TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

Team träning dag 1 (11/2-12)

Kategori: Träningstips/ridövningar

Så här såg övnignen ut.

Vi började med att värma upp med lite skänkelvikningar, volter och temporegleringar i båda varven som flöt på i en evighetsövning. Detta för att få hästarna lösgjorda och avspända, samt för att de skulle lyssa på "grundhjälperna" Alltså, Gas, broms och styrning. Här kändes hon helt okej, ville inte riktigt flytta skänkelvikning till en början, men det löste sig.
Det var markarbete den här dahen och vi började med den röda 8:an. Här hade vi lite svårt att byta galopp när jajg ville att vi skulle, berodde mest på mig, dåliga vägar då och då och lite obalans samt överambiton (dessutom håller sig damen gärna i vänste galopp hela tiden, det är ju den starkare av hennes galopper). Vi red även hindrena på diagonalen där det var 15 meter mellan varje, alltså 4 galoppsprång. Här hade vi lite svårt att få inte fyra st på ett bra sätt. jag är rätt dålig på att hålla igång galoppen i svängarna. dessutom har hon itne riktigt styrkan för att kunna hålla rundhet i en lite större galopp. Men det får vi jobba på nu till storhäst banorna!
Vi avslutade med att lägga ihop övningarna till en liten "bana" (Blå linje) Här kändes det bra och jag  kände att vi avslutade på ett bra sätt.

Fick beröm av Linda för att hon verkade mycket mer avlappnad. Och det märker jag faktiskt själv. Efter vintervilan som hon hade så har det kännts lite som om hon "landat" Hon känns stadigare och mer avslappnad i arbetet, lite som om poletten helt enkelt trillat ned. Skönt! Så jag var nöjd med lördagens träning.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: