TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

Svar på fråga; om joe tabac

Kategori: Amandas inlägg




Anonym(varför är du anonym?),

Joe är världens mysiga grabb - när man vinner hans tillit och förtoende.

I hantering:
I nya miljöer blir han väldigt stressad och kan reagera starkt - och somliga uppfattar han som farlig, ouppfostrad & allmänt bångstyrig.
Ja, han kan bli ganska farlig om man inte har snabba reflexer när han smäller till - t.ex på stallgången. Han går fram å tillbaka, knuffas å buffas, skrapar med hovarna osv. MEN när han börjar trivas i sitt stall och med sin människa är han en toppenhäst, som när t.ex min vän Vikkan som hade han ett tag - dom två var riktiga tjenisar, Vikkan förstod precis hur han skulle hanteras och hur han ville bli omhändetagen och behandlad, i stallet var han en klippa när hon hade honom.
Det handlar allt om tillit och hur pass han trivs i sin miljö, hemma i Mora är han precis som när Vikkan hade honom på Rättviks Ridklubb - han stormtrivs hemma i Långlet och där är han världens mysigaste.


Här är en bild från när jag hade honom på Stall Svängen, där han hela tiden var stressad och inte trivdes så bra.


Här är Joe hemma i Långlet, hängläppen är framme och världens lugnaste.


som dag och natt helt enkelt. det gäller bara att hitta rätt.



I ridning:
Joe är snäll, han är villig att lära sig nytt och när man väl hittar hans knappar är han fantastik att sitta på.
Man får dock inte glömma att han är en travare och är svag i galoppen, något som behövs byggas upp. Han hoppar väldigt bra och älskar hinder - ibland ganska oklok då han hoppar i så gott som alla lägen..
I skogen är han pigg och glad och det gäller att inte vara rädd när man sitter på honom då han har tävlingsinstinkten i sig - samt smidighet & snabbhet, han är väldigt säker på foten och kan gå i alla miljöer.





Var det något mer du ville veta så är det bara fråga! :)






bildskön herre är inget att snacka om,
han vet mycket väl om att han är goodlooking & har en attityd som passar perfekt för "skolans populäraste & snyggaste" - ni vet hur jag menar? ;)



Kommentarer


Kommentera inlägget här: