TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

Dagens hoppträning

Kategori: Träningstips/ridövningar

Började med att värma upp fritt i alla gångarter. Jag valde att jobba på att försöka få henne att böja sig och lyssna på bromsen, man andra ord, en hel del halter och volter där jag förböjde lite grann. Skritt - Halt, när det fungerade Trav - halt och sedan galopp - halt, varierade lite andra övergångar också, för att hon skulle lyssna tillbaka, vilket hon inte alltid gör.
Vi började med att hoppa fram på linjen med en volt mellan första och andra och sedan en volt mellan tredje och fjärde hindret. Sen hoppade vi de tre första hindrena i följd, lade en volt åt varje håll på tredje hindret (så 3a hoppades 3 gånger totalt) och sedan fotsatte på fjärde hindret. Skritten mellan alla omgångar så fick vi fokusera på att lossa åt sidorna och hal - ryggning. Bra för att få hästarna lyhörda för hjälperna.
Vi avslutade med att hoppa alla fyra hinder i följd, med 2 galoppspårång mellan varje hinder. Fokus här låg på att få till 2 jämna språng mellan alla hinder. Hon blev lite ivrig eftersom det blir jobbigare för henne att behålla de runda galoppsprången när det blev mer "storhäst galopp" eftersom vi hoppade på stor häst avstånd, bra att öva inför tävlingar. Så jag gjorde några halvhalter emellan omgångarna för de tog inte riktigt till att börja med. Men vi avlsutade med sista hindret på ca 110, de andra lite lägre hela tiden till första som var lägst. Och sista vändan kändes hon riktigt bra, hon backade av och vi fick en bra känsla.

Hon var faktiskt väldigt fin överlag över hela träningen så jag ä jätte nöjd, känns som om det går framåt nu!


Dagens övning, fyrkombination på diagonalen med 2 galoppbommar före och ett "160 hinder" (läs bom på marken) efter för att vi skulle fortsätta rida även när linjen var slut. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: