TEAMDALARNA.COM

- Där kan ni läsa om oss numera

Tankar från webbredaktören

Kategori:

Fotbollsförbundet ställer krav på tävlingsarenoe för de högsta serierna. Bland annat att arenorna 2014 ska ha markvärme och plantäckning, minst 3000 sitplatser, varav 950 VIP, med anatomiskt utformade stolar under tak, 50 täckta platser med bord för pressen och presskonferensrum med 75 sittplatser. Bland övriga specifierade krav finns en åtta meter lång pissoar som samtidigt kan betjäna tio personer. Någon har räknat fram att kraven beräknas kosta samhället en och en halv miljard kronor.

Ridsporten är, i antalet utövare, landets näst största idrott men ridsportens högsta serier håller till på vad som i sammanhanget får betraktas mer som idrottens bakgård.

Ridsporten har elitserie i både hoppning och dressyr för stor häst och ponny. Därunder finns motsvaranda både division I och lägre serier. Eftersom de flesta serier avgörs innomhus finns redan plantäckning. Markvärme är däreomt sällsynt och skulle bli ett lyft för de flesta arenor. Krav på värme bör givetvis gälla hela arenan.

Kanske kan vi nöja oss med 300 sittplatser, varav 95 VIP, med anatomiskt utformade stolar för högsta serien. Presskonferensrum med åtminstone en sittplats (RIDSPORT är ofta ensam pressrepresentant) men med möjlighet till utbyggnad skulle också vara trevligt. En åtta meter lång pissoar borde däremot kunna halveras på ridareonorna. I stället behövs nog 20 toaletter eftersom det är minst lika många kvinnor som män på ridsport.

Till glädje för kommunerna som ska betala behöver ridsportens arenor däremot inga avbärarräcken på ståplats eftersom vi inte har några problem med huliganer.

Egentligen ganska ödmjuka krav från ridsporten. Krav som ssäkert många tycker är lika berättigade som de krav fotbollen ställer. Det är bara att vänta och se vilka som blir förverkligade först.

Hälsningar
Jörgen Ottoson
Webredaktör på Tidningen RIDSPORT

Kommentarer


Kommentera inlägget här: