, vi fick 54,75 % trots lite missar från min sida. Det känns så skönt att vi trots allt har en så pass hög lägsta nivå i derssyren för att vara oss! Tyvärr har jag just nu inga bilder från helgen, dom är nämligen i Mora.
På framridnignen inför terrängmomentet var hon ganska stark för att vara henne, men hon var mer laddad stark liksom. Men så fort vi startade så verkade något ganska fel, hon antydde att hon skulle pringa förbi första hindret, det var inte långt ifrån på andra, hon nitade verkligen på tredje, jag fick rida rejält på fjärde, stop på femte, 6an sprang hon bara förbi, åttonde hindret kändes hon som hon brukar, sen var det ett stopp igen på 9an, på 10an fick jag återigen rida som ett as, 13 och 14 kändes hyfsat. När vi kom i mål så blåste hon väldigt mycket också, det brukar hon inte göra. Den dagen tequila börjar stanna i terrängen är det något som är fel, vet jag att jag har sagt någon gång. Och när hon står emot och dessutom blåser så mycket, så är det något som är fel.. Jag menar, hon brukar ju gå som tåget i terrängen, det är liksom våran gren i fälttävlan.

Men hon visar ingen hälta eller stelhet av något slag, så vi funderar på om det är någon infektion pågång. Så vi ska ta blodprov på henne och kolla värdena, hon ska också få vila en vecka nu och sen ut och skritta en vecka efter det. Sen får vi se hur det blir. Jag avanmälde mig dessutom från tävlingen i Åsebo i helgen, där vi tänkte hoppa 105 + 110. Vi får hoppas på att vi får veta vad det är som är fel, att det inte är nåt allvarligt och att vi är fit for fight igen lagom till Lag-SM i skåne i slutet av september!


Dressyrponnyn i Boxholm


Nej, nu ska jag bort och fixa och kolla till Tequila, sen blir det lite läxor eller något annat nyttigt!

inte så lockande, eller?

Kategori: Amandas inlägg









vinter, -25 grader kallt, ton med kläder, frysa om händerna för man aldrig hittar lagom vantar, knappt aldrig ljust ute.

nej, det saknar jag faktiskt inte.
men! dock saknar jag att fara över åkrarna i full falrt i den höga snön, att tolka & att rida på isen. det är mys!


Dessa biler har Jenny Norin fotat, det är jag och Air Cat i februari 2010, härliga va? :)




nu säger jag god natt och tack för idag. klockan står på 05.30.......

tomorrow gives me the answer

Kategori: Amandas inlägg



Imorgon hoppas jag att få svar från Sarah om Bianca, NUU vill jag veta! Ringer Sarah imorgon efter jobbet om hon inte hört av sig. Ni får veta imorgonkväll!




work hard hard

Kategori: Amandas inlägg

Medans Malin är och har det bra på SM och min pojkvän är i Rättvik och roar sig så är jag i Mora och jobbar! Ordning och reda.
Idag jobbade jag 07.00 - 15.40 , rätt segt. När jag kom hem började åskan & blixten slå ner - sen började det ösregna.
Imorgon jobbar jag 07.00 - 16.30.

Vicki skulle ge Rasmusen medicin idag(tuuusen tack bästa!!), sen åker jag tillbaka till Rättvik efter jobbet imorgon för pussa på mina två favoritpojkar! :)


På måndag har jag planer att köpa ny phone på EXPERT i Rättvik, blir troligtvis en HTC Desire.



Mobiltelefoner HTC Desire S Kodak Grey



Det blir sällan som man tänkt sig

Kategori:

Vi kom iväg från Rättvik vid 14.00, tanken var att vi skulle åka vid ett, men jag fick ett mindre migränanfall, så jag sov en stund istället för att behöva börja spy. Men så kan det gå! Efter lite stopp på vägen och en Malin som konstant tjatade om att hon var hungrig, så kom vi fram till där Tequila skulle stå vid kl 21. Jag och Quilan var ute och rörde lite på oss vid några ängar på gården där hon sover i helgen. Stallet är jättefint och är ihopbyggt med ridhuset, dom har en ridbana och hela stället är helt enkelt superfint! Där skulle jag lätt kunna tänka mig att bo!


Grejerna packade och klara i sadelkammaren igår, (och det nysmorda tränset blev självklart lite skitigt när jag rörde på ponnyn)

Nu är vi i alla fall i stugan där vi ska bo i helgen, efter att ha stött på lite älgar och harar på vägen.  Ina ligger och sover, Evve kollar på vad jag gör och pappa nördar vid sin egen dator. Stugan är liten, men söt och dessutom har den en bastu, (vi lär ju nästan testa den i morgon efter ryttarfesten). Jag startar dressyren vid 20 över 11 i morgon så vi går upp vid 7, för att hinnna fixa allt och ta oss till tävlingsplatsen i tid. Helgens tävlingar är lite annorlunda jämnfört med hur det brukar vara. Det är först veterinärbesikting, dressyr, och terräng på lördagen. På söndagen är det ytterligare en veterinärbesiktning och sedan hoppprovet. Alla moment ska dessutom bedömmas stilmässigt istället för med straffpoäng som vanligt.

Oj, de här inlägget känns lite rörigt och det är nog dags att sova, men jag uppdaterar så mycket jag kan i morgon. Frågar jag Evve snällt så kanske hon kan fixa ett inlägg också ;)


Och nu blev det genast ännu rörigare med en bild på lilla roffe helt plötsligt, haha!
Men tänkte bara säga att annonsen är ute och att myskillen är till salu!


Nu ska jag sova! Godnatt gott folk!


Vila i frid Yukon Boko

Kategori: Nyheter

En ny katergori "nyheter", tänkte att jag & Malin kan slänga in lite nyheter hit.
Första nyheten är den ultimata travhästen Yukon Boko som vid sex års ålders sprungit in 1 miljon kronor som dog igår i Åre - mitt under loppet!






Again, it's too late..

Kategori:

Jag är ganska duktig på det dära med att vara uppe för sent har jag insett.. Slutade vid kvart över 4 idag, sen for jag till stallet och tränade. Vi hoppade lite bana, som i slutet låg på 100-105 cm. Tequilan var fin men jag måste jobba en hel del på att inte bli kvar för mycket i handen. Men jag är nöjd med dagens pass. :) Efter träningen var det bara att börja smörja, packa och fixa inför i morgon. Haha, jag kom på mig själv när jag smorde med att inse att jag faktiskt ska tävla SM i helgen. Tänkte att fan, "då kan jag ju inte kolla över grejerna och snabb smörja lite, lär ju plocka isär grejerna och smörja ordentligt. Det är ju faktiskt stil-Sm till och med!" Haha, så det tog sin lilla tid med smörjandet och packandet. Så ungeför halv 10 var jag klar och då erbjöd sig Ina att åka ner och köpa middag och frukost åt mig så jag slapp det. Tack och bock säger jag!

Nu har jag i alla fall ätit upp min middag samtidigt som jag gjorde lite svenska läxa. Ska bara packa lite till mig, duscha och fixa inför i morgon sen ska jag sova. I morgon har jag Fysik sen lite svenska innan jag beger mig till stallet och duschar hästen sen vi åker vid en sisådär halv 2 :) Sen är det jag lilla ryttaren, Tequilan lilla hästen, Björn lilla pappan, Ina lilla coachen och den lilla vännen Evelina som åker på äventyr ner till skövde! Spännande värre :)

Nej, nu borde jag verkligen sätta fart så att jag kommer i säng någon gång.
Tack och godnatt så höres vi i morgon!


Lycklig ponny i Boxholm

Famous from the news papers ;)

Kategori:



Dalademokraten idag! För er som vill läsa artikeln finns den här



Nu ska jag iväg och träna hoppning för Ina samt packa och fixa inför imorgon, för då åker vi ner till Skövde!

KYRKBÅTSRODD

Kategori: Amandas inlägg



Sjöslaget,
en tävling som gymnasiet anordnar årligen då varje klass möter andra klasser.
NPH09 var med för två år sen (i ettan) , förra året ville vi vara med vi hade APU, så i år är vi FIT FOR FIGHT! Med lite hjälp från tvåorna ska vi slå alla!! Visa att hästar är bra träning!

Om ca fyrtio minuter ska vi har våran första träning nere vid hamnen, ska bli skoj!
Efter det har jag hoppträning på ridklubben för Ina Olsson, hör av mig efter alltihop när jag kommer hem!



Team Hästliv

Kategori: Amandas inlägg

Kika in på Hästliv Siljans hemsida, där står det även om teamet!

klicka på bilden



it's raining man

Kategori: Amandas inlägg

Gårdagen innehöll bara massa städning här hemma i Backa, så snart kan jag få ett eget rum - skönt för oss alla, speciellt mig å Saga!  
Efter städningen gick jag och Vicki ut och gav Rasmus medicinen, han tyckte det var vääldigt äckligt - men gjorde det så bra så, han är verkligen bäst min fnuffis.
Kvällen igår spenderades med min M, jättetrevligt! Nån gång tror jag nog att jag ska tvinga på han att gästblogga!

Sovmorgon idag, men var uppe tidigt ändå för Marcus började som vanligt 8.30. Nu sitter jag här hemma och är bitter över vädret och längtar tills helgen - då får jag svar från Sarah om Bianca - sista familjen skulle komma och provrida henne då. Hoppas hoppas hoppas!

"fyra månader kvar tills jul" - hemskt va? usch vad jobbigt med vinter.

Detta blev väl ett snurrigt inlägg? Jag är ganska snurrig jag själv just nu. Snart åker jag till skolan och har naturkunskap , dagens enda lektion.




finaste plankan, jag väntar så spänt!



Oh, happy day!

Kategori:

Tänk så bra man kan ha det!

Jag klarade kvalet och fick beröm för bra voltning! ;) 1.22.0 gick Ramona på, hon stannade lite på upploppet men jag är nöjd ändå! :) Och jag hade en massa fina vänner som var där och kollade, bara för min skull! :) och mor och far var där och kollade. Tequila är nyskodd och trimmad i vagn inför helgen. (för er som inte vet så är Tequila inkörd)

Fick också problemet löst med att skynda hem på luncherna och rasa olle, dom vi hyr av erbjöd sig idag att göra det åt mig! Toppen! Nu ska jag iväg och mysa med fina vänner!



My dear ♥

Kategori: Amandas inlägg



han dök upp från ingenstans,
fast han egentligen alltid varit här.
han tog mitt hjärta med storm,
han talar till mig som ingen annan gjort,
han finns där - och stöttar mig in i det jobbigaste.

Marcus Svensson

Amanda Vikner



veterinary "om lymfangit"

Kategori: Amandas inlägg

Bertil Jakobsson från Distriksveterinärerna har varit här idag och kollat på Rasmus ben, han fick en "allmän behandling" och jag fick åka till apoteket och plocka ut medicin som ska ges i munnen i fem dagar - och sen skulle jag tvätta med jodopax every day, absolut inga problem. Rasmus hade alltså fått Lymfangit.

För er som inte vet; Lymfangit är en inflammation i lymfkärlen i benet, t ex på grund av en sårskada eller mugg. Benet blir svullet, men det är inte alltid hästen får feber. - Lymfangit kan bli kroniskt, berättar Marianne, men om man behandlar orsaken i tid så brukar det gå bra. Man kan också minska risken genom mycket rörelse, massage och stallbandage. - Olika hästar har olika lätt att drabbas av lymfangit.


exempel på en lymfangit - bild från google.


Jag ska nu alltså försöka tvinga i Rasmus antibiotika (Hippotrim), vet att han absolut inte tycker om det då han fick det förut när han stod på gymnasiet. En dos en gång om dagen i 5 dagar i munnen.


det var bara att behandla det här, sen skulle han bli bra sa Bertil - Vi får hoppas på det annars vet jag inte vad jag tar mig till min älsklingspojke!! :(

Just a little bit nevous, or wait was it a lot?

Kategori:

Whaa, jag börjar bli ganska nervös nu! Ska rida ett kvallopp i monté idag (runt tre på Rättvikstravet för er som undrar), det är mitt första lopp. Ensam på första volten, med bara premieloppare och nordiskvalare bakom mig. Ingen som kan hålla lite koll på tiden åt mig eller som man kan ta lite hjälp av i voltningen med andra ord.. Hästen jag ska rida heter Ramona Zazz och är ett 6 årigt varmblod.


Jag och vår andelshäst Evelina Xing på ett licenlopp förra våren.

Nej, nu ska jag först till skolan och stallet innan lunch, sen ska jag bort till travet och förbereda och värma lite. Fick i alla fall ledigt på matten och ska kolla om jag får ledigt från andra hästlektionen som är efter luch.


Time to say goodnight

Kategori:

Tequila har skoning inbokad i morgon efter travet, köpte skor i fredags. Sen är det bara att ladda inför helgen, för då är det äventyr nere i Skövde, närmare bestämt på Ljuslingsbackens Fälttävlansförening! Börjar bli riktigt laddad nu! Stil-SM var det ja!

Jag dressyrade lite med henne idag efter helgens busridning. Hon var faktiskt riktigt fin, till och med i högersidan som brukar vara lite svår att få igenom. Annie filmade och tog lite kort, får se om jag kan få dom på något sätt i morgon. Och Annie, Tack för mockningen! Blev förövrigt bjuden på middag idag av henne. Hon förlorade ett vad och jag vann en middag. Fast hon är fortfarande skyldig mig en middag, för hon har förlorat vadet 2 gånger nu, hehe ;) Sen stannade jag kvar där en stund och pluggade lite körkortsteori med Peter. Lite annan nytta är också gjord idag och nu är det dags att sova, jag ska bara läsa lite i Fysikboken. Den kommer det nämligen inte att finnas tid för i morgon, för då har jag lite andra planer!

Oj, insåg just att ni varken har fått någon ordentlig rapport om Boxholm förra helgen eller händelserna den här helgen! Det kommer inom kort!


Under tiden får ni en bild på mysponnyn och min ena unge, Tilde :)

Tack och hej, leverpastej!

feliciano

Kategori: Amandas inlägg

red fille på träningen, en jättefin c-ponny. det gick sådär, han är fantastiskt duktig, det är bara jag som hade lite svårt att hitta hans knappar!
vi tränade sidvärtesövningar och travökningar, mot slutet gick han jättefint och jag är rätt nöjd faktiskt.



madde agné och fille, madde rider honom otroligt bra och har tävlat han mycket! :)

svullen

Kategori: Amandas inlägg

Efter skolan idag bytte jag om och gick till Rasmus på en gång för att kolla såret. Tvättade och la märke till att hans knä har svullnat och är svullen på insidan av frambenet. Ringde Lena och hon gav mig numret till ATGkliniken här i Rättvik så jag ringer dom direkt imorgonbitti när dom öppnar. Slutar typ vid 11 imorgon så har tid hela eftermiddagen!

Om en timme är det träning med ligan, ska låna en av klubbens hästar :) 







in school

Kategori: Amandas inlägg

nu är jag i skolan så ni får ett tidsinställd inlägg (sitter på tillfället på Samhällslektion får lunch snart), känns bra i magen att ha ett sånt så det inte blir helt tomt imorgon på bloggen medans jag är i skolan och lär mig förhoppningsvis massa nytt. imorgon har vi samhällskunskap  & ekologi, himla kul verkligen.

slänger in en random bildbomd med gamla bilder.


















You better shape up!

Kategori:

Dum Malin!! Nu har jag varit väldigt dålig på att uppdatera! Jag lovar att bli bättre! Och som ursäkt till både Amanda och er läsare så kommer en liten överraskning senare, så håll utkik!

Helgen har i alla fall varit fullspäckad! Och efter en sån här helg har jag en ruggig träningsvärk (som gör att jag går som en gammal gubbe, haha) och så är jag bamse trött! Läxorna som jag tänkte hinna med igår blev inte av, så dom får bli idag näer jag slutat vid en halv fem.

Kan ju i alla fall nämna att vi på Rättviks ridklubb nu har ett lag till lag-SM i ponnyfälttävlan. Just nu har vi tre kvalade ekipage, Jag och Tequila, Matilda och Urbino samt Frida och uno. Frida kvalade i helgen. Nu får vi bara hoppas att Dunet är på bra humör nästa gång! Lag-SM går förövrigt av stapeln helgen efter min 18 års-dag (om 31 dagar) den 24-25/9-11.


Taggad ponny i startfållan i Boxholm!

Oj, nu måste jag dra, börjar ju snart! O.o

Kram

in rough times , we need to remember ourself about the old good ones

Kategori: Amandas inlägg





the art of crying whit a horse

Kategori: Amandas inlägg

när jag tvättade om rasmus sår idag så började jag gråta, han började pejla fram å tillbaka med öronen för att lyssna.
jag kramade om honom och grät, grät och grät i säkert en timme, släpptee lös honom och han stog kvar , hängde med huvudet och la sin tyngd på min axel - som om han sa " jag vet inte varför du gråter matte, men jag jag finns här för dig"
jag grät och viskade förlåt säkert 30 gånger.
tanken att jag ska lämna denna underbara häst till någon annan gör mig ledsen, jag sitter och gråter även nu för att jag tänker på det. jag har det i tankarna flera gånger varje dag och ögonen fylls av tårar varje gång.

jag vet helt ärligt inte hur jag ska klara av det här.
att se massa andra komma och pröva honom,
att se honom åka iväg till någon annan,
att pussa honom hejdå.

jag vet inte hur,
min bästa vän.
hur ska jag överleva utan dig vid min sida?
min styrka, mitt ljus & mitt syre
min fyrbenta hjälte




Hästliv Siljan Show

Kategori: Amandas inlägg

Eftersom Rasmus skadat sig så fick jag låna Saga's Mico (tusen tack ännu en gång bästa sagis!!) och det gick fantastiskt bra för att vara första gången jag rider honom! Han är väldigt speciell, jag beundrar Saga som rider honom varje dag, otroligt bra kämpa av dig gumman!  

i alla fall så Teamets insats i Hästliv Siljan Show var en staffethoppning, vi var fyra lag med två i varje (alla hoppryttare kunde inte vara med)
Oranga laget: Jenny Lissjanis & Janice Wiklund
Turkosa laget: Matilda Lindberg & Mathilda Kjellberg
Gröna laget: Johan Henriksson & Carolina Riesbeck
Rosa laget: Amanda Vikner & Malin Hammarsköjld
(slumpmässigt utvalda lag)

Jag och Malin kammade hem segern!! ;)

Här är två jävligt sköna bilder fotade av Göran Erlandsson från ärevarvet som gick fooooort!





a little scratch

Kategori: Amandas inlägg

min gubbe har fått ett rivsår på benet - ovanför knät. när jag mötte honom i hagen i lördags morse för att göra honom klar och rida ner till körhallen (för hästliv siljan showen) så möttes jag av häst fulla frambenen med torkat blod!
ringde lena i ren panik när jag var i stallet och hon sa att jag skulle tvätta bort allt blod och hitta vart det kom ifrån, om det var något sår eller något. tvättade bort och höll på att spy flera gånger (tål inte att se eller känan lukten av blod) , hittade ett köttsår. fick en salva av lena på skolstallet som ska smörjas in en gång om dagen, typ av anibiotika. var ut i hagen nu på kvällen och det ser bra ut änsålänge!

min lilla fisis, det var så jobbigt att se att han gjort illa sig , det är fösta gången jag ser honom skadad. min skrotgubbe, min lilla skrutt - han oroade mig otroligt där. är så glad att det inte var värre än så, då vet jag inte vad jag hade tagit mig till.



Just running around a little

Kategori:

När det här läggs upp på bloggen (tidsinställt inlägg) så är jag förmodligen ute och svettas för fullt i vasaloppsspåren tillsammans med en si så där 1000 andra personer. Jag springer fjärde sträckan av tio stycken, totalt blir sträckorna 90 km, lika långt som vasaloppet själv.


Ungefär så här ser det nog ut där jag är nu, svettiga, flåsande människor. Men, det är helt okej!

Tack och hej!

Everyone thinks that I have it all, but it's so empty living behind these castle walls

Kategori:






Det vackraste jag har, som betyder så otroligt mycket

chasing the stars

Kategori: Träningstips/ridövningar

Var på clinic med Sylve från JumpClub ikväll i körhallen, väldigt lärorikt!
Tog såklart kort men har inte återfunnit USB-kabeln än..
Fick med några nice träningstips hem som jag absolut ska ta tillvara på och jobba med Rasmus i ridhuset någon dag nästa vecka!

exempel: (mobba inte mina ritningar i paint)
lösgjordhet, lägre hinderhöjd, jobba i en åtta och ha hästen ställd inåt. rakrikta innan hindret och räkna sprången.


att kunna kontrollera sprången, för att ha en lydig häst måste du kunna ha en bra galopp som ger dig rätt avstånd till hindret. jobba på att "ta ett språng till" & "ta större språng inpå".




för att kontrollera lydnad och stärka bakbensparti, skritthoppning - avanceras efter känslan




bra, enkla övningar som är lätta att bygga fram!
tänkte att vi skulle få fart på den här kategorien nu, så nu jeklar mallan - ska vi tipsa våra läsare om bra ridövningar!

vad tycker ni?!

Laughing out loud

Kategori:

Jag hoppas, jag bara hoppas, att det blir som jag vill. För jag vill ha det sista året på mitt sätt..


Olle ligger i fotändan av sängen och myser, jag lyssnar till regnet som faller ner utanför. Vi har just haft myskväll här på Malons crib. Jag, Elin och Hanna har dippat chips, gurka och en orange paprika som jag fick i inflyttningspresent av min syster. Hon vet att jag hatar färgen orange, så allt hon ger mig är orange. Jag följde med Hanna en bit på vägen hem till henne så Olle fick kissa, vi såg en massa grodor och så skämdes vi för att vi inte hade några reflexer på oss i mörkret.



Idag stod Fysik B, Svenska B och Mattematik D. Vi har redan fått lite läxor som jag ska ta tag i efter helgen, för den är lite rejält körig, som vanligt när det gäller mig, haha. På matten satt hela klassen och bara asgarvade, hälften skrattade väl så att de grinade, Haha. Vi har en helt nyutexaminerad lärare och stackaren får komma till våran klass, där just matten dessutom är kaos! Haha, men kul hade vi ju i alla fall! Det löser sig säkert om ett tag. :)

När jag kom hem var jag helt slut och somnade en stund på sängen innan jag orkade dra mig mot stallet. Jag köpte skor på vägen och ringde hovis, så Tequila blir nog skodd till veckan. Ganska lagom innan våra äventyr nere i Skövde nästa helg! Jag och T var ute och myste en sväng i skogen, mycket mer orkade jag inte. Ibland har man sånna dagar och då är det ingen idé att göra något vettigt, för då går det som bekant bara åt skogen. Jag tänkte även gå på hopp och dressyr clinicen i körhuset, men eftersom jag somnade och fick lov att handla mat så sket sig det, tråkigt, men man måste väl tänka på sitt eget bästa ibland också. Så nu blev det så!

Nu borde jag verkligen sova, klockan står på halv 6 i morgon och jag ska till Mora med några i klassen och springa vasastafetten. 6.6 km lätt uppför på myrmark var det ja! Nu börjar jag nästan bli peppad!


Jag och Quilan på en träning i Leksand.

Och Kom ihåg kära läsare! Hästliv siljan show lördag kväll, 19.00 i körhuset i Rättvik!

Godnatt!

valack -97 med ett hjärta av guld

Kategori: Amandas inlägg

huvudrubriken var det lättaste.



idag blev jag ombedd att skriva rasmus annons, och fixa bilder - sen åka iväg med dom på ett USBminne till skolstallet så skulle dom kolla igenom det, efter det åker annonsen upp på hästnet.
jag sitter med klumpen i halsen och tårarna som rinner.

att få ner i ord, på en annons, om hur underbar rasmus är - samtidigt som det ska vara "lockande" för att folk ska ringa var jättesvårt. jag skrev ihop det , men antar att lena och dom får finslipa, det blev nog för kärleksfullt för att ens kunna låta bra.
vet inte om jag vill det här egentligen, men det är det bästa för oss båda faktiskt.
han får komma att bli någons skogsmulle och bästa vän,
och jag får starta sista ponnyåret och tävla & utbildas, precis som jag vill ha det!

det bästa är att jag får vara med till 100 % i den här försäljningen, det är viktigt för mig!




åh om ni ändå visste,
hur mycket jag älskar honom.




Laminitis, just my luck - times two...

Kategori:

Lilla fröken som alltid har huvudet på skaft skulle till och laga lite mat. Hon sätter på vattnet och ska koka lite ris när hon upptäcker att *trumvirvel* hon inte har tagit med sig något ris när hon flyttade! Det samma med makaronerna! Så middagen fick bli en cup a soup (och förmodligen blir det en 2-3 till efter det)..

Dressyrtäningen gick i alla fall bra! Jag och Quilan börjar nästan bli dressyrfjollor nu ;) Haha, vem trodde det om oss? Inte ens så att jag själv trodde det. Fast å andra sidan är jag ju perfektionist så att det skriker om det, så diciplinerings biten i dressyren med traggel stuket passar mig väldigt bra. Och när man hittar den där känslan så är det ju underbart!
Nej, jag börar gillat' helt enkelt!

Just nu pågår ju hästliv siljan veckan här i Rättvik och Leksand. En vecka fylld med hästar för oss hästmänniskor! Heelt okej! Efter träningen så lyssnade jag och pappsen på en föreläsning om fång. Den var väldigt lärorik och intressant. och som sagt, den var ganska lägligt då vi idag upptäkte att en av ponnyerna hemma har fått fång... Så ucshligt och tråkigt. Vi har haft det tidigare på en av de andra ponnyerna, det är inte alls kul. Vi får bara hoppas på att hon blir bra fort!

Nej, nu ska jag hitta på något annat! Ni får en bild från när vi tolkade med Tequila för någon vinter sen.

Vintern kan nog vara lite mysig ibland...

Tack och hej!

First day at school

Kategori:

Som vanligt var första dagen i skolan slapp. Samling i Aulan, lite information med klassen och en lektinon som inte var en lektion. Men det är helt okej tycker jag, mjukstarta lite! Vid 3 var jag borta vid körhallen och sålde lite fika, pappa Björn tog över så att jag skulle hinna till dressyrlektionen för Ina klockan 5, han ska också lyssna på föreläsningen om fång senare ikväll. Lagom planerat när dom ringde och sa att en av små ponnyerna där hemma kanske fått fång. :(

Men nu taggar vi dressyr!

Hörs senare!

årets finaste kalender ♥

Kategori: Amandas inlägg




changed planes

Kategori: Amandas inlägg

Jag tar Rasmus ikväll ändå, det var bara en lätt dressyrträning och det kan han behöva lillskrutten :)




in a good mood

Kategori: Amandas inlägg

mårbra, träffat bra vänner - skönt!
sitter hos bästa evelina och amanda nu (klasskompisar) som bor i golfbyn, vi sa väl snart röra oss ner mot byn och jag ska ta bussen hem till backa träna rasmus lite. de blir nog att klättra tror jag. ikväll är det träning, tror jag ska ha Saga's Mico kanske !






our love are the strongest, my dear




min sista första skoldag

Kategori: Amandas inlägg

tredje siste året, det är bara köra gärnet och visa alla att man är bäst - typ.
NPH09 har haft sina svagheter, we all know that. men en klass på ca 30 brudar har det inte lätt heller.
Nu ska vi i alla fall försöka få det sista året lika bra som det första, och hoppas på det bästa - once again!


NPH09 skulle åka skridskor, en rolig upplevse!

slädtur, mys!


fika på min födelsedag ;d


Vi lär oss köra traktor, också en väldigt rolig upplevelse.


Harvar ridbanan




Vi tar ponnylicens.

Nu åker Malin & Linn för att hämta mig, hörs efter skolan! :)




Rightbay, probably the best place in the world

Kategori:

Just nu är jag hemma och myser med hunden. Min syster hämtade upp mig på trafikskolan i morse och körde mig, olle och lite saker till rättvik. Vid 10 var jag på travet och red ett montéjobb på en häst som heter T.X. Almabell, en trevlig märr men hon dör eller hoppar bara i loppen så hon får montéridas lite och hoppas på att få lite liv i henne. Efter en snabbfika på travet så skulle jag till och försöka sömma om en sko på Tequila så att den säkert satt under Linda Heed träningen, men det gick ju ganska dåligt. Jag lyckades med en söm sen sket det sig totalt, så då fick Ina (min ridlärare) rycka in och lösa det åt mig. Mickis var också snäll och skjutsade hem mig så att jag kunde hämta matlåda och lämna Olle. Tack! Träningen gick bra, T var fin och jag lärde mig en hel del tips som är användbara i flera lägen. Amanda var där också och tog kort/filmade så ni får fråga snällt så kanske jag får se dom jag med ;)


Fälttävlansgänget fr.vä. Saga, Jag, Frida, Madde, Matilda och Ina-the coach.

Klockan 17 var jag på planeringsmöte nere på Fricks om vasastafetten som går av stapeln nu på lördag. Det är min klass och några udda ströfolk som har ett mixlag och vi gör det mest för skojsskull. Jag ska springa 4;de sträckan som är 6,6 km lätt uppför på myrmark, om det lät nådigt? Njaa, jag tror inte det, men skoj ska det bli! :) Mötet tod i alla fall en stund, sen var jag hem och åt en dålig middag innan läsårets första kvällsfika och en mindre återträff med massa trevligt folk! Det gillas, inte middagen utan folket.

Nej, nu ska jag kvällsrasta hunden lite innan jag ska sova.
Bjuder undertiden på lite bilder från dressyren i Boxholm.

Så här kan det se ut när vi vill samma sak..


..och så här kan det se ut när hon vill galoppera full fart och jag vill fortsätta dressyra, tokmärr!


Tyvärr är bilderna lite klippta men Pappa hade långa objektet och vi var för nära..

I morgon är det första dagen i skolan efter sommarlovet, ska bli skönt att få komma tillbaka till rutinerna igen nu.
Tack och godnatt!

tell me my angel,

Kategori: Amandas inlägg

var ute på en kvällsbarbackatur med älskade bästa underbaraste bästa vännen, red på grusvägen mot dalhalla och bara lät han springa kravlöst. på vägen dit var han väldigt frustig och tittig (något att lägga överskottsenergin på?), när vi red igenom byn vart han rädd för rinnande vatten på en gård och flög ut på ängen, haha sötnosen.




när vi galopperade där lät jag han springa bäst han ville och att bara känna hans maffiga marktagande galopp är så underbart, att känna hur den muskulösa kraftfulla hästen under sig är så häftigt. och det bästa är, att det är min bästa vän.
jag började gråta och grinade hela vägen, jag lät tårarna rinna lika som jag lät han springa på.
bara att veta att jag aldrig kommer få göra det där igen, att veta att jag inte komemr mötas av en gnäggande rasmus när jag kommer till hagen, att veta att jag inte kommer få rida på honom aldrig igen i hela mitt liv, att veta att jag kanske aldrig kommer få träffa honom, att veta att han kanske flyttar runt och blir såld & såld & såld. att veta att jag tror att han inte kommer få det bästa av det bästa, just det han förtjänar

- vet ni hur ont det gör?
vet ni hur mycke jag kan gråta över det?
varje dag skriker mitt hjärta,
varje dag ångrar jag mitt beslut på ett sätt - samtidigt som jag vet att det är det bästa av allt.
varje dag vrider sig magen för jag älskar honom så mycket.

min bästa vän,
det finns ingen som honom.
jag kommer aldrig träffa någon som honom.
min bästa vän,
åh min bästaste vän.
en kärlek som vi har , det kommer jag nog aldrig få uppleva igen.
jag älskar min pojke, åååh vad jag älskar honom - ni kommer aldrig förstå.








a lot of knowing

Kategori: Amandas inlägg

Nyttigt att kolla på Linda Heed träningen, hon kom med massa bra tips och så till ryttarna som jag absolut ska tänka på när jag tränar på!
Efter träningen åkte vi hem och stressbakade lite inför cafeterian och sen for jag och Saga ner å tog emot entré för Offa's "föreläsningsclinic" om natural horsemanship typ, och sålde fika. Sen var det dags för Linda Heed's timma där hon berättade om sig själv och om hennes tävlingskarriär. väldigt nyttigt att lyssna på, fick med mig lite hem även där!

Detta tyckte Linda tyckte var viktigt för träning av hästarna i vardagen:

Longering, här kunde hon även lägga till bommar som studs och småhinder som dom jobbar på i volt, alltid inspända.
Klättring utomhus, för att bygga muskler, skritta uppför branta backar och runda träd.
Ridning på äng, en stor äng som var grannens där hon "leker" lite och kan jobba avstånd mellan skuggor och korta & länga galoppen.
Markarbete, hästarna hoppasinte högt eller tränar bana en gång i veckan,utan det hände lite mer sällan.
"Träningstävling", åka bort till grannarnas ridbanor och bygga upp bana för att unghästarna men även dom äldre inte bara ska tränas bana hemma utan få lite rutin att hoppa borta så dom inte blir så nervös inför tävling!

Har massa bilder på kameran men har lyckats tappa USBkabeln på något bra ställe..
får bli googlebild på Offa!





Linda Heed träning

Kategori: Amandas inlägg






nu åker vi ner till körhallen, Saga ska träna för Linda Heed, Malin också för den delen, HEJS!!


 

Förlåt!

Kategori:

Jag har varit upptagen och seg hela dagen, så det har inte blivit någon uppdatering..
Har i alla fall myst en sväng med T i skogen, åkt hem till Mora, bakat till hästlivsiljan veckan, packat, städat, packat och städat och umgåtts lite med min syster och min ena unge, samt handlat lite inför skolstarten.

Imorgon har jag körlektion kl. 8 i en timme, sen drar jag direkt vidare till Rättvik för att rida ett jobb hos Kajsa runt 10. Klockan 13.30 ska jag hoppträna i körhuset för Linda Heed, innan dess så lär jag sömma om bakskorna på Tequila så att de sitter i någea dagar till. Måste köpa skor och boka in hovslagaren (påminnelse till mig själv). På torsdag börjar skolan och jag gissar på att det blir en hel del ganska glada återseenden. Och jag vill börja igen, men är inte så sugen på pluggandet tyvärr.. Men så kan det vara :)


Jag och Thea bakar chokladmuffins :)

En av några mycket vackra egobilder på mig och min syster, man kan ha mycket roligt med alla grejer man samlar på sig!

arrived at home

Kategori: Amandas inlägg

Nu är vi hemma, Saga somnade i bilen när Odd hämta oss i Falun, nu ligger hon i sängen redan.
Sarah skulle höra av sig så fort dom hade bestämt sig - men blir det så att jag får ta henne så kommer hon verkligen inom en vecka! Helt fantastiskt overkligt allt det känns, det är verkligen det jag har drömt om så otroligt länge nu!!



Åh fina Plankan, nu hoppas vi på det bästa! :) 


a trip (bildbomb)

Kategori: Amandas inlägg

Resan till Stockholm gick bra och vi var inte vilse någon gång, helt perfekt!
bildbomb;

Vi åkte ju med min vän Rarre och nu sitter jag & Saga i hans lägenhet i Jakobsberg medans han jobbar, och han köpte två adorrable kattbebisar för två veckor sen!
bildbomb;

åh, mysponny

Kategori: Amandas inlägg

I början var hon väldigt stel och motvillig men när jag började hitta lite knappar där så ville jag typ aldrig sluta rida! Hon var jättefin verkligen och jag trivdes otroligt bra med henne. Självklart behövs en del dressyrarbete och jag gissar på massa markarbete för att stärka. Hon var lite tjock också, men hon hade gått på bete så det förstår man ju! - det bantar jag nog bort rätt fort om jag får upp henne med väldigt intensiv igångsättningsträning!

Det skulle komma en familj imorgon men dom två döttrarna var inte så rutinerade och hade mest ridit på ridskola, och sen skulle det komma en till tjej till helgen och pröva henne, men sarah (ägaren) tycke att jag och hon klickade bra och hon hade typ bestämt sig!
Vi får hoppas på det bästa nu, och hon skulle höra av sig när hon visste. Om jag får ta Bianca så skulle dom köra upp henne till helgen eller nästa vecka då Sarah vill ha det gjort innan hon börjar skolan.
Varken jag eller Saga filmade varandra men det får bli några såhär tråkiga & suddiga bilder i alla fall :p
(dessa bilder är tagna när vi precis satt upp så det var innan hon lossnade och blev rund och fin i rörelsemönstena)
Bianca - Plankan, Banki(s), Ankan, Bibus, Ankis. Ja vi kommer nog hinna hitta många smeknamn!
Nu gäller det bara att hoppas på det bästa!!
inte nog för att vara nervös äver resan dit och hur allt skulle gå, så måste jag nu vara nervös över hur vi ska lyckas ta oss hem samt om jag får henne eller inte..!
det vore underbart i alla fall! :)

uppe med tuppen

Kategori: Amandas inlägg

tror jag lyckats sovit två timmar inatt, nervös kanske?
ja snart åker vi, wiie! :D




malin:

Kategori:

nu har jag fixat nya "namngrejor" så sätt denna längst ner på dina inlägg!
(finns i albumet och lägg upp den i maximal storlek!)



puss på dig mallan, / mandy

NUU ÄR DET KLAART!!

Kategori: Amandas inlägg

Åh, allting är äntligen klart med SJ och resor och allt nu!

Imorgon åker vi med bussen 05.40 från Rättvik-Falun & sen vidare med tåget 06.42 till Sthlm och är framme där 09.20, väl framme i sthlm så hämtar min kompis Rarre oss vid centralen sen drar vi vidare till Södertälje. Provrider och känner lite på Bianca och sen åker vi tillbak till Sthlm & spenderar massa timmar där - tåget hem går klockan 19.45! Heldag & långdag verkligen!!

Vi tar datorn och internet med oss, så lite då och då uppdaterar vi väl när vi kan!
Nu snart blir det sängläge så vi orkar oss upp vid strax innan 5 imorgon, huvaligen :)






södertäljeresan

Kategori: Amandas inlägg

det ser lite halvmörkt ut, men jag ger mig fan inte för fem öre alltså!!
nu SKA jag dit, jävla SJ. sitter i telefonkö nu, plats nummer 10 (började vid 39) så snart är de väl dags att fråga om de går att boka om., vicki ringer - hon som har lute koll på vad man säga haha :)



I feel like I'm closing up

Kategori:

Tävlingen uppdatarar jag om senare, det får tyvärr bli ett snabbinlägg nu. Vi har hämtat hem två märrar med för från brorsan och jag har haft körlektion och pluggat teori. Det var tredja körlektionen och Sigge säger att jag redan ligger före en hel del! Gjorde även fas A och B på teorin. Riskettan gjordes ju som tidogare nämnt i fredags och jag har halkbana i nästa vecka! Förutom körlektioner, en teorilektion och pluga teori så har jag bara uppskrivning och uppkörning kvar sen. Känns verkligen som om det börjar närma sig nu! Dessutom är det bara 38 dagar kvar tills jag fyller 18 år! Nedräkningen pågår för fullt och samma helg är det Lag-SM i fälttävlan! Vi har två ryttare kvalade av minst tre, så en till sen har vi ett lag. :)


Jag och min sambo ELON!

Nu ska jag tilll och packa lite, eller, ja, en hel del då.. Jag ska flytta till Rättvik idag är tanken innan skolan börjar på Torsdag och jag har som vanligt en massa att göra innan dess. Jag ska bo typ på kvarngatan, i ovanvånignen på ett hus, 2 rum och kök på 90 kvadratmeter, tillsammans med min vän Elin Hallgren! Och lilla Olle så klart!


Min lilla Olle! :)

Nu ska jag äta middag, sen sätta fart med packningen!
Kram Malin

men SUCK!

Kategori: Amandas inlägg

Jag tänkte ju ut värsta smart att om jag köper biljetter skitbilligt på tradera så kommer jag och Saga tjäna massa pengar vid biljettköpen, så när jag har så stolt har vunnit dom där auktionerna så känenr jag mig grundlurad!

Jag uppfattade det som att vi kan välja vilket tåg vi vill mellan 05.00 - 09.59, men så var det tydligen inte! Utan när man ska till att betala biljetthelvetena så har SJ själv valt ut vilket tåg man ska ta och vart man ska sitta, så jag fick två olika resor, en vid 05.37 och en vid 09.33 - idioti!!

Jag och Vicki ska i alla fall ringa SJ imorgon och kolla om vi kan boka om ena biljetten så att vi i alla fall kan ta samma tåg!

Samma vart det med hemresorna, ena tåget hem går 15.45 & andra tåget hem vid 19.45, tror vi betalar dom där resorna jag vann men åker med MASEXPRESSEN hem, mycket skönare så vi vet att vi tar oss hem ordentligt.
ååh jag så sur på det här nu!




Nu väntar sängläge. Jobb imorgon på donken 8-17 efter de tar jag bussen hem till Rättvik, skönt.

Malin & Matilda har förövrigt kvalat till SM i fälttävlan, hon får förklara mer sen - GRATTIS MALIN & MATILDA!! :D

Uppdatering på plats!

Kategori:

Dagen har än så länge varit bra! Alla blev godkända i dressyren, en fick ett pet i hoppningen. Saga fick tyvärr ett stop med dunet i terrängen i P70. Men ett stort Grattis till Frida och Fredriksbergs Uno som tog en sjätteplats i P70! :D
Matilda ska starta terrängen om en sisådär 5 minuter! Hoppas på att Ubbe sköter sig. Jag är åter i tävlingskläderna och ska plocka fram Tequila efter Matildas start. Banan verkar kul, vi var felfria i hoppningen med hyfsad känsla och jag och morsan fick hala 57% i dressyren! :D

Nu lär jag springa! uppdaterar mer sen.


Nu är det snart dags!

Kram Malin

långlet

Kategori: Amandas inlägg

snart drar jag till långlet, ska bli skönt att komma dit igen och rida någon av jennys hästisar :)
får se om emelie kommer och ska provrida joe annars tar jag ut han en sväng, annars så ska vi ut på en tur om hon kommer.




fina snosegose ♥

"spikade" datum

Kategori: Amanda tävlar

detta är mer eller mindre en KOMIHÅGLISTA för mig själv, inget ni behöver bry er så mycket om! :)

3-4 sep
11 sep
17-18 sep
25 sep
8-9 okt
15 okt
22 okt
29-30 okt
26-27 nov
17-18 dec











when are you gonna live your life right?

Kategori: Amandas inlägg

ifrågaställning till mig själv.
den här bilden, visar ord jag måste leva upp till nu.
'
ni får tycka vad ni vill om mig, men så är det just nu..



I remember a quite nice day, that day was today

Kategori:

Det har varit en lång men väldigt trevlig dag! Klockan halv 9 åkte jag och far till Rättvik, där duschade jag Tequila, fixade det sista. Halv 10 var vi uppe i Backa och hämtade Saga, Dunet och Vicky. 10 for vi från Rättvik och stannade på Pizza hut i Örebro. Där satt vi och åt i en och en halv timme, resultatet blev ett rejält paltkoma! (Stor hiss till pizza hut!) Andra halvan av gänget var lite sena dit eftersom de fick lov att åka via Leksand och hämta lite kvarglömda hästpass åt Leksandsryttare, men dom fick mat dom med.

Den enorma paltkoman ledde till en trött Malin (som övningskört fram till Örebro) så pappa fick köra efter det och Jag sov lite. Strax efter Örebro på riksväg 51 så vaknar jag av att pappa tvärnitar och jag ser vad jag tror är en älg som springer framför andra gängets bil. Det visar sig att det inte var en älg utan 3 små förrymda islandshästar. Vi stannar och far ut ur bilarna, Ina fick tag i den som hade i grimma, jag tog av Tequila hennes grimma och fångade en andra och Saga tog Dunets grimma och den tredje var fast. Trion med människor tog sikte på en hästhage lite längre bort, väl där så kommer en Kille/pojkvän/sambo.
-Vet du vems hästar det här är?
Han sa: hmm, jaa.. Jag är ingen expert på det här, men det kanske kan vara våra. Jag går ner och kollar om hagen är stängd, jag körde där med traktorn tidigare.
När vi gick över gården så såg det lite kaotiskt ut och det visade sig att de hade haft en storbrand, där ett boningshus, ett garage och två stall hade brunnit ned. Hua vad hemskt sånt är att höra, tack och lov hade varken någon häst (trots att 2 var inne i ena stallet) eller människa omkommit.
Det visade sig att det var Hans/sambons hästar och vi gick tillbaka till bilarna igen.

Vi rullar vidare och kommer senare fram till Fredriksbergs New Forest Stuteri, där vi har hästarna i natt. De går ute i 2 hagar och njuter i gräset. Vi människor bor på ett vandrarhem i Ljungsbro och i kväll var det liv och rörelse ute på samhället. Vi handlade lite frukost och sendan gick vi ut och kollade läget lite med en promenad längs Göta kanal. Vi skulle brottas i sumobrottardräkter men det hann plocka ihop precis innan vi kom fram i kön.. Typiskt vi som faktiskt var väldigt sugna på det efter ett tag. Middagen blev grillad korv och wienerbröd (inte fick vi några pannkakor för gubben i kiosken var en torrboll) den åt vi dessutom på en båt. Efter middagen var det en eldshow på en av bryggorna, riktigt häftigt faktiskt och det avslutades med en del raketer. Så det har varit en ganska händelserik dag, men med många trevligheter!

Jag kan lägga upp en film från eldshowen sen om Amanda har lust att visa mig hur man gör, haha!


En bild på Fredriksbergs Urbino och Matilda i terrängen i Mantorp.

Nu måste jag sova och ladda inför min och morsans debut i P90!

Godnatt! Kram Malin

usch?

Kategori: Amandas inlägg

sitter och drömmer mig bort på tradera, men ibland ploppar något hemskt upp, typ som dessa;
har ni sett nå fulare?








det är inte ens "b-ponny" gulligt, bara förskräckligt.

en annan grej som rä så sjukt fult är detta;


att rida i vojlock. jag tycker det ser så tråkigt ut!
sånt hade man när jag va liten och låångt tillbaka innan det.


självklart är detta en smak-sak och alla behöver inte tycka som jag.
men det hade varit kul att höra eran åsikt! :)




you better shape up

Kategori: Amandas inlägg

hann inte slänga in något tidinställt imorse, underbara j kom intrampades inatt och så låg vi och drog oss imorse så klockan bara flög iväg.
men här är jag! lång arbetsdag men timmarna har ändå gått fort, tjänat typ 900 idag efte skatt - rätt jävla bra! älskar att jobba inom handel.

har nyss lagt bud på mina och saga's biljetter till sthlm och tillbaka, hoppas på det bästa nu så vi får dom!
har dessutom fått uppdatering av dom där nere i mantorp/boxholm och dom sitter vid göta kanal och har det najs å kikar på båtar och massa folk. det är tydligen någon speciel helg där nere nu. jag missar verkligen något! :(

It's a little too late

Kategori:

Dags att sova, sorry för uppdateringen, körigt hela dagen och när jag kom hem så ville jag faktiskt umgås lite med min familj som jag nästan aldrig träffar. Tequila var i alla fall fin idag, vi dressyrade lite lätt och sen hoppade vi några små stockar i skogen och myste lite :) i morgon ska jag upp tidigt och fixa det sista innan jag och far drar vidare till Rättvik och hämtar upp Saga, Vicky och Dunet, samt möter upp andra halvan av gänget. Sen drar vi oss neråt mot Boxholm!


Jag och min vackra när hon trivs som bäst!


Godnatt, Vi hörs i morgon!
Kram Malin

my heart on you're hoof

Kategori: Amandas inlägg

dags att sova nu, om jag lyckas somna. imorgon blir det jobb.. 12.00-21.15, kul! men förvänta er dålig uppdatering av mig imorgon. slänger kanske upp ett tidsinställt inlägg om något intressant så att det händer något hä under dagen i alla fall.
fälttävlansbrudarna drar till boxholm, kommer sakna dom över helgen! sen är det bara måndag(vicki fyller år!) sen åker jag och saga, åh så kul!
i love u

a piece of me

Kategori: Amandas inlägg

sitter i mora nu, det känns som jag skulle vilja vara i backa nu - ta med en sovsäck och gå ut och sova med rasmus i hagen, istället för att vara här och vara rastlös och helpless.
jag saknar rasmus för varje minut, och jag tycker så illa om mig själv för att jag gör det här - men nu är det så.
han kommer få det bra, och det är det enda som spelar någon som helst roll för mig.

mtt i sorgen måste jag ändå finna en plats där lyckan måste få rymmas. det kommer lösa sig för honom, och för mig också. han kommer hitta en ny bästa vän och jag med, och jag få helt enkelt bara njuta av den här tiden jag haft med honom - skatta mig lycklig för att ha fått chansen att ha träffat en sån här underbar häst med ett hjärta lika värdefullt som guld.

pengar kommer aldrig kunna värdesätta min kärlek för dig, pengar är inget värt - om man har en kärlek stor som denna.
min bästa vän
oavsett vad

träningarna CHECK

Kategori: Amandas inlägg

Nu är allt klart, jag ska träna för Ina Olsson varje torsdag mellan 19-20. Sedan varannan måndag är det "ligan" och då rider jag för Ina mellan 18-19. Det kommer bli kanon dehär. Blir ridskolehäst ett tag, men sen blir det annat.

30 dagar framöver

Kategori: Amandas inlägg

från och med idag har vi 30 dagar på oss, att njuta av tiden tillsammans.
ett val jag gruvat mig länge över, ett val jag säkert kommer att må dåligt över en lång tid framöver.
om 30 dagar åker min älskade tillbaka, och sedan ut på annons.
det bästa är att jag får vara med och skriva annons och vara med och "välja" hans nya hem om man nu ser det så.

tack för den här tiden rasmus, tack för allt du givit mig.
kan inte förstå att det här är sant, men det är mitt val och nu har jag bestämt såhär.

min bästa vän, vi har gått igenom mycket, väldigt mycket på en kort tid.
den 31 januari var den bästa dagen i mitt liv, och den dagen kommer att leva i mitt inre så otroligt länge.
jag minns varje dag med dig, alla underbara stunder.
allt slit vi har gått igenom, alla dagar vi kämpat oss igenom - men vi har gjort det med glädje.
jag hoppas att du får bli bästa vän med annan tjej/kille, den människan kan skatta sig lycklig som får turen att äga dig!

kan skriva flera sidor, kan sitta i timmar.
tårarna rinner och rinner och kommer förmodligen inte att sluta.

du är mitt liv, mitt allt. min bästa vän, min själsfrände.
mitt ljus i dom mörkaste dagarna.
tack för all lycka du gett mig, jag är förevigt tacksam.
du har lärt mig allt vad kärlek och ansvar innehåller, det har jag att förevigt tacka.

trettio dagar kvar rasmus,
en månad kvar.
ååh vad vi ska njuta, och vi ska bara ha kul!!


i love you til' death do us apart,
my heart will forever belong to you.


days have never gone slower

Kategori: Amandas inlägg

sitter och kikar tåg-biljetter, snart är det tisdag! :)
ååh kan inte bärga mig!!! :D




bild från google

Send away for a priceless gift

Kategori:

Sovmorgon är helt okej! Nu ska jag snart cykla ner från backa till ridklubben och rida ponnybus, hoppas på att hon är fin idag med. Det blir lite lätt dressyrarbete och sen en myssväng i skogen. Allt ska smörjas och packas, det blir ju så mycket mer att fixa när man ska på Fälttävlan än när man ska hoppa tex. Tequila ska också putsas lite. Har man en vit häst vill man gärna att den ska vara vit på tävling också, inte grön, gul eller brun som hom ofta blir nu på sommaren, haha!

Oj, jag måste börja sätta fart! Jag ska på riskettan inför körkortet kl.17 hemma i Mora, då lär jag vara klar men packning och stall och tagit mig hem till mora.

Jag bjuder på en bild på hela gänget (utom amanda) som var nere i Mantorp :)

Från vänster Matilda Lindberg, Frida Eriksson, Min bästa pappa Björn som ligger och sover, jag, Ina Olsson (våran coach), Sagibag, Fridas pappa Mats och Sagas mamma Vicky.

Kram Malin

Guten morgen

Kategori: Amandas inlägg

Tog lite sovmorgon idag. Jag, Saga & Malin somnade allihopa i Saga's säng när vi kollade på Mamma Mia igårkväll, trångt & varmt!
Vi har precis käkat lite frukost , åt gröt som är väldigt nyttigt & gott!
Mina planer med Rasmus idag blir RAKBANAN, eftersom det inte blev något igår!




300!!

Kategori:

Detta är TeamDalarnas 300e inlägg, skoj!

Får bli en bild på när tandläkaren var till gymnasiets hästar, lärorikt!!

bloggnördar.se

Kategori: Amandas inlägg

Sitter här i mitt å Saga's rum( eller det är ju Saga's rum jag är bara "innackorderad" här eftersom ajg ska bo här till skolan), Malin är på besök, supertrevligt!

Nu ska vi blogga lite, sen ska vi ner till Patric och spela in låtar, AWSOME!





Förstå ironin i våra bilder!


Visiting friends

Kategori:

Nu sitter jag hemma hos familjen Hagman uppe i Backa med Amanda och Saga. Körlektionen gick bra och jag var faktiskt duktig och pluggade lite teori efter det. Klockan halv 3 tog jag tåget till Rättvik och tränade dressyr med min bästa, Tequila. Hon skötte sig bra och känslan inför helgen känns likaså! Det är ju ner en vända till Boxholm med ett supertrevligt gäng och debut för mig och Tequila i P90! Jag börjar bli riktigt peppad nu!

Jag ska i alla fall sova här inatt, mys, ska fixa Tequila i morgon inför tävlingen och hem till mora på riskettan kl. 17. På lördag åker vi 10 från Rättvik, ner till samma ställe som vi bodde på när vi tävlade i Mantorp och sover där.
Tack också familjen Hagman för att ni förbaramar er över mig inatt :)

Och det är bara 42 dagar kvar nu, som jag längtar!


Bild i från dressyren under tävlingen på Baståsen, där vi fick våran första kvalrunda i P80.

BESÖKSREKORD!

Kategori: Amandas inlägg

För tredje gången gillt har ni hjälpt oss med besöksrekordet!!
Igår slog ni det, fortsätt kika!!
KUL att ni vill läsa våran blogg och välkomna Malin!! :D


Slänger in en bild på Rasmusen inför våran första ridtur tillsammans! :')
en dag jag minns så fint, vi galopperade så mysigt i den djupa snön!

gubben

Kategori: Amandas inlägg

ja det märks att han är en liten gubbe, lilla rasmus.
stel i alla leder som finns och i bakbenen, men han försöker alltid sitt bästa och det är det som räknas! (ibland iallafall!)

red lite dressyr idag på ängen i backa, höll på i kanske 25 minuter och böjde loss han lite. jobbade på volten hela passet och efter några sidoflyttningar var han väldigt fin och jag fick til en fin högergalopp men vänstern var lite knacklig som vanlig.
red förövrigt med bett idag (!) vilket jag inte gjort på vääldigt länge och jag tyckte hans respons var helt okej.

inge kort från dagen eftersom jag red själv, men slänger in en bild på mig och käraste joeponken från i vintras! :)



snart så

Kategori: Amandas inlägg

börjar skolan igen. jag, natta och hennes kompisar va nyss till gymnasiet och satte lås på skåpen.
kan inte sluta drömma om våran södertäljeresa, skitdrygt! det gör ju så att jag längtar ännu mera...

idag är det i alla fall höst, typ bara 12 grader ute. jag och saga ska ner till rakbanan och köra intervallträning med våra grabbar och jag lovar att det blir långkalsonger på!! fy sjutton alltså..


snart kommer slasket.. :(

Busy, busy..

Kategori:

Har precis flyttat hem från boendet som jag har bott på i Rättvik när jag har jobbat. Nu ska jag iväg på körlektion hemma i Mora klockan 11 och kl 16 ska jag träna dressyr med Tequila i Rättvik igen. Så det blir lite åkande idag, men jag ska fixa ihop ett inlägg med lite info om mig och Tequila när jag kommer hem igen! Samt uppdatera om de senaste dagarna :) Haha, vad bra att jag börjar med att uppdatera dåligt, men jag är lite ny på det här, så jag hoppas att ni tycker att det är okej om jag mjukstartar lite? (a)

Kram Malin


(Bilden vill inte laddas upp heller, typiskt)

ÄVENTYR!

Kategori: Amandas inlägg

På måndag/tisdag drar jag och Saga iväg på äventyr till Södertälje!! hemlis änsålänge, ni får la se vad som händer! :D

min älskade bästa sagis



ett efterlängtat schabrak

Kategori: Amandas inlägg


Bild tagen av Carolina Riesbeck

TEAMschabraken har nu levererats! ska bli kul att dra iväg på första tävlingen med det!!
visst var dom snygga?!

VÄLKOMMEN MALIN & TEQUILA

Kategori: Amandas inlägg

Mina nya bloggkamrater!
Stort välkomna hit mina vänner, hoppas ni kommer trivas & att ni läsare kommer trivas med dom!!  :)


Malin, när du ser det här:
Jag har gjort kategorier som du får lägga in dina inlägg i.
"Malins inlägg" & "Malin tävlar"
Sen får du skriva om dig och din ponny och lägga in i kategorin "Ny läsare? - klicka här"

Ring mig om du undrar över något, men ring mig ändå - angående södertälje! ;)
PUSS









bilder från teamträningen

Kategori: Amandas inlägg





Bilder tagna av Emmy Ohlsson


na na na

Kategori: Amandas inlägg

nyvaken, jätteskönt! saga är nog ute och rider i stormen nu (hon vaknade före mig), och jag funderar på om jag ska rida innan eller efter borlänge & kupolen..? vi ska åka dit och hämta saga's nya telefon och så kanske jag kan övertala vicki att köra in en sväng på aubiose? finns alltid nåt man behöver!! :)
uppdaterar mera sen :)

lägger in lite bilder från mitt projektarbete: "lära skolans lärare att rida"

I början vågade vissa inte ens trava, och när vi var klara hoppade alla en varsin bana och red en kadrilj för hela gymnasiet! världens bästa elever :)











Tänkvärda ord

Kategori: Ej hästrelaterat

"Innan du dömer mig, ta på dig mina skor.
Gå samma vägar som jag gått.
Bearbeta förlusten av människor jag förlorat,
orka med alla känslor och händelser som jag erfarit,
...snubbla på alla stenar som jag snubblade på.
Res dig alltid upp igen och gå precis samma väg som jag gjorde,
efter allt detta kan du döma mig eller mitt liv. "


planer

Kategori: Amandas inlägg

bianca..

vi får se vad som händer & fötter!

systerdag

Kategori: Amandas inlägg

nu ska jag och min syster åka ner på mora, jag har ett ärende på banken och sen ska vi käka lunch. efter det har jag fått en uppgift av min mor att köpa en plånbok så jag kan hålla koll på alla kort o.s.v, sen ska jag in på expert och kika på telefon som jag ska köpa när lönen kommer - min bästa telefon har ju gått sönder..

mysigt värre!



i ain't got nothing but heartache over you

Kategori: Amandas inlägg

Helgen bestod av "team-träningar" och mysig middag med teamet, men det var tyvärr bara hälften där!
Lördagens träning var markarbete och vi "hoppade bana" över bommar med avstånd och lite studs, huvuduppgiften var att tänka mycket på sin sits och känsla och vi diskuterade mycket hur vi kände oss och hur hästen kändes. Mycket bra övningar men Rasmus var väldigt lat och stel efter sommarvilan.

Outfit lördag, CUBUS tröja CRW ridbyxor & okänd schabrak (lånat av Saga)


Söndagens träning hoppade vi bana och han kändes bättre än dagen innan men frotfarnde lat & stel. Fick rida skiten ur mig och pricken över i:et var det sjukt varmt i körhuset.  ja , svetten droppade nästan! Är nöjdare med dagens träning än med gårdagens.

Outfit söndag, LACOSTE tröja, okänd ridbyxor (lånat av Saga) & LEKSANDKNÄCKEBRÖD schabrak




Efter helgen så kommer vi att trappa ner ett steg tillbaka på våran ribba och börjar om från scratch tills vi kommit back om track igen! Han har ju haft ganska mycket sommarvila och tappat kondition , smidighet och muskler. Därför kommer jag också att stryka mig från Linda Heed träningen eftersom han inte är redo!




du är världens bästa vän,
min fyrbenta älskade

underbara vänner

Kategori: Amandas inlägg

Ja ni Malin & Saga, ni lyckades verkligen överraska mig glatt!! Frågan är om jag ska ge er en egen kategori så ni kan slänga in era gästbloggningar där?
 Förresten Malin, har du bestämt dig?! :)

Tack för era gästinlägg bästa ni!!, <3
och till våra läsare; FÖRLÅT MIG!
Veckan har varit speedad och när jag har varit hemma så har jag - som Saga skrev - degat på soffan och tyckt synd om mig själv en kort stund.
Följande inlägg kommer att komma som en bomb.

gammal bild på min prins:)


Förresten någon som vill köpa dessa transportskydd str FULL? endast använda en gång!

puss och kram från er amanda

Malin igen!

Kategori:

Tjo! Jag tänkte gästblogga igår, men då hann ju Sagibag före, haha!
Så då tänkte jag att jag gör det idag istället :)

Som ni säkert redan vet så lyckades jag och Tequila få en kvalrunda i Mantorp senast, hela 55% fick vi i dressyren med en 7:a på inridningen! Och jag var faktiskt riktigt nöjd med ritten! Det har jag nog aldrig trott om oss, men se så fel jag hade! :) Hoppningen var felfri och terrängen var vi felfria på hinder men jag gasadepå på tok för mycket, så vi red 28 sekunder före idealtiden vilket ledde till 5,2 straff för tid, hehe! Nästa helg så åker hela gänget 4 mil längre söderut till Boxholm och då blir det debut i P90 för mig och min bästa! Det ska bli jäklans skoj alltså!

Men innan dess så jobbar jag ytterligare några dagar på travet (jag sommarjobbar där hos Kajsa Frick) och så ska jag försöka hinna med att fixa riskettan och halkbanan till körkortet. Jag fyller ju 18 år den 22 september och jag bara längtar! Körkortet står överst på inhandlingslistan för lönepengarna. Haha, jag har nog tjatat om körkortet i över ett år, alla runt omkring mig börjar nog lessna snart ;)

Skolan börjar snart också och jag längtar! (Korkad kanske?) Nja, men trivs man så trivs man! Dessutom är det ju bästa och (tyvärr) sista året kvar nu. 3:an på gymnasiet, en helmysig klass, trevligt folk runt omkring, sambon är super, sista spurten i plugget, studentbal när alla är fina, studentveckan som är sista veckan då alla är tillsammans. Känns nästan lite sorgligt när jag tänker på det redan nu, hur mycket kommer jag då inte gråta sen när vi väl är där liksom? Haha. Men men, jag ska i alla fall göra det bästa jag kan av det här året och börjar bli riktigt pepp på att börja nu!

Oj, allt det här kändes väldigt osammanhängande, men det kanske inte är så smart att försöka skriva en hyfsad text klockan halv 10 på kvällen när man började jobba halv 7 i morse ;) Dessutom är det dags att sova, för jag jobbar ju i morgon också :)

Jag bjuder på en bild på mig och en av alla de fina och underbara människorna som jag ska spendera sista året med!

Jag och Amanda under en av våra första SAC-kvällar*, mycket vackra!

*SAC-kväll, en kväll som Malin och Amanda spenderar tillsammans med skolådan, kladdkaka med grädde och hallon samt lite mysprat.

Puss och kram skummbanan!
Malin :)

It's me, again..

Kategori: Amandas inlägg

Nu tycker jag att Amanda är riktigt dålig på att uppdatera så gör en liten gästbloggning och de blir nog Amanda glad för hoppas jag? :) Hon bara ligger på soffan och degar.
Jag har iallafall tränat min ponny Mico idag och min blogg hittar ni ju på http://sagahagmann.blogg.se bara för jag precis glömde bort hur man länkade! Tänker inte fråga Amanda om hjälp heller bara för att hon inte får se att jag gästbloggar! De kommer bli en suprise Amanda Panda ^^,
Kanske väldigt tråkig gästbloggning men kan bjussa på lite bilder på mej & mina ponnyer Dunet & Mico.





första bilderna på min prins & dom sista bilderna på min prinsessea.
Mest hopp då men vill ni se mer checka min blogg ofc!
Puss på dej Amanda och tack för jag får gästblogga i smyg, hihihi ;)

Fälttävlanskort!

Kategori: Amandas inlägg

Imorgon är det nästan spikat och klart att jag och Rasmus åker till Leksand och tränar för Uffe Johansson så jag kan ta fälttävlanskort , sen står det inte på att vi kan starta vi också! :D

Saga & Dunet i Leksand

äntligen hemma

Kategori: Amandas inlägg

Kom hem strax innan 2 inatt, så det var bara lämna Dunet i hagen och gissa om hon blev glad över att träffa sina grabbar! Sen plums direkt i säng, jag har sovit enda tills nu - hur skönt som helst.
Nu ska jag äta frukost sen ut och rida på min älskade prins som jag har saknat så otroligt mycket! :)

Bild på Saga & Mico